AirPods 3

9
Reviewscore

Apple AirPods 3

De AirPods 3 zijn er! Op deze pagina lees je alles over het nieuwe design en functies van deze draadloze oortjes.

AirPods 3: dit zijn de functies

We moesten er lang op wachten, maar eindelijk zijn ze er: de derde generatie van de AirPods. We praten je helemaal bij, maar zetten hieronder eerst de belangrijkste features en vernieuwingen op een rijtje.

  • Een nieuw design dat lijkt op de AirPods Pro
  • Langere accuduur: 6 uur luisteren op volle lading
  • Zweet- en waterbestendig
  • Betere geluidskwaliteit en Spatial Audio
  • Ondersteuning voor MagSafe en draadloos opladen via Qi
  • Kost 199 euro
  • Nu beschikbaar

Conclusie AirPods 3 review

Apples missie is geslaagd. De AirPods 3 zijn exact de update waar liefhebbers van de vorige generatie op hebben gewacht. De pasvorm en het geluid zijn inderdaad verbeterd en Spatial Audio en MagSafe zijn welkome aanvullingen. Alleen als je per se actieve ruisonderdrukking wil, zouden wij voor de AirPods Pro kiezen.

→ Lees de volledige AirPods 3 review

AirPods 3 review: nog beter dan de AirPods Pro?

Prijs: zoveel kosten de AirPods 3

Sinds de originele AirPods zijn er maar liefst twee modellen bij gekomen: de AirPods Pro en AirPods Max. Deze richten zich allebei op de high-end markt met een hogere prijs. Voor de derde generatie AirPods hoef je gelukkig niet al te diep in de buidel te tasten.

De AirPods 3 kosten 199 euro. Daarmee zijn ze twee tientjes duurder dan de introductieprijs van de AirPods 2. Daar krijg je ook wel wat voor terug. Het doosje ondersteunt nu standaard draadloos opladen, ook via MagSafe. Bij de vorige AirPods moest je nog extra betalen om het doosje draadloos van stroom te voorzien. Daarnaast krijg je 6 maanden gratis Apple Music wanneer je de AirPods koopt.

airpods 3 review

AirPods 3 design: bekend uiterlijk

De AirPods 3 hebben hetzelfde design als de AirPods Pro, maar geen siliconen oordopjes voor een betere pasvorm. Dat is spijtig nieuws voor mensen waarbij de reguliere AirPods niet lekker of niet goed blijven zitten.

De AirPods Pro hebben wel siliconen oordopjes, die in drie formaten meegeleverd worden. Met de ‘pasfunctie’ die in iOS zit ingebouwd kijken de AirPods zelf welke dopjes het beste passen. Deze feature loop je dus mis bij de nieuwe AirPods.

AirPods 3 audio: geen ruisonderdrukking, wel Spatial Audio

Hoewel het uiterlijk vrijwel hetzelfde is als bij de Pro, hebben de reguliere AirPods geen ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking. Die functie blijft exclusief voor de duurdere Pro-modellen. Apple heeft de AirPods 3 wel uitgerust met Spatial Audio. Deze functie is bedoeld om surround sound mogelijk te maken en kennen we van de AirPods Pro en Max.

Met de audiotechniek van Apple lijkt het net alsof het geluid om je heen wordt afgespeeld. Video’s en apps die het ondersteunen kunnen zo nabootsen dat audio ver weg of dichtbij klinkt, of uit een specifieke richting komt. Langzaam maar zeker ondersteunen steeds meer apps Spatial Audio.

Langere accuduur

De accuduur is trouwens ook beter geworden. De AirPods 3 houden het volgens Apple tot 6 uur vol op een hele acculading. Zijn de oordopjes leeg en heb je maar heel even de tijd om ze op te laden? Als je ze vijf minuten in het doosje stopt, kan je weer een uur naar muziek luisteren.

Het oplaaddoosje zelf kan standaard draadloos opladen (ook via MagSafe), terwijl je hier bij de vorige AirPods nog extra geld voor moest neerleggen. Het doosje biedt tot 30 uur luistertijd en laadt ook op via een Lightning-kabeltje, als je dat liever wil.

Verbeterde waterdichtheid

AirPods zijn populaire oordopjes voor tijdens het sporten, omdat ze niet in de weg zitten als je actief aan het bewegen bent. Het probleem is alleen dat ze niet zo waterdicht zijn als sommige concurrerende sport-oordopjes. Dat is lastig, bijvoorbeeld wanneer je veel zweet.

Daarom heeft Apple de waterdichtheid verbeterd, zodat de oordopjes beter bestand zijn tegen water en zweet. Dit is ook handig voor bijvoorbeeld mensen die in de regen gaan hardlopen. Zowel de oordopjes zelf als het oplaaddoosje kunnen tegen water en zweet.

Verwacht overigens niet dat je met een gerust hart het zwembad in kunt springen met de Apple-oordopjes in. Zo goed is de waterdichtheid helaas niet.

AirPods 3 vs AirPods 2

In vergelijking met de AirPods 2 heeft Apple de nieuwe ‘instap’-oortjes kortere steeltjes gegeven. Dat is fijn, want hierdoor heb je minder kans dat ze uit je oren glijden. Verder heeft Apple het design meer ergonomisch gemaakt door de bovenkant van de oordopjes iets meer kromming te geven. Ze passen hierdoor makkelijker in je oren.

Wil je meer weten over de verschillen tussen de AirPods 3 en de AirPods 2? In deze AirPods 3 vs AirPods 2-vergelijking bespreken we alle verschillen tussen de oude en nieuwe garde. 

Apple AirPods 3

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 193,95

Vergelijk

Lees verder na de advertentie.

Haal alles uit je Apple AirPods 3

De beste tips van de iPhoned-redactie. Bekijk alle Apple AirPods 3 tips.

Apple Laden je AirPods niet meer op? Probeer deze oplossingen
Michel van 't Klaphek

Apple Laden je AirPods niet meer op? Probeer deze oplossingen

Michel van 't Klaphek — 24 november 2021
Apple Welke AirPods heb ik? Zo check je het in 4 stappen
Michel van 't Klaphek

Apple Welke AirPods heb ik? Zo check je het in 4 stappen

Michel van 't Klaphek — 17 november 2021
Apple AirPods vergelijken: welke versie kun jij het best (niet) kopen?
Michel van 't Klaphek

Apple AirPods vergelijken: welke versie kun jij het best (niet) kopen?

Michel van 't Klaphek — 15 november 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox? Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief.

Aanmelden

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen