iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is Apple’s nieuwe toptoestel van 2023! Hieronder lees je alles over de laatste iPhone 15 Pro geruchten, vernieuwingen, release date, prijzen en meer.

De iPhone 14 Pro nu met €100 korting!

10GB data
120 belminuten
  • 3 maanden Apple TV+
  • 6 maanden Apple Music
  • Extra voordeel als je thuis internet van T-Mobile hebt

iPhone 15 Pro en … iPhone 15 Ultra?

Net als vorig jaar lanceert Apple twee Pro-modellen: mogelijk heten ze de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, maar er is een kans dat de grootste iPhone een nieuwe naam krijgt. Volgens de zeer goed geïnformeerde Apple-insider Mark Gurman kiest Apple voor de naam iPhone 15 Ultra.

Lees verder na de advertentie.

Bij de iPhone 11, iPhone 12 en iPhone 13 koos Apple bij het grootste en meest geavanceerde model voor de toevoeging ‘Pro Max’, maar daar komt dus mogelijk verandering in.Daarmee komt de naamgeving meer overeen met de line-up van de Apple Watch. Het duurste model heet de Apple Watch Ultra, die Apple in september presenteerde.

Behalve de naam lijken de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra weinig van elkaar te verschillen. Het belangrijkste is het schermformaat: de iPhone Ultra heeft net zoals de iPhone 14 Pro Max een display van 6,7 inch. De iPhone 15 Pro beschikt over een 6,1-inch scherm.

Dit weten we al over het ontwerp van de iPhone 15 Pro

De iPhone 14 Pro zag in 2022 voor het eerste een Dynamic Island. Die komt volgens geruchten ook naar de iPhone 15 Pro. De kans is groot dat Apple weinig sleutelt aan het design. Het ontwerp en de formaten blijven dus hetzelfde. Dat betekent schermformaten van 6,1 inch en 6,7 inch, relatief dunne randen en een glazen achterkant.

Er verandert mogelijk wel iets aan de knoppen. De iPhone 15 Pro krijgt nog wel knoppen, maar die kun je niet meer fysiek indrukken. Je ‘voelt’ via motortjes nog wel dat je de knop indrukt. Dat betekent dus dat er misschien niets meer uitsteekt.

Daarnaast neemt Apple afscheid van de Lightning-aansluiting. De iPhone 15 Pro beschikt over usb-c, melden insiders. Het lijkt erop dat de iPhone 15 Pro naast usb-c ook Thunderbolt ondersteunt. Als dit waar blijkt te zijn, volgt Apple de tactiek die ze hanteerde bij de iPad Pro-modellen, die nu al zowel Thunderbolt als usb-c ondersteunen.

iPhone 15 Pro camera: ook echt een ‘Pro’-camera?

Ieder jaar krijgt de camera van de iPhone een upgrade, en ook bij de iPhone 15 Pro is er iets om naar uit te kijken. Volgens betrouwbare geruchten krijgt hij een periscooplens, waarmee je fantastisch kunt zoomen. De periscooplens is een spiegeltje dat licht reflecteert in een hoek van 90 graden ten opzichte van de camerasensor. Er is dan meer ruimte voor het licht en de interne lenzen en dat is goed nieuws. Waarschijnlijk kunnen de iPhone 15 Pro-modellen verder inzoomen dan ooit.

Het is nog wel twijfelachtig of Apple de periscoopcamera naar beide Pro-modellen brengt, of alleen de grotere iPhone 15 Pro Max (of iPhone 15 Ultra). Overigens kreeg de iPhone 14 Pro al flinke camera-updates. Volgends experts is de iPhone 14 Pro-camera een enorme sprong voorwaarts.

Welke chip vinden we in de iPhone 15 Pro?

Apple wil volgens de laatste geruchten de Pro-modellen in rekenkracht kunnen onderscheiden van de goedkopere iPhone 15 en iPhone 15 Plus. De goedkopere modellen krijgen de A16-chip die we nu in de Pro-modellen vinden. Daarom zal de iPhone 15 Pro naar verwachting een krachtigere A17 Bionic-processor gebruiken.

Deze nieuwe onaangekondigde chip moet efficiënter, sneller én krachtiger werken dan de voorganger. Met de komst van deze A17 Bionic-chip menen sommige bronnen dat de iPhone 15 Pro nu 8GB werkgeheugen krijgt. Wij zijn benieuwd waar Apple zoveel RAM voor nodig heeft.

iPhone 15 Pro release date en prijzen

Apple houdt graag vast aan tradities, waardoor de iPhone 15 Pro release zich makkelijk laat voorspellen. Doorgaans vindt hij plaats in de tweede week van september, op een maandag of dinsdag. Dit betekent dat maandag 11 september en dinsdag 12 september 2023 de meest waarschijnlijke data zijn. 

De vrijdag daarna kun je de iPhone 15 pre-orderen, dat zou in dit geval op 15 september 2023 zijn. Een week later (22 september 2023) ligt de iPhone 15 dan officieel in de winkels, en worden de eerste bestellingen geleverd.

We verwachten dat de iPhone 15-serie hetzelfde prijskaartje krijgt als bij de line-up van de iPhone 14. Dat zou de volgende iPhone 15 prijzen betekenen:

iPhone 15: 1019 euro
iPhone 15 Plus: 1069 euro
iPhone 15 Pro: 1329 euro
iPhone 15 Pro Max: 1479 euro

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone 15 geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu