De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple iPhone 13 Pro

8,5
1/14

Pluspunten

 • Geweldige batterijduur
 • ProMotion-scherm
 • Superieure camera

Minpunten

 • Design mag moderner

iPhone 13 Pro: alles over de beste iPhone van 2021

De iPhone 13 Pro is de beste iPhone van 2021. De opvolger van de iPhone 12 Pro is flink verbeterd en op deze pagina praten we je bij over alles dat je moet weten.

De iPhone 14 Pro nu met €11,50 korting per maand!

10GB data
120 belminuten
 • 3 maanden Apple TV+
 • 6 maanden Apple Music
 • Extra voordeel als je thuis internet van T-Mobile hebt

De iPhone 13 Pro wordt nu geleverd

De beste nieuwe iPhone van 2021 is sinds 24 september verkrijgbaar. Maar, de levertijden lopen wel flink op. Het kan dus voorkomen dat je een paar dagen of weken moet wachten voor je bestelling wordt geleverd. Wil je nog bestellen? Check dan ons levertijd-artikel, want hierin staat bij welke webshops je het minst lang hoeft te wachten.

Verder lezen: De iPhone 13 Pro (Max) levertijd loopt flink op: wie heeft er voorraad?

Specificaties iPhone 13 Pro:

 • Beste nieuwe iPhone heeft 6,1 inch-oled-scherm
 • Energiezuinig ProMotionscherm heeft twee keer zo hoge ververssnelheid
 • Geen vingerafdrukscanner onder het scherm
 • Wel een kleinere notch met Face ID
 • Camera krijgt betere ultragroothoeklens
 • iPhone 13 Pro release was op 24 september 2021
 • Vermoedelijke prijs: vanaf 1159 euro
iPhone 13 Pro Max Review | Is het de upgrade waard?

Conclusie iPhone 13 Pro review

Mocht het nog niet duidelijk zijn na het lezen van deze review: we zijn erg enthousiast over de iPhone 13 Pro. Het is zeker geen revolutionaire smartphone, maar hij biedt wel prettige verfijningen ten opzichte van vorig jaar. De camera’s zijn uitstekend, de accu gaat lang mee en dankzij het 120Hz-scherm voelt de smartphone heel erg snel en soepel aan.

Toch zouden we niet upgraden als je nu een toestel uit de iPhone 12-serie hebt. Dat zijn nog altijd prima telefoons en volgend jaar steekt Apple de iPhone mogelijk weer eens in een écht nieuw jasje. Wie met een iPhone 11 of ouder rondloopt, zal echter heel veel plezier beleven aan de iPhone 13 Pro.

Scherm: kleinere notch

2021 is een groot jaar voor het iPhone-scherm. Apple heeft de gehate notch eindelijk kleiner gemaakt, ondanks dat alle Face ID-sensoren en de selfiecamera gewoon aanwezig zijn. Dat is goed nieuws voor iPhone-gebruikers, want hierdoor krijg je naar verhouding meer schermruimte tot je beschikking, zonder dat de behuizing meegroeit.

iPhone 13 Pro

Apple heeft uitgevogeld hoe het alle sensoren voor Face ID-gezichtsherkenning compacter in de inkeping kan stoppen. Apple zegt dat de inkeping 20 procent kleiner is geworden, dus dat is een flink verschil. Jammer genoeg is de notch dus nog niet helemaal verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

ProMotion-display voor iPhone 13 Pro

Ook heeft iPhone 13 Pro een ProMotion-scherm. Dit displaytype kennen we van de iPad Pro en heeft als onderscheidend kenmerk een hoge ververssnelheid van 120Hz. Dit betekent dat de pixels in het scherm 120 keer per seconde verversen. Ter referentie: de ververssnelheid van de iPhone 12 Pro (Max) is 60Hz, dus 60 keer per seconde.

Het scherm van de beste nieuwe iPhone van 2021 is dus veel ‘vloeiender’. Animaties rollen soepel over het scherm en ook games krijgen een grafische opfrisser. iOS is hier nu volledig voor geoptimaliseerd, zodat je volledig profiteert van de hogere ververssnelheid.

Ook handig: de ververssnelheid is adaptief. Het display kan helemaal terugschakelen naar 10Hz, wat handig is op de momenten dat 120Hz overbodig is. Bijvoorbeeld als je een boek leest op je toestel, of een webpagina checkt. De lagere ververssnelheid zorgt er ook voor dat de accu van de iPhone 13 Pro wordt gespaard, wat natuurlijk fijn is.

Niet: Scherm dat nooit gaat slapen

Een belangrijke verwachte schermverbetering ontbreekt helaas. Apple Watches hebben een zogeheten always-on-scherm en dit display maakt jammer genoeg niet de overstap naar iPhones. Een always-on-display staat altijd aan, hetzij op een minimale manier om niet teveel stroom te verbruiken.

Touch ID onder scherm

Het voordeel hiervan is dat je dus altijd de tijd kunt aflezen of binnenkomende berichten checkt, zonder dat je het scherm hoeft te ontgrendelen. Ook is het een mogelijkheid dat je widgets op het ‘slaapscherm’ kunt plaatsen. Op die manier zie je bijvoorbeeld waar je auto geparkeerd staat of welke liedje je momenteel luistert. Helaas ontbreekt deze feature op de iPhone 13 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Camera is groots verbeterd

Alle geruchten wezen erop dat Apple maar bescheiden cameraverbeteringen zou doorvoeren. Niets is minder waar, want Apple heeft de iPhone 13 Pro van compleet vernieuwde camera’s voorzien. Alle drie de camera’s achterop zijn flink verbeterd en vangen bijvoorbeeld meer licht op. Hierdoor maken ze betere foto’s als het donker is.

Dit is vooral merkbaar bij de ultragroothoeklens, die eigenlijk de meeste vernieuwingen heeft gekregen. De camera vangt niet alleen 92 procent meer licht op, maar heeft nu ook autofocus. Hierdoor zijn kiekjes die je met de lens maakt scherper.

iPhone 13 Pro

Erg tof is dat je de groothoeklens van de iPhone 13 Pro ook kan gebruiken voor macrofotografie. Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je plaatjes van heel dichtbij kan maken. Bijvoorbeeld als je een insect of bloemknop wil vastleggen. Deze feature zat al op veel Android-toestellen, maar komt nu ook naar de beste iPhone van 2021.

Lees meer: Macromodus iPhone 13 Pro: zo maak je foto’s van dichtbij

De telelens is ook verbeterd. Hiermee kun je optisch inzoomen, oftewel: het beeld dichterbij halen zonder dat je kwaliteit inlevert. De vernieuwde telelens biedt optische zoom tot 3x en dat is een fijne verbetering. Op alle camera’s van de iPhone 13 Pro zit overigens de nachtmodus.

Apple heeft de camera van de iPhone 13 Pro ook softwarematig aangepakt. Vooral opvallend is de Cinematic Mode. Met deze functie is het (redelijk) eenvoudig om bioscoopkwaliteit video’s (Dolby Vision HDR10) met de camera van je iPhone te maken.

iPhone 13 Pro

Hardware: zeg hallo tegen heel veel opslag

Apps worden steeds beter, maar nemen daardoor ook meer ruimte in. Apple zet met de iPhone 13 Pro daarom een flinke stap qua opslagruimte. Het bedrijf verdubbelt de maximale opslagcapaciteit van 512GB naar 1TB, oftewel 1000 gigabyte. Deze optie is enkel weggelegd voor de Pro-modellen: de ‘gewone’ iPhone 13 en mini vissen naast het net.

Verder heeft iPhone 13 Pro natuurlijk 5G. Apple rust het toptoestel uit met de snelste variant van de 4G-opvolger. De Nederlandse versie van de iPhone 12 kan alleen overweg met de lage en midden frequenties van 5G. Hij haalt hierdoor niet de maximale snelheidswinst van 5G. Dit is dus niet van toepassing op de 13 Pro: die heeft wél de snelste versie van het mobiele netwerk.

iPhone 13 Pro

A15 Bionic maakt Pro-iPhone razendsnel

Wat we vooraf al wisten, is dat de iPhone 13 Pro wordt aangestuurd door de A15 Bionic. De opvolger van de A14-chip (die in alle iPhone 12-toestellen zit) is niet alleen krachtiger, maar ook energiezuiniger. Dat is goed nieuws, want daardoor heeft hij minder stroom nodig.

De gehele iPhone 13-serie heeft een A15 Bionic-processor. Apple maakt haar chips zelf en brengt jaarlijks een update uit. Hoeveel werkgeheugen de nieuwe toestellen krijgen, is nog wel een vraag. We gaan uit van minstens 6GB voor de Pro-modellen. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max hebben dit namelijk ook.

iPhone 13 serie

Apple iPhone 13

Apple iPhone 13

vanaf € 764,-

6,1

Super Retina XDR-display (60Hz)

A15 Bionic-chip

Snelste chip in een smartphone

12-MP dual camera

Ultragroothoek en groothoek

128 GB opslag

Of 256 GB – 512 GB

Tot 19 uur

video afspelen

5G

 • Face ID en waterbestendig
 • Filmmodus in 1080p met 30 fps
 • Draadloos opladen en MagSafe
 • Verbeterde ultragroothoeklens

Release: 09 / 2021

4 jaar ondersteuning

5,4

Super Retina XDR-display

A15 Bionic-chip

Snelste chip in een smartphone

12-MP dual camera

Ultragroothoek en groothoek

128 GB opslag

Of 256 GB – 512 GB

Tot 17 uur

video afspelen

5G

 • Face ID en waterbestendig
 • Filmmodus in 1080p met 30 fps
 • Draadloos opladen en MagSafe
 • Verbeterde ultragroothoeklens

Release: 09 / 2021

4 jaar ondersteuning

Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro

vanaf € 1.115,-

6,1

Super Retina XDR-display ProMotion

A15 Bionic-chip

Snelste chip in een smartphone

12‑MP pro‑camera­systeem

Ultragroothoek, groothoek en telelens

128 GB opslag

Of 256 GB – 512 GB – 1TB

Tot 22 uur

video afspelen

5G

 • Face ID en waterbestendig
 • Adaptieve refresh-rate tot 120 Hz
 • Draadloos opladen en MagSafe
 • LiDAR-scanner + verbeterde ultragroothoeklens

Release: 09 / 2021

4 jaar ondersteuning

6,7

Super Retina XDR-display ProMotion

A15 Bionic-chip

Snelste chip in een smartphone

12‑MP pro‑camera­systeem

Ultragroothoek, groothoek en telelens

128 GB opslag

Of 256 GB – 512 GB – 1TB

Tot 28 uur

video afspelen

5G

 • Face ID en waterbestendig
 • Adaptieve refresh-rate tot 120 Hz
 • Draadloos opladen en MagSafe
 • LiDAR-scanner + verbeterde ultragroothoeklens

Release: 09 / 2021

4 jaar ondersteuning

iPhone 13 Pro (Max) prijzen

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max kwamen officieel op 24 september uit in Nederland. Je kunt natuurlijk kiezen tussen verschillende opslagcapaciteiten. Meer opslag = een hoger prijskaartje. Hieronder hebben we alle adviesprijzen voor je op een rijtje gezet:

 • iPhone 13 Pro: 1159 euro (128GB)
 • iPhone 13 Pro: 1279 euro (256GB)
 • iPhone 13 Pro: 1509 euro (512GB)
 • iPhone 13 Pro: 1739 euro (1TB)

Kleuren: Sierra Blue, Zilver, Goud, Alpine Groen, Grafiet

 • iPhone 13 Pro Max: 1259 euro (128GB)
 • iPhone 13 Pro Max: 1379 euro (256GB)
 • iPhone 13 Pro Max: 1609 euro (512GB)
 • iPhone 13 Pro Max: 1839 euro (1TB)

Inmiddels is de iPhone 13 Pro al in prijs gedaald en kan je hem in combinatie met een abonnement vaak nog goedkoper in huis halen. Gebruik onze prijsvergelijker om de meest actuele prijzen te vergelijken en de beste deal te scoren.

Liever wat minder geld uitgeven?

Door voor een refurbished iPhone 13 Pro te kiezen kun je vaak flink besparen op je aanschafkosten. Het geld dat je overhoudt, kun je sparen of uitgeven aan andere leuke dingen. Wat je er ook mee doet, het is fijn om wat geld over te houden toch? Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens goed voor de planeet, want producten worden langer gebruikt. 

Een refurbished iPhone 13 Pro is op dit moment al verkrijgbaar vanaf € 763,-

Apple iPhone 13 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 71,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.115,-

Bekijk beste prijs

iPhone 13 Pro FAQ: antwoord op veelgestelde vragen

In welke kleuren is de iPhone 13 Pro beschikbaar?

De beste iPhone van 2021 is verkrijgbaar in vijf strakke, zakelijke kleuren: Sierra Blue, Zilver, Goud, Groen en Grafiet.

iPhone 13 Pro vs iPhone 13: wat zijn de verschillen?

In 2020 groeiden de ‘gewone’ en Pro-iPhones naar elkaar toe, maar daar is in 2021 absoluut geen spraken van. Er zitten namelijk hartstikke veel verschillen tussen de iPhone 13, het instapmodel, en de iPhone 13 Pro.

Het meest opvallende verschil is het scherm. De 13 Pro heeft een ProMotion-scherm, waarbij de pixels 120 keer per seconde verversen. De 13 moet het met slechts 60 keer per seconde doen, waardoor het beeld minder vloeiend oogt.

Een ander groot verschil heeft met de camera’s te maken. De 13 Pro heeft achterop drie camera’s, waaronder een speciale zoomlens. Ook aanwezig: een LiDAR-scanner. Deze dieptesensor gebruik je om bijvoorbeeld betere portretfoto’s mee te maken. De gewone iPhone 13 heeft maar twee camera’s achterop.

Dat was het nog niet, want er zijn veel meer verschillen tussen de twee modellen. In onderstaand artikel bespreken we deze uitgebreid, dus neem vooral een kijkje!

Lees verder: iPhone 13 vs iPhone 13 Pro: welke is geschikt voor jou?iphone 13 vs iphone 13 pro uitgelicht

Wat is de levertijd van de iPhone 13 Pro?

Die verschilt van winkel tot winkel. De redactie van iPhoned houdt de actuele levertijden bij in een speciaal artikel. Check die vooral even voordat je een bestelling gaat plaatsen.

Waar kan ik de iPhone 13 Pro kopen?

Bij alle bekende verkooppunten. Let wel op, want de onderlinge levertijden verschillen behoorlijk. Bij de ene (web)winkel hoef je bijvoorbeeld maar een paar dagen te wachten, terwijl je bij andere partijen gerust op een maand mag rekenen.

Welke hoesjes zijn er voor de iPhone 13 Pro?

Teveel om op te noemen! Aan keuze is namelijk geen gebrek: iPhone-hoesjes kun je op iedere straathoek (van het internet) kopen. Om jouw keuze iets makkelijker te maken, hebben wij een boel hoesjes getest en hieruit enkele aanraders geselecteerd. Wil je weten van welke iPhone 13 Pro-hoesjes wij fan zijn, lees dan onderstaand artikel:

Verder lezen: De beste hoesjes voor je iPhone 13 (Pro): van klassiek tot super stevig

Apple iPhone 13 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 13 Pro

120 min en onbeperkt sms

12000MB (5G)

2 jaar

€ 55,00 p/m

Eenmalig toestel € 66,00

Gemiddeld p/m: € 57,96

Bekijk bij Belsimpel
T-Mobile

Apple iPhone 13 Pro

150 min en onbeperkt sms

20000MB (5G)

2 jaar

€ 55,00 p/m

Eenmalig toestel € 79,00

Gemiddeld p/m: € 58,50

Bekijk bij Belsimpel
Vodafone

Apple iPhone 13 Pro

200 min of 200 sms

5000MB (5G)

2 jaar

€ 54,00 p/m

Eenmalig toestel € 116,00

Gemiddeld p/m: € 59,87

Bekijk bij Belsimpel
Tele2

Apple iPhone 13 Pro

150 min of 150 sms

12000MB (5G)

2 jaar

€ 58,50 p/m

Eenmalig toestel € 48,00

Gemiddeld p/m: € 60,71

Bekijk bij Belsimpel
KPN
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 13 Pro

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

9

2 geverifieerde reviews

Beoordeling

5 sterren
1 reviews
4 sterren
1 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Afbeeldingen van klanten

Beste iPhone tot nu toe

8,6
 • Camera
 • Magsafe
 • Gebruiksgemak
 • Super betrouwbaar
 • Dure telefoon
 • Batterij is prima maar kan beter

Na mijn iPhone X is dit een hele grote vooruitgang. Zeker qua camera en scherm. Prijs blijft altijd een minpunt evenals de batterij duur. Hoop stiekem op een iPhone die meerdere dagen mee gaat.

Coen Lauwers — 18 augustus 2022

Top telefoon

9,4
 • 120hz scherm
 • Film modus
 • Macrolens
 • Kleur
 • Prijs (maar het is het waard voor mij)

Heb sinds kort de 13 pro in het groen mogen ontvangen. Het is een top telefoon! Kom van een iPhone 8 de camera’s verbazen me nog steeds daardoor. Het 120hz scherm voelt ook lekker vloeiend aan. Kortom een top telefoon!

Daan — 18 augustus 2022
Lees hier ons recensiebeleid

Haal alles uit je Apple iPhone 13 Pro

De beste tips van de iPhoned-redactie. Bekijk alle Apple iPhone 13 Pro tips.

Met deze tips werkt de filmmodus op je iPhone pas écht goed
Piet-Jan Lentjes

Met deze tips werkt de filmmodus op je iPhone pas écht goed

Piet-Jan Lentjes — 3 januari 2023
iOS 16 Face ID: werkt ook horizontaal op iPhone (maar niet voor iedereen)
Piet-Jan Lentjes

iOS 16 Face ID: werkt ook horizontaal op iPhone (maar niet voor iedereen)

Piet-Jan Lentjes — 5 juli 2022
Tip: Scan jouw favoriete voorwerpen of plek in 3D met LiDAR op je iPhone

Tip: Scan jouw favoriete voorwerpen of plek in 3D met LiDAR op je iPhone

Guus Timmermans — 7 februari 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox? Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu