Apple Watch

De Apple Watch (soms ook wel iWatch genoemd) ondersteunt jouw lifestyle. Tijdens het hardlopen, voetballen, wandelen of terwijl je rustig op de bank zit: het slimme Apple-horloge controleert continu hoe het met je gezondheid gaat en motiveert je om actiever te leven. De Apple-smartwatch beschikt bijvoorbeeld over een stappenteller en kan zelfs hartfilmpjes maken.

Wil je een Apple Watch? Op deze pagina leggen we uit wat je met dit slimme horloge kan doen, welke modellen er zijn en waar je op moet letten tijdens de aanschaf. De Apple Watch is er zowel voor dames, heren als kinderen.

Welke Apple Watch past het best bij jou?

45-mm of 41-mm

Always-on Retina-display

S7 dual‑core­processor

32 GB

Tot 18 uur

33% sneller opladen dan S6

Wifi en Bluetooth 5.0

 • Robuuster en sterker design dan ooit
 • 20% meer schermruimte dan S6
 • Zuurstofsaturatie­sensor
 • ECG
Vergelijk prijzen Bekijk Apple Watch Series 7

Release: 10 / 2021

4 jaar updates

44‑mm of 40‑mm

Always-on Retina-display

S6 SiP dual‑core­processor

Tot 20% sneller dan S5

32 GB

Tot 18 uur

Wifi en Bluetooth 5.0

 • Zuurstofsaturatie­sensor
 • Elektrische hartslagsensor
 • Valdetectie
 • Kompas
Vergelijk prijzen Bekijk Apple Watch Series 6

Release: 09 / 2020

4 jaar updates

Apple Watch SE

Apple Watch SE

vanaf € 291,-

44‑mm of 40‑mm

Retina-display

S5 SiP dual‑core­processor

Tot 2x sneller dan S3

32 GB

Tot 18 uur

Wifi en Bluetooth 5.0

 • Valdetectie
 • Kompas
 • Always-on hoogte­meter
 • Achterzijde van keramiek en saffierkristal
Vergelijk prijzen Bekijk Apple Watch SE

Release: 09 / 2021

4 jaar updates

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4

vanaf € 373,95

44‑mm of 40‑mm

Retina-display

S4 SiP dual‑core­processor

16 GB

Tot 18 uur

Wifi en Bluetooth 5.0

 • Elektrische hartslag­sensor
 • Digital Crown met voelbare feedback
 • SOS-noodmelding en valdetectie
 • Waterbestendig tot 50 meter
Vergelijk prijzen Bekijk Apple Watch Series 4

Release: 09 / 2018

4 jaar updates

42‑mm of 38‑mm

Retina-display

S3 SiP dual‑core­processor

8 GB

Tot 18 uur

Wifi en Bluetooth 4.2

 • Optische hartslagsensor
 • Hoogte- en versnellingsmeter
 • SOS-noodmelding
 • Waterbestendig tot 50 meter
Vergelijk prijzen Bekijk Apple Watch Series 3

Release: 09 / 2017

4 jaar updates

Laatste reviews

Laatste nieuws

Haal alles uit je Apple Watch

De beste tips van de iPhoned-redactie. Bekijk alle Apple Watch tips.

3 tips voor de Apple Watch: deze functies moet iedereen eigenlijk weten
Piet-Jan Lentjes

3 tips voor de Apple Watch: deze functies moet iedereen eigenlijk weten

Piet-Jan Lentjes — 3 januari 2022
Heeft jouw Apple Watch 4G? Zo kom je erachter
Michel van 't Klaphek

Heeft jouw Apple Watch 4G? Zo kom je erachter

Michel van 't Klaphek — 10 november 2021
iOS 15, iPadOS 15 en watchOS 8 voorbereiden: zo installeer je probleemloos de update
Piet-Jan Lentjes

iOS 15, iPadOS 15 en watchOS 8 voorbereiden: zo installeer je probleemloos de update

Piet-Jan Lentjes — 20 september 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox? Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief.

Aanmelden
WatchOS

WatchOS

De Apple Watch heeft zijn eigen besturingssysteem: watchOS. Dit systeem is speciaal gemaakt voor de Apple-smartwatch zodat alle apps en gezondheidsfuncties om je pols passen. watchOS heeft onder meer apps om je hardloopsessies bij te houden, kan checken hoeveel baantjes hebt gezwommen en registreert het aantal gelopen stappen. Daar blijft het niet bij, want watchOS probeert je ook te motiveren om actiever te leven door je aan te moedigen. Apple brengt jaarlijks een nieuwe watchOS-versie uit. Deze update voegt allerlei nieuwe functies toe waardoor je Apple Watch weer fris aanvoelt. 

Alle Apple Watch modellen met prijzen

Welke Apple Watch moet je kopen?

Bij het kopen van een Apple Watch komen best wat dingen kijken. Het eerste dat je moet beslissen: welke Apple Watch zoek je? Apple brengt jaarlijks 1 of meerdere smartwatches uit, waarbij de nieuwste uiteraard het best is. De meest recente Apple Watch is de Apple Watch Series 7. Zijn voorganger is zijn de Apple Watch Series 6. Daarnaast bracht Apple samen met de Apple Watch Series 6 ook een goedkopere Apple Watch SE uit.

Nieuwste Apple Watch (of misschien toch de vorige generatie)

De Apple Watch Series 7 is van alle gemakken voorzien. Hij houdt je sportmomenten bij en heeft zelfs een saturatiemeter om het zuurstof in je bloed te meten. In vergelijking met de Apple Watch Series 6 heeft de nieuwe Watch onder andere een groter scherm, verbeterde functies en kan hij sneller opladen. Het is op dit moment de beste Apple-smartwatch die je kan kopen. Weet je nog niet zeker of je voor de Series 6 of de Series 7 moet gaan? Lees dan het artikel Apple Watch Series 7 vs Series 6 een keer door.

De Apple Watch SE heeft iets minder toeters en bellen, zoals bijvoorbeeld het ontbreken van een always-on-scherm, maar is daardoor wel veel voordeliger. Twijfel je? Check dan de grootste verschillen tussen de Apple Watch Series 7 en de Apple Watch SE. Dan kom je er zeker uit.

Er is nog iets waar je rekening mee moet houden, want de Apple Watch Series 7 is de eerste in Nederland uitgebrachte Apple Watch die je vanaf de release in een cellular-uitvoering kan kopen. Vorige versies kon je in ons land alleen maar in de ‘gewone’ gps-versie kopen. De cellular-versie, waarmee je dus zonder iPhone bereikbaar bent, is trouwens wel duurder dan de instapversie.

Keuzes maken: welke kleur en welk formaat Apple Watch

Zodra je weet welke Apple Watch je wil bestellen, moet je een kleur uitkiezen. Ieder model is verkrijgbaar in andere, unieke kleuren. Verder zijn er ook verschillende special edition Apple-horloges beschikbaar, zoals die van Nike. Een Apple Watch van Nike is bijvoorbeeld ideaal voor fanatieke sporters.

Ook belangrijk: kies het juiste formaat. De nieuwste Apple Watch Series 7 is verkrijgbaar in twee groottes: 41mm en 45mm (oudere Apple Watches zijn beschikbaar in 40mm en 44mm). Je komt erachter welk formaat bij jou past door de omtrek van je pols te meten. De meeste dames hebben genoeg aan een Apple Watch met 41mm-kastgrootte. Een Apple Watch voor heren kan je beter in 45mm kopen.

Zodra je weet welke Apple Watch Series je wil kopen en in welk formaat, kan je een bijpassend bandje uitzoeken. Er zijn namelijk legio accessoires beschikbaar. Kies bijvoorbeeld een casual Apple Watch-bandje voor wanneer je het Apple-horloge naar werk draagt. Wil je indruk maken? Ga dan voor een zakelijk Apple-smartwatch bandje. Uiteraard zijn er ook sportieve bandjes verkrijgbaar, die bijvoorbeeld niet met een gesp vastzitten maar automatisch om je pols vallen. De meeste oude bandjes passen overigens op de Apple Watch Series 7.

Prijzen van Apple Watch

Wat kost een Apple Watch? Dat hangt af van het model. Uiteraard betaal je het meest voor het nieuwste exemplaar. Oudere Apple-smartwatches kosten minder. Met name modellen die Apple zelf niet officieel meer verkoopt, zijn voordelig. Dat komt omdat andere verkopers hun resterende Apple Watches verkopen en geen nieuwe voorraad meer binnenkrijgen. Bekijk onze prijsvergelijker voor alle actuele Apple Watch prijen of bekijk de prijzen per model.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen