De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple iPhone 14 Pro

De opvolger van de iPhone 13 Pro komt eraan. Van geruchten, de release tot aan prijzen: op deze pagina houden we je op de hoogte van de iPhone 14 Pro. Dit moet je weten over de beste iPhone van 2022.

Lees verder na de advertentie.


Mis niks over de nieuwe iPhone 14 Pro!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve updates en bericht zodra je de nieuwe iPhone kunt bestellen.


De belangrijkste iPhone 14 Pro-geruchten:

 • Beste iPhone van 2022 krijgt 6,1 inch-oled-scherm
 • Geen notch meer, maar een cameragaatje
 • Hoofdcamera heeft 48 megapixels met nieuwe fototechniek
 • Vermoedelijke release op 16 september 2022
 • Geschatte adviesprijs van 1159 euro

iPhone 14 Pro komt in tweevoud

De afgelopen jaren bracht Apple altijd vier modellen van de nieuwe iPhone uit. We verwachten dat dat ook dit jaar gebeurt. We krijgen dus waarschijnlijk een iPhone 14 Pro (met 6,1 inch-scherm) en iPhone 14 Pro Max (met 6,7 inch-paneel). Dit zijn dezelfde schermformaten als hun voorgangers hebben, de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

iPhone 14 concept

Design: Eindelijk geen notch meer?

Sinds de iPhone X ziet iedere nieuwe iPhone er ongeveer hetzelfde uit als zijn voorganger. Dit model kwam in 2017 uit en liet de wereld kennismaken met de notch. Destijds was deze ‘hap uit het scherm’ een handige manier om de selfiecamera kwijt te kunnen, maar tegenwoordig zijn de meeste mensen de notch liever kwijt dan rijk.

De iPhone 13 Pro nu met €10 korting per maand op je bundel!

10GB data
120 belminuten
 • 3 maanden Apple TV+
 • Extra korting met T-Mobile klantvoordeel
 • Altijd online zonder extra kosten

We horen daarom al jaren geruchten dat Apple de inkeping eindelijk achterwege laat, zo ook dit jaar. Meerdere bronnen melden dat de iPhone 14 Pro (Max) een compleet nieuw design krijgt. De grootste verandering? Geen notch. In plaats daarvan zou het toestel een zogeheten punch hole krijgen.

iPhone 14

Hierbij wordt de selfiecamera (en andere sensoren) in een klein gaatje in het scherm verwerkt. Meerdere Android-toestellen hebben al zo’n cameragaatje. Omdat we dit gerucht al meerdere keren hebben gehoord adviseren we een korreltje zout te nemen.

De betrouwbare insider Dylandkt schrijft dat de iPhone 14 Pro de selfiecamera verstopt in een pilvormig gat. De sensoren voor Face ID verdwijnen vervolgens achter het scherm. Dat zou geen negatieve invloed hebben op de werking van de gezichtsherkenning.

Camera: heel veel megapixels

De ‘gewone’ en Pro-iPhone groeiden afgelopen jaren naar elkaar toe. De toestellen hebben bijvoorbeeld ongeveer gelijkbare hardware en ook de designs lijken behoorlijk op elkaar. Om de Pro-versie alsnog te laten uitblinken kiest Apple er altijd voor om veel werk in de camera te steken. Kort samengevat verwachten we dit van de iPhone 14 Pro-camera:

 • Hoofdcamera met 48 megapixels (en pixel binning)
 • Ultragroothoeklens met 12 megapixels
 • Zoomlens met 12 megapixels
 • Selfiecamera met 12 megapixels

Volgens geruchten krijgt de iPhone 14 Pro een 48 megapixel-hoofdcamera. Dat is flink meer dan de Pro-modellen van nu, die het met ‘slechts’ een 12 megapixel-sensor moeten doen. Grofweg geldt dat hoe meer megapixels een camera heeft, hoe meer informatie er in foto’s gestopt kan worden.

iPhone 13 Pro review

Maar, meer megapixels betekent in sommige gevallen ook meer problemen. Volgens Apple-insider Ming-Chi Kuo blijft de camerasensor van de iPhone 14 Pro (Max) namelijk precies even groot. Hierdoor moeten de individuele pixels kleiner worden. Dit zorgt er dan weer voor dat de (kleinere) pixels minder licht opvangen, waardoor kiekjes donkerder worden.

‘iPhone 14 Pro krijgt een speciale cameratechniek’

Om dit probleem te tackelen schijnt de iPhone 14 Pro gebruik te maken van pixel binning. Dit is een techniek waarbij meerdere naast elkaar liggende pixels op een sensor worden gecombineerd tot één grote superpixel.

Het proces klinkt spannend en nieuw, maar meerdere Android-vlaggenschepen gebruiken pixel binning al. De Samsung Galaxy S21 Ultra, het huidige topmodel van Samsung, heeft bijvoorbeeld een 108 megapixel-camera. Dankzij pixel binning rollen er echter ook ‘gewoon’ kiekjes van 12 megapixel uit. Op die manier combineer je het beste van twee werelden: een hoge resolutie bij goede (tot ideale) lichtomstandigheden en bij weinig licht zorgen de superpixels ervoor dat de foto’s alsnog van hoge kwaliteit zijn.

Verder krijgt de iPhone 14 Pro volgens Kuo de mogelijkheid om video’s in 8K-kwaliteit op te nemen. Het is de bedoeling dat je deze beelden dan op de nog te verschijnen VR-headset van Apple moet kunnen bekijken. Volgens geruchten komt deze Apple Glass in 2022 uit.

Lees verder: iPhone 14 Pro krijgt mogelijk 48-megapixelcamera (en zo zal hij werken)

Hardware: meer opslag

Over de hardware van de iPhone 14 Pro is nog weinig bekend. Het lijkt echter niet meer dan logisch dat het toestel wordt aangedreven door de A16 Bionic. Ieder jaar brengt Apple een nieuwe generatie van haar zelfgemaakte chips uit en de iPhone 13-serie draait op de A15-variant. Verder gaan er geruchten dat de iPhone 14 Pro meer RAM-geheugen krijgt.

De website DigiTimes liet verder weten dat de iPhone 14 Pro maximaal 2 terabyte aan opslagruimte krijgt. Hierdoor kun je ontzettend veel apps, foto’s en video’s (in hoge kwaliteit) opslaan. De iPhone 13 Pro kun je maximaal met 1 terabyte aan opslag kopen. Een toestel met de dubbele opslagcapaciteit is daarom ook niet voor iedereen bedoeld.

Vooral mensen die veel in de weer zijn met video’s maken zullen zo’n optie warm verwelkomen. Om één minuut aan video in 4K-ProRes-kwaliteit (de kwaliteitstandaard van de huidige Pro-modellen) te filmen heb je bijvoorbeeld al ruim 5GB aan opslag nodig.

Ook interessant: ‘iPhone 14 Pro krijgt variant met 2 terabyte aan opslagruimte’

Lees verder na de advertentie.

iphone 14 achterkant

Release en adviesprijs

Apple kondigt nieuwe iPhones altijd in september aan. Meestal gebeurt dat in de tweede of derde week van de maand, op een dinsdag. Na de aankondiging is het toestel altijd die vrijdag vooruit te bestellen. De release, wanneer het toestel officieel in de winkels ligt, is altijd één week later.

Er zijn nog geen concrete geruchten over de release van de iPhone 14 Pro naar buiten gekomen, maar op basis van deze informatie kom je op het volgende schema uit:

 • Aankondiging op 13 september 2022
 • Pre-order begint op 16 september 2022
 • Daadwerkelijke release is op 23 september 2022

Let op: bovenstaande data zijn niet bevestigd en er kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden.

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max kostten bij uitkomst 1159 en 1259 euro. Omdat de opvolgers ongeveer dezelfde functies schijnen te krijgen en op hetzelfde publiek gericht zijn, verwachten we dat hier weinig verandering in komt.

Wil je niets missen?

Onze redactie zit bovenop al het iPhone 14-nieuws. Wie niets wil missen over alle geruchten en de release schrijft zich in voor onze nieuwsbrief, of download de app. Beiden zijn gratis.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 14 Pro

9,4

1 geverifieerde review

Beoordeling

5 sterren
1 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Prijs

9,4
 • Goede telefoon
 • Heel duur

Hele goede telefoon word dit alleen de prijs is belachelijk

Yannick Severs — 30 mei 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen