Apple AirPods Pro 3

Yannick Chalkiopoulos
Yannick Chalkiopoulos Gepubliceerd: 19 maart 2024,
bijgewerkt: 20 maart 2024

De AirPods Pro 3 worden Apple’s volgende geavanceerde oortjes, met een compleet vernieuwd design en handige gezondheidsfuncties. Dit weten we al over de nieuwe AirPods Pro!

Lees verder na de advertentie.

Let op: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Hoewel we geprobeerd hebben om alleen betrouwbare geruchten te verzamelen, kunnen we niet 100 procent garanderen dat Apple deze vernieuwingen ook gaat doorvoeren bij de AirPods Pro 3.

AirPods Pro 3 in het kort:

  • Vernieuwd design
  • Verbeterde audiokwaliteit
  • H3-chip
  • Usb-c-aansluiting
  • Speciale gehoorfuncties
  • Meer gezondheidsfuncties
  • Verwacht in 2025
airpods pro 3

Nieuw design

Naar verluidt werkt Apple aan een nieuw ontwerp voor de AirPods Pro 3. De AirPods 4 nemen het design over van de tweede generatie AirPods Pro. Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman onderscheiden de nieuwe AirPods Pro zich van eerdere generaties door een nieuw ontwerp. Dat wordt ook wel tijd, want de oortjes zijn vrijwel onveranderd sinds de eerste generatie van de AirPods Pro

Het is nog niet duidelijk wat de veranderingen precies gaan zijn bij de AirPods Pro 3, maar het is goed mogelijk dat de steeltjes van de oortjes iets korter worden. Dat gerucht gaat nu al over de AirPods 4, dus de kans is groot dat Apple soortgelijke veranderingen doorvoert bij de AirPods Pro. Ook het oplaaddoosje zou een update krijgen. Mogelijk krijgt de case een klein schermpje, of andere handige functies.

airpods doosje scherm

Verbeterde audiokwaliteit

Een belangrijke verbetering bij de AirPods Pro 3 is volgens geruchten de geluidskwaliteit. De oortjes krijgen vermoedelijk een betere versie van de actieve noise cancelling en verbeterde audiokwaliteit. Bij de derde generatie AirPods Pro wordt irritant omgevingsgeluid dus nog beter weggefilterd. Dit komt door de nieuwe H3-chip, die zorgt voor functies als ruisonderdrukking.

De AirPods Pro 2 met usb-c ondersteunen al lossless audio. Hierdoor gaat er veel minder kwaliteit verloren bij digitale geluidsbestanden. Deze functie komt ook naar de derde generatie AirPods Pro, met enorm goed geluid als gevolg. Vooral de geluidskwaliteit zal dus een grote sprong voorwaarts zijn bij de AirPods Pro 3.

AirPods

Gezondheidsfuncties bij de AirPods Pro 3

Bij de AirPods Pro 3 focust Apple naar verluidt op nieuwe gezondheidsfuncties. De eerste en tweede generatie van de oortjes hebben veel handige functies, maar geen daarvan focust op gezondheidsgegevens. Daar komt bij de derde generatie dus verandering in, zo krijgen de oortjes volgens geruchten een lichaamstemperatuurmeter. Apple heeft daarvoor al een patent ingediend, dus de kans is groot dat we die feature terugzien bij de AirPods Pro 3.

Dat is goed nieuws, want het opmeten van je lichaamstemperatuur is betrouwbaarder vanuit je oor dan bij bijvoorbeeld je pols. Daarnaast krijgen de oortjes een functie om je gehoor mee te testen. De AirPods laten dan verschillende geluidjes en tonen horen, waar jij op moet reageren. Aan de hand van deze test kunnen de oortjes bepalen of je gehoorschade hebt en naar de dokter moet.

AirPods

Oortjes als gehoorapparaat gebruiken

Dat Apple aan nieuwe gezondheidsfuncties werkt zien we ook terug in de toegankelijkheid van de oortjes. Volgens geruchten kunnen de AirPods Pro 3 ingezet worden als gehoorapparaat. De tweede generatie van de oortjes ondersteunt al toegankelijkheidsfuncties, waarmee gesprekken worden gefilterd in een drukke omgeving. Deze feature wordt bij de volgende AirPods Pro nog beter.

Dit zou dus niet voor het eerst zijn dat Apple handige toegankelijkheidsfuncties toevoegt aan de oortjes. In 2018 introduceerde Apple Live Luisteren, een functie die de iPhone in een microfoon voor de AirPods veranderde. Daar kwam in 2022 Gespreksversterking bij, waarbij de oortjes stemmen tijdens een gesprek helderder weergeven. Met iOS 17 voegde Apple daar ook nog Gespreksdetectie aan toe.

Bij de tweede generatie AirPods Pro zien we een verbeterde versie van die functies bij de release van iOS 18. Met de nieuwe iOS 18-functie worden storende achtergrondgeluiden nog beter weggefilterd en stemmen juist uitgelicht. Bij de AirPods Pro 3 is deze feature vermoedelijk nóg beter, waardoor de oortjes officieel als een gehoorapparaat kunnen dienen.

AirPods Pro 3 als gehoorapparaat

H3-chip

Bij de eerste generatie AirPods Pro zagen we de H1-chip, bij de AirPods Pro 2 de H2-chip, dus het is een logische vervolgstap dat de AirPods Pro 3 de H3-chip krijgen. Deze processor is erg belangrijk voor de oortjes, zo zorgt de H2-chip voor verbeterde ruisonderdrukking en de adaptieve transparantiemodus. De H3-chip introduceert waarschijnlijk nieuwe luistermodi en verbetert de bestaande functies.

Bovendien is de H3-chip vermoedelijk energiezuiniger, waardoor je meer luistertijd hebt bij de AirPods Pro 3. De tweede generatie AirPods Pro hebben een totale luistertijd van dertig uur, waarvan je zes uur kunt luisteren zonder op te laden. Door de nieuwe processor is dat waarschijnlijk een stuk langer. Zo hoef je de oortjes dus minder vaak op te laden, wel zo handig als je bijvoorbeeld op reis bent!

AirPods Pro 2

Release van de AirPods Pro 3

We moeten waarschijnlijk nog wel even wachten op de oortjes, want de AirPods Pro 3 verschijnen pas in 2025. Dit jaar zien we wel een nieuwe generatie van de ‘normale’ AirPods, want de AirPods 4 worden aangekondigd. Ook dat duurt nog even, het is de verwachting dat we die oortjes in het najaar zullen zien. Lees hier alvast meer over de volgende generatie van de AirPods.

De AirPods Pro 3 komen dus pas volgend jaar, het is nog niet duidelijk wanneer we de oortjes precies kunnen verwachten. De AirPods Pro 2 werden in september 2022 uitgebracht en maakten in september 2023 de overstap naar usb-c. Dat de oortjes nu een usb-c-aansluiting hebben duidt erop dat we de volgende generatie inderdaad pas volgend jaar zien. Een release in september 2025 lijkt het waarschijnlijkst in dat geval.

Helaas verschijnen er dit jaar dus geen nieuwe AirPods Pro. Wil je niet zo lang wachten op de AirPods Pro 3 en ben nu op zoek naar nieuwe oortjes? Dan zijn de AirPods Pro 2 met een usb-c-aansluiting een goede keuze. Door de aansluiting weet je zeker dat de oortjes nog jaren meegaan en iOS 18 introduceert dit najaar weer nieuwe functies voor de AirPods Pro 2. Bekijk hier de beste prijzen:

Apple AirPods Pro 2 deals

Apple AirPods Pro 2

€ 233,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple AirPods Pro 2

€ 233,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl

Apple AirPods Pro 2

€ 233,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple AirPods Pro 2 prijzen

Wil je meer weten over de AirPods Pro 3? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Auteur: Yannick Chalkiopoulos

Apple AirPods Pro 3 specs

Type en uiterlijk

Type Oordopje
Vorm In-ear
Kleur Wit/Wit
Klankkast Gesloten

Verbindingen

Bluetooth Bluetooth 5.3
NFC
Nee

Batterij

Opladen via Draadloos, Kabel

Eigenschappen en bediening

Noise-cancelling
Ja
Spraakcommando's
Ja
Assistent Siri
Bediening via aanrakingen
Ja
Belfunctie
Ja
IP-classificatie IPX4
Spatwaterdicht
Ja
Waterdicht
Nee
Stofdicht
Ja

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu