Apple Watch Ultra 3

Yannick Chalkiopoulos
Yannick Chalkiopoulos Gepubliceerd: 3 juli 2024,
bijgewerkt: 4 juli 2024

De Apple Watch Ultra 3 is Apple’s geavanceerdste smartwatch van 2024. Deze functies kun je verwachten bij de derde generatie van de Apple Watch Ultra!

Lees verder na de advertentie.

Let op: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Hoewel we geprobeerd hebben om alleen betrouwbare geruchten te verzamelen, kunnen we niet 100 procent garanderen dat Apple deze vernieuwingen ook gaat doorvoeren bij de volgende Apple Watch Ultra.

Apple Watch Ultra 3 in het kort

  • Scherm van 49 mm
  • S10-chip
  • Bloeddrukmeter
  • Nieuwe gezondheidsfuncties
  • Langere accuduur
  • Draait op watchOS 11
  • Verwacht: september 2024

Apple Watch Ultra 3

In september brengt Apple waarschijnlijk drie nieuwe Apple Watches uit: de Apple Watch Series 10, de Apple Watch SE 2024 en de Apple Watch Ultra 3. Laatstgenoemde is de geavanceerdste Apple Watch van het jaar, met een titanium behuizing en scherm van 49 millimeter. Bij de derde generatie van de Apple Watch Ultra worden een aantal verbeteringen en nieuwe gezondheidsfuncties verwacht. Wij zetten ze voor je onder elkaar!

ultra

Design van de Apple Watch

Er worden weinig veranderingen verwacht bij het design van de Apple Watch Ultra 3. De smartwatch krijgt opnieuw een titanium behuizing en een scherm van saffierglas. Hiermee is de Apple Watch enorm stevig, zodat je niet bang hoeft te zijn voor krasjes op het scherm of de behuizing. Eerder gingen er geruchten van een dunnere behuizing met magnetische bandjes, maar die plannen zijn naar verluidt van de baan.

Bij de Apple Watch Ultra 2 leek het erop dat Apple ook een donkere titanium uitvoering uit zou brengen. Die kwam er uiteindelijk nooit, maar de kans bestaat dat de Apple Watch Ultra 3 wel in verschillende kleuren verschijnt. Je kunt dan kiezen tussen de lichte en donkere titanium uitvoering. Het is nog onduidelijk of deze versie er daadwerkelijk komt, dat weten we pas zeker als Apple de smartwatch heeft gepresenteerd.

Apple Watch ultra 3

Nieuw oled-scherm

Waar eerdere geruchten voorspelden dat de Apple Watch Ultra 3 een microled-scherm zou krijgen, lijkt het erop dat Apple dat plan heeft uitgesteld. In plaats daarvan krijgt de smartwatch een nieuw type oled-display, dat veel energiezuiniger is. Het nieuwe scherm zorgt ervoor dat de Apple Watch minder energie verbruikt met het always-on scherm ingeschakeld. Met always-on zie je altijd de tijd en andere functies op het display.

Het nieuw type oled-scherm zorgt waarschijnlijk voor een langere accuduur bij de Apple Watch Ultra 3. De tweede generatie van de smartwatch gaat 36 uur mee, met energiebesparingsmodus is dat maar liefst 72 uur. Het is de verwachting dat dit bij de nieuwe versie van de Apple Watch Ultra nóg langer wordt, waardoor je de smartwatch meerdere dagen niet hoeft op te laden.

Apple Watch scherm

Meer gezondheidsfuncties

We zien bij de Apple Watch Ultra 3 naar verluidt twee nieuwe gezondheidsfuncties. Zo wordt dit de eerste Apple Watch met een bloeddrukmeter. De smartwatch kan daardoor meldingen geven bij een te hoge of te lage bloeddruk. Als gebruiker krijg je de optie om een aantekening te maken van je activiteit op het moment dat je bloeddruk veranderde. De Apple Watch zal geen specifieke cijfers van je bloeddruk bijhouden, enkel veranderingen in de bloeddruk worden gedeeld.

Naast de bloeddrukmeter kan de Apple Watch Ultra 3 ook slaapapneu detecteren. Bij slaapapneu stop je soms voor korte tijd met ademen tijdens het slapen. Met de nieuwe functie kan de Apple Watch adempatronen herkennen en de slaapgeschiedenis analyseren. Daarvoor moet je het slimme horloge natuurlijk wel in de nacht dragen. Als de smartwatch slaapapneu detecteert krijg je als gebruiker een melding met het advies om naar de dokter te gaan.

Bloeddrukmeter Apple Watch

Vrijwel geen nieuwe hardware

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo heeft aangegeven dat er waarschijnlijk geen nieuwe hardware naar de Apple Watch Ultra 3 komt. Nieuwe functies als de bloeddrukmeter en het detecteren van slaapapneu werken vermoedelijk met sensoren die nu al in de smartwatch zitten. Deze features werken met nieuwe software, daar zijn dus geen veranderingen in de hardware voor nodig.

Wel draait de Apple Watch Ultra 3 op de nieuwe S10-chip, die we ook in de Apple Watch X zien. Het is nog onduidelijk welke veranderingen de processor met zich meebrengt. Waarschijnlijk werken de nieuwe functies van Apple Intelligence (nog) niet met de S-chip, daarvoor heeft de processor te weinig rekenkracht. De kans is daarom groot dat Apple uiteindelijk overstapt naar een ander type chip bij de smartwatch. Bij de Apple Watch Ultra 3 gebeurt dat vermoedelijk nog niet.

Apple Watch ultra 2

watchOS 11

Het is in ieder geval zeker dat de Apple Watch Ultra 3 zal draaien op watchOS 11. Apple heeft de update al aangekondigd op de WWDC 2024, waardoor we weten welke functies naar de volgende versie van watchOS komen. Het is een kleine update, maar je krijgt er met Vitals wel een nieuwe app bij op je smartwatch. In Vitals zie je belangrijke gezondheidswaarden terug, zoals je ademhalingsfrequentie, polstemperatuur en zuurstofsaturatie.

Een andere belangrijke verandering is trainingsbelasting. Hiermee kun je meten welke invloed je work-outs over een langere periode op je lichaam hebben. Daarnaast heeft Apple kleine veranderingen doorgevoerd in watchOS 11. Zo krijg je er nieuwe wijzerplaten bij, kun je de activiteitsringen pauzeren en zijn er nieuwe zwangerschapsfuncties. Lees hier meer over watchOS 11!

watchos 11

Release van de Apple Watch Ultra 3

De lancering van de Apple Watch Ultra 3 laat nog even op zich wachten. Doorgaans vindt de presentatie van de reeks nieuwe iPhones en nieuwe Apple Watch plaats in de tweede week van september. Dat gebeurt dan op een maandag of dinsdag. Als we (heel) ver vooruitkijken zou dat dus maandag 9 en dinsdag 10 september 2024 zijn. Dan verschijnen ook de Apple Watch SE 2024 en de Apple Watch X.

Over de prijs van de Apple Watch Ultra 3 is nog weinig bekend. Apple maakte bij de tweede generatie een opvallende keuze, de smartwatch was namelijk goedkoper dan de oorspronkelijke Apple Watch Ultra. Het is de verwachting dat Apple dit jaar dezelfde startprijs doorvoert, dat betekent dat je de Apple Watch Ultra 3 voor 899 euro kunt kopen. Wil je niet zo lang wachten en ben je nu op zoek naar een smartwatch? Bekijk dan hier de prijzen van de Apple Watch Ultra 2:

Apple Watch Ultra 2 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band M

Titanium

Met mobiel internet

€ 809,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band S

Titanium

Met mobiel internet

€ 811,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band S

Titanium

Met mobiel internet

€ 819,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Apple Watch Ultra 2 prijzen

Wil je meer weten over de volgende Apple Watch? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Watch Ultra 3

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu