De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Refurbished iPhone kopen? Vergelijk alle aanbieders

Op zoek naar een iPhone voor een tweedehands prijs maar met prestaties zo goed als nieuw? Dan ligt de oplossing in een refurbished iPhone kopen. Een refurbished iPhone is opgeknapt en voorzien van nieuwe onderdelen waardoor hij niet te onderscheiden is van een nieuwe iPhone. Bovendien ben je zeker van je zaak door twee jaar garantie en het controlerende Refurbished-keurmerk. Hieronder vind je per iPhone model de laagste vanaf prijs zodat jij eenvoudig alle prijzen kan vergelijken. Selecteer je model om naar de refurbished vergelijker te gaan en al het aanbod van je gekozen iPhone te bekijken.

33 toestellen

Refurbished iPhones kopen: duurzaam en voordelig

Je wil een nieuwe iPhone en staat voor een dilemma: betaal je de volle nieuwprijs, of ga je voor een tweedehands product met een lagere prijs maar slechte kwaliteit? Keuzes, keuzes, keuzes. Wat als we je vertelden dat er een voordelige middenweg is? Je kunt een zogenoemde refurbished iPhone kopen.

Een refurbished iPhone is wat anders dan een tweedehands toestel. Het verschil tussen een refurbished-toestel en een tweedehands smartphone is groot. Hier gaan we later op in, maar voor nu is het goed om te weten dat een refurbished iPhone dikwijls van een betere conditie is.

Niet alleen is een refurbished iPhone voordelig, maar ook duurzaam. Zeker in deze tijden van het wereldwijde chiptekort. De aarde heeft beperkte grondstofreserves en een geringere hoeveelheid hiervan is reeds gewonnen voor productie. Refurbished iPhones dragen bij aan een langere gebruiksduur van toestellen waardoor minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden.

Kwaliteit en condities van refurbished iPhones

Refurbished betekent dat een toestel gerepareerd en voorzien is van nieuwe onderdelen. Hierdoor functioneert het toestel weer goed. Echter is het niet zo dat iedere refurbished iPhone even goed is. Daarom worden ze ingedeeld op basis van verschillende gradaties. Afhankelijk van de conditie kan het voordeel dat je opdoet groter worden.

Techniek Nederland

1) Zo goed als nieuw

Dit is de beste staat voor refurbished iPhones. Wij raden de toestellen aan die tot deze conditie behoren. Zoals de naam al suggereert zijn refurbished iPhones van deze conditie voorzien van de minste of nagenoeg geen gebruikssporen. Bovendien zijn deze opgeknapt onder de motorkap. Hierdoor zijn deze opgepoetste iPhones zowel van binnen als van buiten zo goed als nieuw.

2) Licht gebruikt

Bij de conditie ‘licht gebruikt’ tref je kleinere gebruikssporen aan op verschillende plekken aan de buitenkant van de refurbished iPhone. Denk aan kleine minder zichtbare krassen op het scherm of de behuizing. Los van deze imperfecties is de binnenkant gerepareerd en opgeknapt. Met deze conditie betaal je minder dan bij de beste conditie.

3) Zichtbaar gebruikt

Dit is de goedkoopste categorie binnen iPhones die refurbished zijn. Gebruikssporen zijn zichtbaar aanwezig. Van krassen op het scherm tot mogelijke deuken in de behuizing. Dit zijn cosmetische fouten die de werking niet beïnvloeden. Deze categorie refurbished iPhone’s is echter wel degene waarbij je het minst het gevoel hebt een nieuwe telefoon te hebben en komt zo dicht mogelijk bij een tweedehands iPhone in de buurt.

Lees ook: Refurbished iPhones testen en controleren: zo doe je dat in 4 stappen

Refurbished iPhone vs tweedehands iPhone

Vaak heerst de gedachte dat een refurbished iPhone hetzelfde is als een tweedehands toestel. Dit is niet helemaal waar. Het klopt dat een refurbished iPhone eveneens eerder is gebruikt, maar het grote verschil is dat deze eerst wordt gerepareerd en opgeknapt. Defecte onderdelen worden vervangen en waar nodig worden reparaties uitgevoerd. Afhankelijk van de gebruikssporen aan de buitenzijde valt de refurbished iPhone in een van de gebruikscondities die we eerder hebben behandeld.

Verder heb je na aanschaf van een tweedehands toestel vaak geen contact meer met de verkopende partij. Bij refurbished toestellen zit dit anders. Na aanschaf heb je namelijk twee jaar garantie op je iPhone. Bovendien zijn tweedehands iPhones niet gerepareerd of opgeknapt en is het meer een kwestie van what you see is what you get. Dat betekent ook dat je niet verzekerd bent van een goed werkende batterij bij een tweedehands iPhone. Je kan namelijk niet bij de verkoop ‘even’ wachten zodat je kan meten hoelang de accu het volhoudt.

Verder heb je nog meer zekerheid door het Refurbished-keurmerk. Hier gaan we verderop in dit artikel uitgebreider op in.

Wat is refurbished en waar moet je op letten bij een refurbished iPhone? iPhoned legt het uit

Voor- en nadelen refurbished

Er zijn zowel voor- als nadelen voor een refurbished iPhone. Dat maakt het maken van een keuze voor refurbished of een andere mogelijke optie makkelijker. Hieronder volgt een overzicht van de plus- en minpunten van een refurbished toestel:

Voordelen refurbished

 • Goedkoper dan nieuw: je bespaart tot honderden euro’s
 • Een refurbished toestel is gecontroleerd en heeft garantie
 • Veilig aankopen: aanbieders zijn bekend en je hebt wettelijke bedenktijd en recht op retour
 • Je draagt een steentje bij aan het milieu (minder verspilling)

Nadelen refurbished

 • Toestel kan beschadigingen hebben of met onofficiële onderdelen zijn gerepareerd
 • Accu kan deel van z’n capaciteit zijn verloren
 • Vaak worden geen of onofficiële accessoires meegeleverd (zoals lader, kabel en koptelefoon)
 • Nieuwste modellen vaak nog niet leverbaar als refurbished model

Een belangrijk aspect bij iPhones en het kiezen voor refurbished is de prijs. Je bent namelijk goedkoper uit. Het niet hebben van een nieuw toestel dat voor het eerst uit de doos komt, betaalt zich uit met een flinke besparing op een zo goed als nieuwe iPhone. Zo is de iPhone 12 op het moment van schrijven nieuw te verkrijgen met een vanafprijs van 755 euro. De refurbished tegenhanger kost momenteel 649 euro.

Een nadeel is de mogelijkheid voor het gebruik van onofficiële onderdelen voor de reparatie van een refurbished iPhone. Hetzelfde geldt voor bijgeleverde accessoires zoals een oplader. Er zijn namelijk ‘aftermarket’-onderdelen die wereldwijd verhandeld worden. Deze zijn dikwijls goedkoper dan de originele onderdelen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn in het dagelijks gebruik van het toestel als deze gekeurmerkt is.

Refurbished-keurmerk: is refurbished betrouwbaar?

Misschien vraag je je af: is refurbished betrouwbaar? Een terechte vraag. Bij tweedehands toestellen weet je eigenlijk nooit wat je in huis haalt. Voor de aankoop lijkt het toestel prima te werken. Zodra je de iPhone dagelijks in gebruik gaat nemen komen de lijken uit de kast. Allemaal gebreken in prestaties en functies doen zich voor en je weet even geen raad.

Een refurbished iPhone begint als een tweedehands toestel. Het verschil begint bij ontvangst van de iPhone bij de inkoper van de refurbished reseller. Deze heeft bekende gebreken die de oorspronkelijke eigenaar vermeldt. Andere problemen worden opgespoord tijdens de reparatie en verholpen. Daarnaast worden de nodige onderdelen vervangen. Vanaf nu is een refurbished iPhone niet meer hetzelfde als een tweedehands toestel.

Wanneer de toekomstige refurbished iPhone klaar is voor verkoop wordt deze beschikbaar gesteld onder een van de gebruikscondities:

 • Zichtbaar gebruikt;
 • Licht gebruikt;
 • Zo goed als nieuw.

In alle gevallen is het toestel 100% bruikbaar. Het verschil is alleen te merken in aanwezige gebruikssporen aan de buitenkant van de refurbished iPhone.

Hoe kan je zeker zijn van een goedwerkende iPhone als je deze als refurbished aanschaft? Naast de twee jaar garantie vind je bij betrouwbare refurbished toestellen het Keurmerk Refurbished. Deze is in Nederland opgericht in het jaar 2019 en werkt samen met Techniek Nederland en TÜV. Het keurmerk werkt samen met aanbieders van refurbished iPhones zoals Leapp, Renewd en Forza Refurbished. Hoewel dit de eerste drie aanbieders zijn, hebben steeds meer verkopende partijen zich aangemeld.

Dankzij dit keurmerk weet jij of de verkopende partij betrouwbaar is. De betrouwbaarheid is namelijk een grote drempel op de weg naar het kiezen voor een refurbished iPhone. Het keurmerk brengt hier verandering in door toestellen te controleren op vijftig punten: van display tot de microfoon. Wanneer er tijdens het gebruik iets niet naar behoren werkt, kun je een beroep doen op de twee jaar garantie.

Wat zijn de beste refurbished iPhones?

Hieronder zie je de meest relevante iPhones van het moment als het gaat om een refurbished toestel van Apple.

Refurbished iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max

Tussen refurbished iPhones behoort de iPhone 12-reeks tot de meest recente. De serie bestaat uit 4 toestellen: de iPhone 12, iPhone 12 mini, de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Het instapmodel heeft het iconische ontwerp gekregen dat we nog steeds terugzien in de volgende generatie.

Ook deze generatie heeft weer een nieuwe chip, het gaat om de A14-chip. De iPhone 12 en de iPhone 12 mini hebben beide een dubbele cameraopstelling. Het gaat om een groothoeklens en telelens van beide 12-megapixel. De iPhone 12 Pro en Pro Max krijgen er een derde lens en een LiDAR-scanner bij: een ultra-groothoeklens met dezelfde resolutie. Deze laatste scanner zorgt voor diepteherkenning in foto’s en video’s, maar ook verbeterde AR-projecties in een kamer of buiten.

refurbished iphone

Tot slot zijn er natuurlijk verschillen in batterijduur. Het instapmodel, de iPhone 12 kan tot 17 uur lang video’s afspelen op een volle batterij. Deze kan overigens draadloos opgeladen worden. De iPhone 12 mini heeft niet alleen een kleinere behuizing, maar ook een kleinere batterij. De iPhone 12 Pro heeft dezelfde batterijduur als het instapmodel. De iPhone 12 Pro Max heeft de grootste behuizing en ook de grootste batterij. Deze speelt namelijk tot 20 uur aan video’s af.

De refurbished iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max zijn zeker nog toekomstbestendig, hoewel de iPhone 13-modellen al een tijdje uit zijn en de iPhone 14 er in september 2022 al snel aankomt. De hardware van de iPhone 12 blijft bij de tijd en de software wordt nog jaren ondersteund door Apple.

Prijsvergelijken

Refurbished iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max

De iPhone 11 kent drie modellen: de iPhone 11 als instapmodel, de iPhone 11 Pro als een midrange-toestel en tot slot de iPhone 11 Pro Max als high-end smartphone. Deze generatie iPhones heeft een grote sprong gemaakt vergeleken met zijn voorganger. Een eerste is een nieuwe A13-processor voor de hele serie.

De ‘gewone’ iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR. Die heeft niet een, maar twee camera’s. De tweede is een ultragroothoeklens. Daarnaast is de 12-megapixel groothoekcamera de hoofdcamera van deze iPhone. Hiermee kun je de nachtmodus inschakelen voor betere opnames in het donker. De selfiecamera is voorzien van dezelfde resolutie waardoor je selfies nog meer detail bevatten. Deze kun je vervolgens bekijken op het grote 6,1 inch-display (5,8 inch voor iPhone 11 Pro en 6,5 inch voor de Pro Max. Het belangrijkste verschil tussen de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro is de camera. Het Pro-model heeft een extra camera: een telelens. Die gebruik je vooral bij foto’s waarbij je wilt inzoomen.

Het instapmodel van de iPhone 11 speelt tot 17 uur aan video’s af op een volle batterij. Voor de iPhone 11 Pro is dit gelijk, maar de iPhone 11 Pro Max legt de lat hoger op 17 uur. Hiermee zijn alle drie modellen beter dan de voorgaande generatie.

Als refurbished toestel is de hele reeks van de iPhone 11 aan te raden. Het design maar ook de hardware kan nog een tijdje mee. Wat betreft de software is het goed rekening te houden met de ondersteuning van Apple die naar verwachting 5 jaar na de verschijningsdatum ophoudt.

Prijsvergelijken

iphone

Refurbished iPhone X, XR, XS, XS Max

De iPhone X is de best verkochte Apple telefoon van 2017. Dat is eigenlijk geen verrassing gezien de veranderingen die Apple dat jaar meegaf aan de nieuwe serie iPhones. We beginnen met de komst van Face ID, waarmee je veilig met je gezicht kunt ontgrendelen.

Het is de serie met vele firsts. Zo is het ook de eerste iPhone dat een oled-display in gebruik heeft genomen. Vandaag de dag is dit de standaard maar voor zijn tijd was dit een aanzienlijke verbetering. Het scherm is ook de eerste die de randen heeft verdrongen en alleen nog ruimte weggeeft aan de iconische notch.

Een jaar later verschenen de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Deze kregen een betere chip: de A12-Bionic (de iPhone X heeft een A11-chip). Verder kreeg de iPhone XR een langere batterijduur en een groter LCD-scherm van 6,06 inch.

Het hogere model, de iPhone XS, heeft een beter oled-display van 5,8-inch. Bovendien zijn de camera’s verbeterd door HDR-ondersteuning. Hiermee worden kleuren beter vastgelegd. Een stapje hoger treffen we de iPhone XS Max aan met een groter oled-scherm van 6,5 inch en grotere batterij van 3174 mAh.

Als je een refurbished iPhone X, XR, XS of XS Max wilt kan dit een goede keus zijn. Hoewel het toestel bijblijft begint het ook tekenen van ouderdom te laten zien. Zo is het niet bekend of het toestel nog voor lang zal worden ondersteund door Apple.

Prijsvergelijken

Refurbished iPhone 8, 8 Plus

In 2017 maakten de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hun entree, samen met de iPhone X. Dezelfde standvastigheid in het ontwerp speelt ook bij deze iPhone. Echter, de eerste verandering is de ondersteuning voor draadloos laden. Opnieuw is er een nieuwe chip ontwikkeld voor de nieuwe iPhone, het gaat om de A11-Bionic chip die nog steeds soepel werkt.

Zowel aan de voor- als achterzijde zijn de camera’s verbeterd. De iPhone 8 heeft een enkele 12-megapixel groothoeklens als hoofdcamera. De iPhone 8 Plus heeft een groothoeklens en telelens met dezelfde resolutie. De camera’s zijn sneller dan de vorige generatie en hebben een verbeterde portretmodus.

De iPhone 8 Plus is geüpgradet naar een True-Tonedisplay. De 8 Plus detecteert het omgevingslicht en zorgt ervoor dat de helderheid en kleuren op het display worden aangepast.

Moet je de iPhone 8 (Plus) overwegen als refurbished toestel? Het advies ligt ergens tussen “nee” en “ligt eraan”. De “ligt eraan” is een tweestrijd tussen de prijs en wat je ervoor kunt krijgen. Als de prijs echt laag genoeg is kan de iPhone 8 (Plus) een waardige optie zijn met de nodige kanttekeningen over de verouderde hardware.

Prijsvergelijken

Ook andere apparaten zijn als refurbished verkrijgbaar

Niet alleen de populaire iPhones zijn als refurbished producten beschikbaar. Ook op andere Apple apparaten kun je besparen. Zo zijn er refurbished iPads, refurbished Apple Watches en Refurbished MacBooks en Imacs.

Klik op de links om de naar de hub-pagina’s te gaan voor elk van de productcategorieën.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu