Apple iPhone 14 Pro Max

De iPhone 14 Pro Max wordt de beste iPhone van 2022. Van geruchten, release date tot aan de prijs: dit zijn alle verwachtingen rondom het nieuwe Apple-topmodel op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 Pro Max-geruchten in een notendop:

 • Grootste en beste iPhone van 2022 krijgt 6,7 inch-oled-scherm
 • Gaat de notch eindelijk weg?
 • In totaal vier camera’s (met nieuwe fototechniek)
 • Release date: 16 september 2022
 • Verwachte iPhone 14 Pro Max-prijs van 1259 euro

De iPhone 13 Pro Max nu extra voordelig met unlimited data en 5G internet!

Onbeperkt data
Onbeperkt bellen
 • Gratis 5G bij een Red abonnement
 • Tijdelijk 3 maanden gratis Apple TV+
 • Extra voordeel met Ziggo
 • Nu tot €10 korting per maand

Design: Geen notch, maar wat wel?

De iPhone ziet er al jaren ongeveer hetzelfde uit. In 2017 ging het design voor de laatste keer op de schop. Toen kwam de iPhone X uit: een smartphone met groot scherm, zonder thuisknop (maar met gezichtsherkenning) én een flinke notch. Deze bekende (en beruchte) hap uit het scherm biedt plaats aan onder meer de selfiecamera en Face ID-techniek (gezichtsherkenning).

In de daaropvolgende jaren bleef het iPhone-ontwerp ongeveer hetzelfde. De laatste verandering kwam met de iPhone 12. Dit toestel heeft een ‘retro’-ontwerp met hoekige randen, een aanwezige behuizing en een scherm dat plat op de behuizing lijkt te liggen. De iPhone 13, die in 2021 verscheen, ziet er ongeveer hetzelfde uit als zijn voorganger.

iPhone 14 scherm render

3 geruchten over het design van de iPhone 14 Pro Max

Het is daarom tijd voor een fris iPhone-design en volgens kenners gaat dit in 2022 eindelijk gebeuren. De vraag is alleen: hoe?

Er liggen meerdere opties voor een nieuw ontwerp op tafel. Dit zijn de belangrijkste geruchten rondom het design van de iPhone 14 Pro Max:

1. Geen notch

Volgens techjournalist Mark Gurman krijgt de iPhone 14-serie een volledig fris ontwerp. De kenner, die voor het gerenommeerde Bloomberg News over Apple schrijft, verwacht dat de iPhone 14 (Pro Max) niet langer een notch heeft. Helaas vertelt hij niet wat Apple dan wel van plan is.

2. Maar een punch-hole

Een andere Apple-kenner doet dat wel. Ook Ming-Chi Kuo verwacht dat het iPhone-design dit jaar gaat veranderen. Kuo, een doorgaans betrouwbare bron over onaangekondigde Apple-producten, verwacht dat de nieuwe telefoons een zogeheten ‘punch-hole’-design krijgen.

Hierbij worden de voorste camera en Face ID-techniek in een klein gaatje in het scherm gestopt. Het grootste voordeel van deze ontwerpkeuze is dat de notch verdwijnt. Meerdere Android-vlaggenschepen, zoals de Samsung S21, hebben al zo’n punch-hole-design.

3. Of toch twee gaatjes?

Weer andere bronnen, zoals displayanalist Ross Young, denken dat de iPhone 14 Pro Max maar liefst twee gaatjes in het scherm krijgt: een cirkelvormige en pilvormige uitsparing.

Young claimt dat Apple de infraroodlens en selfiecamera in de ovaalvormige uitsparing gaat plitsen. De dot projector, die nodig is voor Face ID, zou in het losstaande cirkelvormige gaatje verwerkt worden.

Lees ook: ‘iPhone 14 krijgt controversieel design met twéé gaatjes’

iphone 14 camera

Behuizing van titanium

Verder lijkt Apple ook aan de materiaalkeuze te gaan sleutelen. Volgens geruchten krijgt de iPhone 14 Pro (Max) een behuizing van titanium. Onder meer de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase heeft dit gerucht de wereld in gestuurd.

Op dit moment worden iPhones van roestvrijstaal en/of aluminium gemaakt. Er is nog nooit een iPhone gemaakt van titanium. Apple gebruikt het hoogwaardige materiaal wel voor andere producten. Denk bijvoorbeeld aan de Apple Watch en Apple Card, een creditcard die vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar is.

Scherm: groot en vloeiend

Afgelopen jaren bracht Apple de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini uit. De compacte versies brachten echter niet het succes waarop het bedrijf gehoopt had. Daarom gaat het gerucht dat Apple dit jaar geen iPhone 14 mini uitbrengt.

Het tegenovergestelde geldt voor de Pro Max-modellen, die wél als warme broodjes over de toonbank vliegen. Het kan daarom bijna niet anders dan dat Apple ook in 2022 een grotere versie van de ‘gewone’ iPhone 14 Pro uitbrengt.

In de plaats van de mini komt naar verluidt een iPhone 14 Max, een grotere versie van het instapmodel. Al met al denken we dat de iPhone 14 line-up er als volgt uitziet:

 • iPhone 14 (6,1 inch)
 • iPhone 14 Max (6,7 inch)
 • iPhone 14 Pro (6,1 inch)
 • iPhone 14 Pro Max (6,7 inch)

Verder lijkt het erop dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max een ‘vloeiend’ scherm krijgen. Volgens de eerder aangehaalde Young krijgen de Pro-modellen van dit jaar een display met 120 Hertz (Hz) ververssnelheid. Hierdoor ververst het beeldscherm 120 keer per seconde van pixels. Naar verwachting moeten de iPhone 14 en iPhone 14 Max het met ‘slechts’ 60 Hz doen.

Camera van de iPhone 14 Pro Max

De verschillen tussen de ‘gewone’ en Pro-iPhones werden afgelopen jaren steeds kleiner. De toestellen hebben bijvoorbeeld ongeveer dezelfde hardware en ook qua design is er maar weinig verschil.

De Pro-modellen zijn echter, zoals je aan de naam kunt aflezen, gericht op een andere doelgroep. Deze mensen gebruiken hun telefoon bijvoorbeeld (gedeeltelijk) voor werk. Om de Pro-versies alsnog te laten uitblinken kiest Apple er daarom altijd voor om veel werk in de camera te steken.

Samenvattend horen we de volgende geruchten over de camera van de iPhone 14 Pro Max:

 • Vier lenzen in totaal
 • Hoofdcamera heeft 48 megapixels (en speciale fototechniek)
 • Ultragroothoeklens, zoomlens en selfiecamera hebben 12 megapixel-resolutie
 • Lenzen zijn ‘plat’: steken niet uit ten opzichte van de behuizing

De grootste verandering komen we dus bij de hoofdcamera tegen. Daar waar de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max het met ‘slechts’ 12 megapixel moeten doen, schijnen de opvolgers er met het viervoudige vandoor te gaan. Grofweg geldt dat hoe meer megapixels een camera heeft, hoe meer informatie foto’s kunnen bevatten.

iphone 14 pro max camera

Meer megapixels = meer problemen

Maar, er kleven ook nadelen aan het toevoegen van meer megapixels. Volgens de eerder aangehaalde Apple-insider Ming-Chi Kuo blijft de camerasensor van de iPhone 14 Pro Max precies even groot. Dit betekent dat individuele pixels kleiner moeten worden, waardoor ze minder licht kunnen opvangen. Het resultaat: donkere kiekjes.

Om dit probleem te tackelen schijnt de iPhone 14 Pro Max een nieuwe cameratechniek te gebruiken. Pixel binning is een techniek waarbij meerdere naast elkaar liggende pixels op een sensor worden gecombineerd tot één grote superpixel. Het fraaie hieraan is dat de techniek uit- en aangezet kan worden.

Dit klinkt misschien heel vooruitstrevend, maar meerdere Android-vlaggenschepen gebruiken deze cameratechniek al. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S21 Ultra. Dit topmodel van Samsung heeft een hoofdcamera met een maximale resolutie van 108 megapixel. Dankzij de pixel binning-techniek kunnnen daar echter óók kiekjes van 12 megapixel uitrollen.

Samenvattend zorgt pixel binning er dus voor dat je bij goede weeromstandigheden een hoge fotoresolutie krijgt. Is het donker, of zijn de lichtomstandigheden minder fraai? Dan zorgen de superpixels ervoor dat de foto’s alsnog van hoge kwaliteit zijn door losse pixels samen te persen.

Hardware iPhone 14 Pro Max

Lees verder na de advertentie.

Hardware van de iPhone 14 Pro Max

Over de hardware van het nieuwe vlaggenschip is helaas nog maar weinig bekend. We weten wel welke chip het nieuwe vlaggenschip krijgt. Ieder jaar brengt Apple een nieuwe generatie uit en de iPhone 13 draait op de A15 Bionic. De iPhone 14 Pro Max krijgt dus een A16 Bionic-chip.

Verwachtingen iPhone 14 Pro Max-hardware:

 • A16 Bionic chip
 • 6GB werkgeheugen
 • Maximaal 2TB opslag

Deze processor is waarschijnlijk weer een stukje sneller dan zijn voorganger. Verder maakt Apple haar chips ieder jaar energiezuiniger. Dat is fijn, want hierdoor gaan smartphones steeds langer mee (zelfs wanneer de accucapaciteit niet groter wordt). Daarover gesproken: over de accu van de grootste en beste iPhone van 2022 is nog niks bekend.

Wel schrijft website DigiTimes dat de iPhone 14 Pro (Max) maximaal 2 terabyte (TB) opslagruimte krijgt. Hierdoor kun je ontzettend veel foto’s en videos in hoge kwaliteit opslaan. Dat gerucht is opvallend, want de iPhone 13 Pro (Max) gaat ‘slechts’ tot 1TB. Het instapmodel van de iPhone 14 Pro Max heeft waarschijnlijk 256GB opslag aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Release date iPhone 14 Pro Max

September is traditiegetrouw iPhone-maand. Meestal kondigt het bedrijf haar nieuwe telefoons in de tweede of derde week van die maand aan. Vervolgens zijn de toestellen altijd die vrijdag daarop vooruit te bestellen. De daadwerkelijke release is vervolgens altijd een week later.

Op basis van deze weetjes kom je op de volgende release date voor de iPhone 14 Pro Max uit:

 • Aankondiging op 13 september 2022
 • Pre-order start op 16 september 2022
 • iPhone 14 Pro Max release date is op 23 september 2022

Let op: bovenstaande data zijn niet bevestigd en gebaseerd op geruchten.

iPhone 14 Pro Max prijs

Over de prijs van de iPhone 14 Pro Max zijn nog geen concrete geruchten naar buiten gekomen.

Omdat het toestel grotendeels dezelfde functies als zijn voorganger schijnt te krijgen en op hetzelfde publiek gericht is, denken we dat er weinig aan de adviesprijs wordt gesleuteld. In dat geval kom je uit op een instapprijs van 1259 euro, net zo duur als de iPhone 13 Max Pro na release kostte.

Blijf op de hoogte

Onze redactie zit bovenop al het iPhone 14 Pro Max-nieuws. Wie niets wil missen over alle geruchten en de release schrijft zich in voor onze nieuwsbrief, of download de app. Beiden zijn gratis.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store

Laatste geruchten over de iPhone 14 Pro Max:

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple iPhone 14 Pro Max prijzen. Bekijk alle iPhones met prijzen.

Vergelijk alle iPhones

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 14 Pro Max

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen