Apple AirPods Pro 2

Let op: Apple moet de AirPods Pro 2 nog aankondigen. De release van deze high-end AirPods is naar alle waarschijnlijkheid in het najaar. Tot die tijd houdt iPhoned.nl je op de hoogte van het laatste nieuws over deze oortjes. We werken deze pagina bij zodra er een meer nieuws is. wil je niets missen? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

AirPods Pro 2: deze functies verwachten we

We moesten er lang op wachten, maar eindelijk is er een beetje nieuws. Apple brengt naar alle waarschijnlijkheid eind 2022 de AirPods Pro 2 uit. We zetten de belangrijkste features en vernieuwingen op een rijtje:

  • Nieuw design zonder de befaamde steeltjes
  • Ingebouwde bewegingssensoren
  • ‘lossless audio’-ondersteuning
  • Energiezuinigere chip
  • Zoek-en-vind functie in het opbergdoosje

De AirPods Pro 2 zijn meer dan hun voorgangers

De AirPods Pro 2 zijn geen vervangers van de AirPods 3, maar een high-end alternatief. Zo beschikken de voorgangers, de AirPods Pro, over sublieme geluidskwaliteit en een comfortabel draagcomfort door de siliconen oortjes. Deze zorgen ervoor dat je goed kan sporten met deze oortjes. Dit draagcomfort verwachten we ook in de Apple AirPods Pro 2.

Daarnaast onderscheiden de Pro-versies zich van de reguliere AirPods natuurlijk door middel van ruisonderdrukking, oftewel ‘noise cancelling’. Deze functie filter omgevingsgeluid weg, zodat jij ongestoord kan genieten van jouw muziek. We hopen natuurlijk dat Apple deze functionaliteit nóg verder uitbreidt bij deze nieuwe oortjes. Misschien zorgen de AirPods Pro 2 dan wel voor ultieme stilte in een drukke stad. Apple heeft bij de verwachte oortjes volgens betrouwbare bronnen echter veel verbeteringen doorgevoerd.

AirPods Pro 2

Apple AirPods Pro 2 vs Apple AirPods Pro

Nieuw design zonder de befaamde steeltjes

De befaamde ‘elektrische tandenborstel’-look van de AirPods Pro en van eerdere oortjes van Apple zijn verwijderd. Het nieuwe design ziet er volgens de bronnen uit als de Beats Studio Buds van Apple. De ‘steeltjes’ zijn dus verdwenen.

Ingebouwde bewegingssensoren

De AirPods Pro 2 krijgen ook naar alle waarschijnlijkheid ingebouwde bewegingssensoren. Hiermee gaan de oordopjes, net als de iPhone en de Apple Watch dus bijdragen aan een gezondheidsscan van de gebruiker. Met de overname van de Britse startup AI Music heeft Apple in combinatie met deze nieuwe bewegingssensoren goud in handen. In de toekomst kun je jouw muziek aan jouw hartslag en beweging koppelen en ervoor zorgen dat dit gesynchroniseerd is. Sporten met je Apple producten is nog nooit zo compleet geweest.

‘lossless audio’-ondersteuning

Op de nieuwe AirPods Pro 2 is het mogelijk om naar muziek te luisteren zonder dat je kwaliteit verliest. Dit heet in de audiowereld ‘lossless’. Het heeft er alle schijn van dat deze nieuwe oordopjes dit gaan ondersteunen. Om deze kwaliteit te realiseren heb je meer bandbreedte nodig dan de huidige draadloze standaard toelaat. Eerder melde een onderdirecteur al dat Apple hier mee bezig was. Met de AirPods Pro 2 luister je dus naar Apple Music in de allerhoogste kwaliteit. Ook Spotify Hifi, Amazon Music HD en Tidal Hifi ondersteunen deze functie.

Apple Music Lossless Audio FAQ

Energiezuinigere chip

Naast deze bovenstaande nieuwe functies, krijgen de AirPods Pro 2 ook een nieuwe chip. Er komt een ‘flink betere’ chip in die de H1-chip van de AirPods Pro vervangt. Het merkbare verschil zit hem vooral in de batterij. Door deze nieuwe chip zijn de AirPods Pro 2 waarschijnlijk energiezuiniger. Hopelijk is de luistertijd bij deze nieuwe oordopjes hoger dan bij hun voorgangers. Met de huidige AirPods Pro heb je ‘maar’ 4,5 uur aan ononderbroken muziek na één keer opladen.

Zoek-en-vind functie in het opbergdoosje

De oplaadcase helpt je altijd uit de brand als de AirPods leeg zijn. Deze is bij de huidige AirPods Pro al goed voor meer dan 24 uur extra luistertijd. Maar het nieuwe opbergdoosje krijgt ook een handige functie. Om deze, en je AirPods Pro 2, terug te vinden speel je namelijk een geluidje af vanuit dit doosje via je iPhone of oordopjes.

AirPods Pro 2

Onze wensenlijst voor de AirPods Pro 2

Wij schreven ooit al een wensenlijst voor deze nieuwe AirPods. Zo hopen we dat de oordopjes opgeladen kunnen worden met usb-c en in meer kleuren beschikbaar komen. Het standaard Apple-wit blijft toch saai als je ook zwarte of grijze oortjes kan krijgen. Ook wensen we dat Apple de oorkussentjes van de AirPods Pro 2 van een minder glibberig materiaal maakt of misschien verwisselbare oorkussentjes introduceert bij deze Pro 2-versie.

Op het gebied van de accu zijn we bij alle AirPods ook nog niet helemaal tevreden. Zo is het less-is-more design van Apple vaak interessant, maar geeft het bij de AirPods té weinig aan. We zien nu enkel of de batterij vol zit of aan het opladen is. Als Apple is het design van de AirPods Pro 2 aangeeft hoe vol de oortjes zitten, zouden wij enorm gelukkig worden. Daarnaast zou het fijn zijn als de accu, in verband met het klimaat, vervangbaar is. Als Apple bij de AirPods Pro 2 al deze veranderingen doorvoert, verdienen de oordopjes meer dan een ‘pro’-status.

Apple AirPods Pro 2 specs

Type en uiterlijk

Kleur Wit
Gewicht 5gram

Eigenschappen en bediening

Noise-cancelling
Ja
Spraakcommando's
Ja
Assistent Siri
Bediening via aanrakingen
Ja
Belfunctie
Ja
Spatwaterdicht
Ja

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple AirPods Pro 2 prijzen. Bekijk alle Apple producten.

Alle Apple producten

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple AirPods Pro 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen