iPhone 15 Pro Max

De iPhone 15 Pro Max moet dé telefoon van Apple van 2023 worden! Daarom verzamelen we op deze pagina het laatste nieuws, geruchten en informatie over de release datum.

Lees verder na de advertentie.

Let op: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Hoewel we geprobeerd hebben om alleen betrouwbare geruchten te verzamelen, kunnen we niet 100% garanderen dat Apple deze vernieuwingen ook gaat doorvoeren in de iPhone 15 Pro Max.

De iPhone 14 Pro Max nu met €100 korting!

10GB
120 belminuten
  • 3 maanden Apple TV+
  • 6 maanden Apple Music
  • Extra voordeel als je thuis T-Mobile hebt
  • GOGOGO Deals: krijg nu extra hoge korting

iPhone 15 Pro Max geruchten in het kort:

  • Mogelijk onder de motorkap: A17 Bionic-chip
  • iPhone 15 Pro prijs: 1479 euro (gebaseerd op de prijs van de iPhone 14 Pro)
  • Krijgt mogelijk nieuwe naam: iPhone 15 Ultra
  • Verwachte aankondiging: september 2023

Dit weten we al over het ontwerp van de iPhone 15 Pro

De iPhone 14 Pro (Max) zag in 2022 weer wat veranderingen. We werden toen verrast met het Dynamic Island. Grote kans dat de iPhone 15 Pro Max ook weer deze vervanging van de notch gaat krijgen. Voor de rest lijkt de rest van het design hetzelfde te blijven. Dat betekent een schermformaat van 6,7 inch, relatief dunne randen en een glazen achterkant.

Het design verandert volgens de laatste geruchten dus maar een beetje. De iPhone 15 Pro Max krijgt nog wel knoppen, maar die kun je niet meer fysiek indrukken. Tenminste, dat meldden enkele bronnen ons. Dat betekent dus dat er misschien niets meer uitsteekt, maar de knoppen zijn nog wel voelbaar. Via motortjes zouden deze ‘knoppen’ dan trillen.

Daarnaast moet de iPhone 15 Pro Max ook overstappen op usb-c. Dat is een primeur voor een iPhone. Het is echter nog maar de vraag of Apple dit ook daadwerkelijk gaat doorvoeren. Apple zou bij de iPhone 15 Pro Max namelijk ook kunnen kiezen voor draadloze opladers. Daarnaast gaat er ook een gerucht dat de usb-c-aansluiting ook Thunderbolt 3 zou ondersteunen, voor extra veel snelheid.

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max camera: periscoop!

Eigenlijk is de camera van de iPhone 15 Pro Max de enige van de volledige iPhone 15 line-up waar we écht grote geruchten over hebben gehoord. Deze gaat namelijk misschien een periscoop-camera krijgen. Telefoons moeten steeds dunner worden, de camera moet elke keer een stukje beter. Dat werkt eigenlijk niet samen. Door het smalle design is er geen ruimte voor een grote lens en kan licht dus geen grote afstand afleggen.

Daarom is deze periscoop-lens dé oplossing! Met dit spiegeltje van 90 graden in de telefoon. is het dunne design geen probleem meer. De lenzen hoeven immers niet meer in een lijn geplaatst te worden in de behuizing. Daarna bereikt het licht de camerasensor en software zorgt ervoor dat de oriëntatie van jou foto helemaal klopt.

Helaas vinden we deze techniek nog niet dit jaar in de iPhone 14, maar hopelijk zien we deze speciale lens wel in de iPhone 15 Pro Max. Met deze techniek kan de telefoon van Apple enorm ver inzoomen. Ook zorgt het ervoor dat deze iPhone een natuurlijke scherptediepte (foto’s met een wazige voor- of achtergrond) kan vastleggen.

Periscooplens

Welke chip vinden we in de iPhone 15 Pro?

De iPhone 15 Pro Max zal naar verwachting een A17 Bionic-processor krijgen. Deze is naar alle waarschijnlijkheid weer nét een stukje sneller, krachtiger en efficiënter. Dat laatste is handig voor het besparen van energie. Met de komst van deze A17 Bionic-chip gaan er zelfs geluiden over het feit dat de iPhone 15 Pro Max ook 8 GB werkgeheugen gaat krijgen. Wij zijn benieuwd waar Apple zoveel RAM voor nodig heeft. Een vette nieuwe innovatie? Of kosten apps gewoon zoveel rekenkracht?

Marketing en naamgeving van de iPhone 15 Pro Max

Apple schijnt ook op het gebied van naamgeving en strategie plannen te maken voor de iPhone 15 Pro Max. Het bedrijf wil naar verluidt namelijk de iPhone 15 Pro Max dé Apple-telefoon van 2023 maken. Dat zien we al met het feit dat enkel de iPhone 15 Pro Max een periscoop-camera gaat krijgen.

Daarom moet de iPhone 15 Pro Max dan ook goed te onderscheiden zijn van de iPhone 15 Pro. Geruchten zeggen dan ook dat de iPhone 15 Pro Max volgend jaar de ‘iPhone 15 Ultra’ gaat heten. Heel gek is dit niet. We zagen op het laatste moment de allerbeste Apple Watch ook dit ‘Ultra’-labeltje krijgen.

iPhone 15 Pro Max release date en prijzen

We kunnen helaas nog niet met zekerheid zeggen wanneer de release datum van de iPhone 15 is. Als we toch een schatting moeten doen zeggen we september 2023. Dan krijgen we meer te zien van deze telefoon. De iPhone Pro Max moet dan 1479 euro kosten. Deze uitspraak is gebaseerd op de huidige prijs van de iPhone 14 Pro Max.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu