iPhone 15 Plus

Ben jij nu al benieuwd naar de iPhone 15 Plus? Join the club! Op deze pagina hebben we het laatste nieuws, geruchten en informatie over de release datum verzameld.

Lees verder na de advertentie.

Let op: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Hoewel deze van betrouwbare aard zijn, kunnen we niet 100% garanderen dat Apple deze vernieuwingen ook gaat doorvoeren in de iPhone 15 Plus.

De iPhone 14 Plus nu met €10 korting per maand!

20GB data
Onbeperkt bellen
  • 3 maanden Apple TV+
  • 6 maanden Apple Music
  • Extra korting met KPN Combivoordeel

iPhone 15 Plus in het kort:

  • Het design lijkt sterk op dat van de iPhone 14 Plus
  • 6,7 inch-display zónder ProMotion-display
  • Nieuwe A16-chip, die we ook al in de iPhone 14 Pro (Max) vinden
  • iPhone 15 prijs: 1169 euro (gebaseerd op de prijs van de iPhone 14)
  • Verwachte aankondiging: september 2023
iPhone 14 Pro dynamic island

iPhone 15 Plus design

We vonden in 2022 bij de iPhone 14 Plus niet veel vernieuwingen in het ontwerp. De randen waren iets dunner en de hoeken ronder. De iPhone 15 gaat naar verwachting wel een vernieuwd design zien. Volgens de geruchten komt namelijk Dynamic Island naar de iPhone 15 (Plus)! Deze vonden we in 2022 al in de iPhone 14 Pro (Max) en schijnt in 2023 ook naar de iPhone 15 Plus te komen.

Helaas moeten we het nog steeds gaan doen met hetzelfde scherm. We kunnen op de iPhone 15 Plus volgens de laatste geruchten dus niet gaan genieten van ProMotion. Deze technologie zorgt ervoor dat je scherm met 120 keer per seconde kan verversen. Ook kan deze zakken tot 1Hz, waardoor een always-on scherm mogelijk werd. De iPhone 15 Plus gaat dus helaas always on-display niet ondersteunen.

iPhone 14 voorverkoop

iPhone 15 Plus camera

We weten nog weinig over de nieuwe camera-functies van de iPhone 15 Plus. Er ging een lange tijd een gerucht rond dat dit nieuwe vlaggenschip tot wel 8 interne lenzen zou krijgen (8P). Dit is één extra interne lens meer dan in de iPhone 14 Pro. Dit zou goed helpen tegen de vervorming van foto’s, met name bij groothoek lenzen. Dit gerucht bleek echter niet te kloppen.

Welke processor heeft de iPhone 15 Plus?

Volgens de laatste geruchten gaat de iPhone 15 Plus gevoed worden via de A16 Bionic-chip. Dit is geen onbekende! Zowel de iPhone 14 Pro als de iPhone 14 Pro Max is nu al uitgerust met deze chip. Deze processor is natuurlijk beter dan zijn voorganger. Hierdoor is de iPhone 15 Plus dan ook weer iets sneller dan de 14 Plus.

Daarnaast moet deze A16-chip ook energiezuiniger zijn. Dat is goed voor het milieu én voor de batterij. Deze gaat langer mee. De nieuwe chip wordt bijgestaan door minstens 128GB aan opslagruimte en 6GB werkgeheugen. We hopen natuurlijk dat we deze processor gaan vinden in de iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Plus release date en prijzen

September is dé maand voor nieuwe iPhone’s. Daarom zeggen we ook met enige voorzichtigheid dat de iPhone 15 Plus in deze maand in 2023 aangekondigd gaat worden. We gokken dat de iPhone 15 Plus ongeveer even veel gaat kosten als de iPhone 14 Plus. We zouden dan uitkomen op een bedrag van 1169 euro.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu