iPhone met abonnement kopen: wij helpen je verder
Wij hebben het speurwerk voor je gedaan zodat je de beste iPhone-deals met een abonnement hier kunt vinden. Via onze prijsvergelijker heb je toegang tot alle abonnementen bij alle grote providers en webshops. Zo heb je een totaaloverzicht van alle opties voor het toestel van jouw keuze. Daarnaast worden de gegevens meerdere malen per dag geüpdatet zodat de prijzen altijd actueel blijven.
Een iPhone met abonnement is een goede keuze. Of je nu al zeker weet dat je een iPhone met abonnement gaat kopen en of je nog twijfelt: je kunt in veel gevallen profiteren van een toestelkorting. Deze korting krijg je niet wanneer je bijvoorbeeld een los toestel aanschaft. Vooral bij de grote providers zoals KPN, Vodafone en Odido ben je voordeliger als je voor een abonnement kiest.
Als de toestelprijs van een losse iPhone je te veel is om in een keer op te hoesten, is een abonnement ook dan een interessante keuze. Het geld dat je voor de nieuwe iPhone betaalt, wordt dan per maand uitgesmeerd over je looptijd van je abonnement. Zo betaal je iedere maand een stukje af.
Als je al weet dat je voor een nieuw of eerste abonnement wilt gaan, rust jou nog een vraag. Welke iPhone past het beste bij jou? Als je al je wensen en verwachtingen voor je hebt kunt je een goede keus maken tussen de verschillende modellen. De nieuwste iPhone is de iPhone 15. Deze is in september 2023 gepresenteerd en volgt de iPhone 14 op. Maar ook de voorgangers, de iPhone 13 serie en iPhone 12 serie zijn nog erg populair. Check hieronder alle populaire modellen en de verschillen.
Welke iPhone past het best bij jou?
De abonnementen voor de allernieuwste iPhone gaan normaliter de vrijdag na de eerste aankondiging van Apple online. Dit jaar zal de iPhone-keynote waarschijnlijk op 13 september plaatsvinden, dus de abonnementen verschijnen in de loop van 16 september.
Wij maken je graag wegwijs in de zoektocht naar jouw volgende of eerste iPhone met abonnement. Het is goed om eens na te gaan welke iPhone het beste bij je past:
- Zoek ik een iPhone met een goede camera?
- Wil ik een gewone, mini, Pro of Pro Max?
- Is de kleur van de iPhone belangrijk voor me?
- Hoeveel opslag heb ik in totaal nodig?
- En nog veel meer!
iPhone met abonnement vergelijken: welke iPhone aanbieding past bij jou
Net als de iPhone zelf heb je ook abonnementen in allerlei soorten en maten. Het is goed om voor jezelf op een rij te zetten hoeveel je wilt uitgeven aan het abonnement en hoe veeleisend je bent als het aankomt op de grootte van je bel-, sms- en databundel.
Wil je geen honderden euro’s ineens neertellen voor een iPhone, dan kun je kiezen voor een toestel in combinatie met een 2-jarig abonnement. Let wel op: voor de nieuwe en duurdere iPhones moet je meestal een bedrag bijbetalen voor het toestel. Je kunt er ook voor kiezen om je toestel in een keer af te betalen zodat je geen BKR-registratie krijgt. Houd hier rekening mee bij het afsluiten van je abonnement. We hebben het er in een later kopje meer over.
Verder is het belangrijk om bij het kiezen van een abonnement de aanbiedingen van providers en webshops goed te vergelijken. Zo krijg je als je thuis internet combineert met je smartphone-abonnement bij een aanbieder vaak extra korting en voordelen. Dit kan vaak aantrekkelijk zijn. Bereken goed wat je in totaal kwijt bent voor je iPhone over de gehele looptijd van het abonnement en vergelijk de bedragen met elkaar. Onze prijsvergelijker neemt je het werk uit handen en biedt handige filters voor het afstemmen van het aanbod op jouw wensen en behoeften.
Hieronder vind je antwoorden op belangrijke vragen die spelen bij het kopen van een iPhone met abonnement:
1: Wat wil je per maand betalen voor het abonnement?
Er zijn verschillende manieren voor het afbetalen van je toestel. Zo kun je de hele aanschafprijs van je nieuwe iPhone uitspreiden over de looptijd van je abonnement. Dat gezegd hebbende is het goed om te weten dat alle providers een contract aanbieden van een of twee jaar. Het toestelbedrag wordt dan uitgesmeerd over het aantal maanden van je contract. Dat is het toestelaandeel van je maandbedrag. Hiernaast betaal je ook een bedrag voor het gebruik van je maandelijkse data, minuten en sms’jes.
2: Kan ik het beste een 1-jarig of 2-jarig abonnement afsluiten?
Wanneer je kiest voor een tweejarig contract is je maandbedrag lager. Je spreidt het toestelbedrag namelijk uit over meerdere maanden. Bij een eenjarig contract betaal je niet alleen meer per maand voor het toestelaandeel van je maandbedrag, maar doe je vooraf een grotere bijbetaling. Dit is een deel van de toestelprijs die je vooraf al aflost.
3: Hoeveel belminuten en sms’jes heb je nodig?
Belminuten en sms’jes zijn een belangrijk onderdeel binnen je abonnement. Je wilt namelijk bereikbaar zijn met je iPhone. Vaak sta je bij providers en webshops voor twee keuzes: een kleine of een onbeperkte belbundel. De kleine bundels zijn vaak in de vorm van bijvoorbeeld 150 sms’jes en minuten per maand. Hierdoor wordt een onbeperkte bundel al gauw interessanter. Zeker wanneer deze maar twee euro per maand kost. Dus als je zeker weet dat je niet vaak via je simkaart zult bellen en/of sms’en kun je een klein beetje besparen op je maandlasten door een beperkte belbundel te nemen.
4: Hoeveel MB’s data heb je nodig?
Het is belangrijk om je behoefte op voorhand vast te stellen. Zeker om niet te veel of te weinig over te hebben voor het einde van de maand. Bovendien betaal je voor een grotere bundel meer per maand. Met een goede keuze betaal je dus ook minder.
Nu we het over minder betalen hebben is het ook goed om te weten dat je met je bundel kunt besparen op je toestel. Je kunt namelijk een abonnement afsluiten bij providers zelf of dit regelen via een webshop. Denk hierbij aan partijen zoals Mobiel.nl. Als je een abonnement samenstelt via een webshop kun je een grotere bundel omzetten in een groter voordeel. Zo betaal je minder voor een nieuwe iPhone als je bijvoorbeeld een unlimited-abonnement afsluit.
5: Heb ik supersnelle 5G nodig?
De komst van 5G krijgt veel aandacht. Vaak om uiteenlopende redenen. Een ervan is in ieder geval de hogere snelheid en bandbreedte. Dat is prettig, want we streamen bijvoorbeeld steeds vaker en meer. Met 5G heb je binnen een paar seconden een film gedownload waardoor je niet meer hoeft te wachten op laden en bufferen.
Daarnaast is het netwerk betrouwbaarder dan we gewend zijn met 4G. Zij het met 4G dat je al gauw haperingen krijgt wanneer je meerdere apparaten aansluit kan 5G veel meer aan. De verbinding is dus veel sneller maar ook stabieler.
Om terug te komen op de vraag of je 5G nodig hebt is het antwoord: ligt eraan. Als je momenteel tevreden bent met je 4G-verbinding is het geen must. Met de tijd zal 5G een gemeengoed worden en hoef je niet meer te kiezen. Als je nu al vindt dat je snelheid beter moet en een toekomstbestendige iPhone wilt, is het overstappen op 5G aan te raden. Houd er wel rekening mee dat 5G nog niet volledig is uitgerold in Nederland.
6: Is het erg dat ik een BKR-registratie krijg? Hoe voorkom ik deze?
Sinds 2017 kennen we al de BKR-registratie bij de aanschaf van iPhones met abonnement. De ondergrens is een toestelbedrag van 250 euro. Zit het kredietbedrag hierboven? Dan krijg je een zogeheten BKR-registratie. Deze zie je tijdens je bestelling door het invullen van een inkomens- en lastentoets.
Alle providers zijn wettelijk verplicht deze vragen aan je te stellen. Op deze manier is er informatie verzameld over de omvang van het abonnement en of deze financieel haalbaar voor je is. Als je probleemloos het maandbedrag kunt betalen is er niets aan de hand. Echter wanneer dit niet goed gaat, wordt vastgelegd dat je betalingsproblemen ervaart of hebt ervaren. Andere kredietverstrekkers kunnen dit vervolgens controleren. In dat geval geldt de regel: voorkomen is beter dan genezen.
We horen je denken: is er dan helemaal geen manier om een iPhone met abonnement maar zonder registratie te kopen? Het antwoord is ja, deze is er. Als je kiest voor een iPhone met een toestelprijs van 250 euro of minder kun je ontkomen aan zo een BKR-registratie. Voordat je alle sites afzoekt naar deze eenhoorn is het goed om te weten dat deze niet bestaat. Tenminste, technisch gezien niet. Wat je in dit geval hoort te doen is een deel van de toestelprijs vooraf bijbetalen. Zo breng je het kredietbedrag van de iPhone met abonnement terug naar 250 euro of lager. Op die hoef je geen inkomenstoets af te leggen en krijg je geen BKR-registratie voor je iPhone-abonnement.
Het goedkoopste iPhone abonnement vinden
Het kiezen van een iPhone is al moeilijk genoeg. Als je daarover uit bent, begint het uitzoeken van een abonnement pas net. Er zijn veel providers en webshops om uit te kiezen. Allemaal hebben onderling verschillende aanbiedingen om je voor hen over de streep te halen. Tot slot weet je niet zeker of je wel de beste prijs hebt.
Om het juiste abonnement te vinden kun je gebruik maken van onze prijsvergelijker. Hierin hebben we de beste providers, webshops en aanbiedingen opgenomen. Je kiest het gewenste toestel en kan met behulp van het filter uitkomen op de iPhone met abonnement die bij je past. De prijzen worden ieder uur bijgewerkt waardoor je zeker bent van de beste deal.
Verder zijn onze vergelijkers gesorteerd op de laagste maandprijs in combinatie met 0 euro bijbetalen voor het toestel. Je betaalt in dit geval dus het toestel af per maand. Wil je dat niet dan kan je dit eenvoudig aanpassen. In het filter kun je namelijk het gewenste maandbedrag maar ook de eenmalige bijbetaling specificeren.
De goedkoopste iPhone abonnementen zijn abonnementen met oudere iPhone modellen. Denk hierbij aan de iPhone 11 of de iPhone SE die Apple als budgettoestel uitbracht. Als je een ouder model kiest, houd dan rekening met het iOS-updatebeleid zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De vuistregel is namelijk dat een iPhone sowieso tot 5 jaar na de eerste verschijning wordt ondersteund door Apple. Daarna stoppen de updates naar de nieuwste iOS-versie.
Veelgestelde vragen over iPhone abonnementen
De prijzen verschillen natuurlijk sterk afhankelijk van het gewenste abonnement en het model iPhone. Betaal je het toestel in maanden af of kies je er voor om je iPhone in één keer te betalen zodat je geen BKR registratie krijgt. Er zijn vele factoren die de hoogte van je abonnement bepalen. In onze prijsvergelijkers kan je eenvoudig filteren en de deals vinden die passen bij jouw wensen.
Het korte antwoord is nee. Je bent vrijwel altijd goedkoper uit met een abonnement. Dat verschil kan ik sommige gevallen oplopen tot meer dan 100 euro (in jouw voordeel). Als je namelijk voor een iPhone met abonnement gaat krijg je in de meeste gevallen toestelkorting. Dit kan een abonnement aantrekkelijk maken. Check dus altijd goed alle prijzen en vergelijk om de beste deal te scoren.
De meeste aanbieders in onze vergelijker zullen je pakketje binnen 24 uur verzenden. Vaak heb je jouw iPhone met abonnement dus al de volgende dag in huis.
Een abonnement heeft een duur van 1 of 2 jaar. Vaak kun je enkele maanden voor je verlengdatum al een nieuw toestel kiezen (als je dat wilt).
Je krijgt een BKR registratie wanneer je een abonnement afsluit waarin je het toestel in maandbedragen gaat afbetalen en het bedrag dat je afbetaald boven de 250 euro ligt. Het gaat hierbij dus enkel om de toestelkosten.
Je krijgt dus geen BKR registratie wanneer je het toestel zelf volledig betaald of onder de 250 euro toestelkosten blijft. In onze vergelijker kun je filteren op toestelprijs en op BKR registratie (ja/nee).