AirPods 3

Apple AirPods 3

De AirPods 3 komt eraan. Op deze pagina lees je alles over het nieuwe design en functies van deze draadloze oortjes.

AirPods 3: dit verwachten wij

Naar verwachting brengt Apple in de tweede helft van 2021 de AirPods 3 op de markt. De derde generatie van de AirPods belooft een aantal interessante verbeteringen:

  • Een nieuw design dat meer lijkt op de AirPods Pro
  • Langere accuduur
  • Verbeterde oplaadcase
  • Betere geluidskwaliteit
  • Dezelfde prijs en kleur-opties
AirPods 2021

Release: wanneer verschijnen de AirPods 3?

Al maanden verschijnen er geruchten over nieuwe AirPods, maar over de exacte releasedatum worden ze het maar niet eens. Eerst leek het erop dat de nieuwe oordopjes aan het begin van 2021 zouden verschijnen, maar dit gebeurde niet.

In de tussentijd is er veel nieuwe informatie bekend geworden en zijn er zelfs al foto’s uitgelekt die de nieuwe AirPods laten zien. Als we naar de meest recente geruchten kijken kan het haast niet anders dan dat de AirPods 3 in de tweede helft van 2021 worden uitgebracht.

Dit hoeft niet op een speciaal event te gebeuren: in het verleden heeft Apple al vaker nieuwe producten onthuld door simpelweg een persbericht uit te sturen naar journalisten.

Vervolgens zijn de AirPods per direct verkrijgbaar via de online Apple Store en later ook bij andere winkels. Wij houden het voor je in de gaten, dus volg iPhoned als je als eerste wilt weten als de AirPods 3 beschikbaar zijn.

Prijs: zo duur worden de AirPods 3

Sinds de originele AirPods zijn er maar liefst twee modellen bij gekomen: de AirPods Pro en AirPods Max. Deze richten zich allebei op de high-end markt met een hogere prijs. Daarom is de kans klein dat Apple de derde generatie van de AirPods veel duurder zal maken.

Sterker nog: het zal ons benieuwen dat Apple iets aan de prijs verandert. Dat zou het volgende betekenen voor de AirPods 3 prijs:

  • AirPods 3 met draadloze oplaadbare case: 179 euro
  • AirPods 3 met normale oplaadcase: 229 euro

AirPods 3 design: gelekte foto’s en renders

Het lijkt erop dat de AirPods 3 het design van de AirPods Pro krijgen, inclusief siliconen oordopjes voor een betere pasvorm. Goed nieuws voor mensen waarbij de reguliere AirPods niet lekker of niet goed blijven zitten. De AirPods Pro had ook al siliconen oordopjes, die in drie formaten meegeleverd werden. Met de ‘pasfunctie’ die in iOS zit ingebouwd kijken de AirPods zelf welke dopjes het beste passen. We verwachten dat dit bij de AirPods 3 net zo zal zijn.

AirPods 3 audio: Geen ruisonderdrukking, wel Spatial Audio

Hoewel het uiterlijk hetzelfde wordt, zouden de reguliere AirPods geen ondersteuning krijgen voor de ruisonderdrukking. Die functie blijft exclusief bedoeld voor de duurdere Pro-modellen.

Hoewel de reguliere AirPods ook in 2021 geen ruisonderdrukking krijgen zoals de AirPods Pro, zou Apple ze wel uitrusten met Spatial Audio. Deze functie is bedoeld om surround sound mogelijk te maken.

Met de audiotechniek van Apple lijkt het net alsof het geluid om je heen wordt afgespeeld. Video’s en apps die het ondersteunen kunnen zo nabootsen dat audio ver weg of dichtbij klinkt, of uit een specifieke richting komt. Langzaam maar zeker ondersteunen meer apps Spatial Audio, zoals Netflix die onlangs een test is gestart.

Verbeterde waterdichtheid

AirPods zijn populaire oordopjes voor tijdens het sporten, omdat ze niet in de weg zitten als je actief aan het bewegen bent. Het probleem is alleen dat ze niet zo waterdicht zijn als sommige concurrerende sport-oordopjes. Dat is lastig, bijvoorbeeld wanneer je veel zweet.

Hopelijk verbetert Apple daarom de waterdichtheid, zodat de oordopjes beter bestand zijn tegen water en zweet. Dit is ook handig voor bijvoorbeeld mensen die in de regen gaan hardlopen.

De AirPods Pro zijn inmiddels zweet- en waterbestendig, een feature die we wellicht terug gaan zien bij de AirPods 3, zeker nu ze het design grotendeels overnemen. Verwacht overigens niet dat je met een gerust hart het zwembad in kunt springen met de Apple-oordopjes in. Zo goed is de waterdichtheid helaas niet.

Apple AirPods 3

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple AirPods 3 prijzen. Bekijk alle Apple producten.

Alle Apple producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen