De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple Watch Series 9

Als het goed is komt Apple dit jaar met een nieuwe Apple Watch. Wij vertellen je alles over de geruchten en onze verwachtingen van de Apple Watch Series 9!

Lees verder na de advertentie.

Let op: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Hoewel we geprobeerd hebben om alleen betrouwbare geruchten te verzamelen, kunnen we niet 100 procent garanderen dat Apple deze vernieuwingen ook gaat doorvoeren in de Apple Watch Series 9.

Apple Watch Series 9 geruchten in het kort:

  • 5G-ondersteuning
  • Nieuwe S9-chip
  • Betere batterijduur
  • Nieuwe software-update: watchOS 10
  • Bluetooth 5.3
Apple Watch

Dit weten we al over het ontwerp van de Apple Watch Series 9

Over het ontwerp van de negende generatie Apple Watch is nog niet veel bekend. Dat betekent dat er hoogstwaarschijnlijk ook niet heel veel gaat veranderen aan het design van het horloge. De Apple Watch Series 9 zal daarom veel weghebben van zijn voorganger.

Dat het design niet verandert is weinig verrassend te noemen. In 2016 verscheen de eerste Apple Watch en sindsdien is er relatief weinig aan het design gesleuteld. Wel voerde Apple kleine veranderingen door. De Apple Watch Series 7, die in 2021 uitkwam, had bijvoorbeeld een groter scherm dan de Series 6 door de randen kleiner te maken. De Apple Watch Series 9 krijgt naar verwachting wél een aantal nieuwe functies.

Apple Watch update

5G komt eindelijk naar de Apple Watch

Eén van deze nieuwe functies is de introductie van 5G bij het horloge. De Apple Watch is nog een van de weinige producten van Apple zonder ondersteuning voor 5G. Zowel de iPad als de iPhone werken inmiddels met 5G. Nu de cellular-versies van de Apple Watch in nog meer landen officieel te koop zijn, kan de smartwatch natuurlijk niet meer achterblijven.

Bluetooth krijgt een update

De Apple Watch Ultra heeft ondersteuning voor bluetooth 5.3 gekregen. Dit jaar kan dit een van de functies zijn die ook naar de Apple Watch Series 9 komt. Apple voegt de nieuwe bluetooth-versie immers langzaam maar zeker toe aan al hun producten.

Bluetooth 5.3 is een kleine update, maar voegt wat nieuwe mogelijkheden toe en is energiezuiniger. Zo maak je met bluetooth 5.3 weer wat sneller verbinding met andere apparaten en kun je gegevens sneller overzetten met de nieuwste versie van bluetooth. Het delen van bestanden gaat op deze manier net iets soepeler.

Apple Watch 8

Dit keer écht een nieuwe chip

De processor van de Apple Watch is de laatste jaren niet veel veranderd. De Apple Watch Series 6, Series 7 en Series 8 hebben in de basis dezelfde chip (uiteraard met hier en daar wat kleine aanpassingen en extra’s). Als je wat beter kijkt, zie je dat dit vrijwel dezelfde chip is als die in de iPhone 11 zit.

Het is daarom de verwachting dat de Apple Watch Series 9 eindelijk een écht nieuwe chip krijgt. Waarschijnlijk zal deze chip gebaseerd zijn op die van de iPhone 12 of iPhone 13. Toen is Apple overgestapt naar een nieuw productieproces voor de chips (5nm). Deze nieuwe chip is sneller en voornamelijk energiezuiniger dan eerdere processors.

Lees meer: Apple Watch Series 9 krijgt een nieuwe chip (en dat is écht nodig)

Betere batterijduur

Als Apple de Apple Watch Series 9 inderdaad van een nieuwe processor voorziet, dan is het vrijwel zeker dat ook de batterijduur weer een stuk beter wordt. Een chip die energiezuiniger is kost immers minder batterij, zodat je weer iets langer met je Apple Watch kan doen zonder hem tussendoor op te laden.

Op dit moment zegt Apple dat de Apple Watch Series 8 zo’n 18 uur lang met een acculading kan doen (terwijl hij verbonden is met een iPhone). Waarschijnlijk komt er dan bij de Apple Watch Series 9 weer een paar uur bij. Je doet dan zo’n hele dag én nacht (24 uur) met een acculading.

Energiebesparingsmodus Apple Watch

Introductie van watchOS 10

Bij een nieuwe Apple Watch hoort ook een nieuwe watchOS. Natuurlijk krijgt watchOS 10 weer nieuwe functies bij, maar welke dat precies zijn is nog niet bekend. Er worden waarschijnlijk een aantal gezondheidsfuncties toegevoegd en verbeterd in het nieuwe watchOS. Volgens geruchten kan de Apple Watch Series 9 bovendien beter inspelen op je eigen behoeften en dagelijkse routine.

Nu krijg je bijvoorbeeld nog vooral meldingen wanneer je een keer moet gaan staan. Straks kan je smartwatch dan op passende momenten aangeven om bijvoorbeeld een stukje te gaan wandelen of dat het misschien tijd wordt om te sporten. Het zou ook goed kunnen dat hij tijdens stressmomenten je vertelt om even wat tijd voor jezelf te nemen.

watchOS 10 concept

Opvallend overigens: er wordt bij de Apple Watch Series 9 geen nieuwe gezondheidssensor verwacht. Bij de Apple Watch Series 8 is de nieuwe optie om je lichaamstemperatuur te meten geïntroduceerd, waardoor we geen nieuwe sensor in de negende generatie Apple Watch verwachten. Er gaan verschillende geruchten over het meten van je bloedsuiker met je Watch, maar waarschijnlijk is deze functie nog steeds niet beschikbaar voor deze generatie. 

Apple Watch Series 9 releasedatum en prijzen

Er is nog weinig bekend over de releasedatum van de Apple Watch Series 9. Het is zo goed als zeker dat de nieuwe Apple Watch pas na de zomer verschijnt, mogelijk in september. Dan krijgen we ook meer te zien van de nieuwe reeks iPhones. Als we naar afgelopen jaar kijken kunnen we eveneens uitgaan van september, de Apple Watch 8 werd gereleased op 16 september 2022.

De Apple Watch 8 is bij Apple te koop voor 499 euro. Het is de verwachting dat de Apple Watch Series 9 deze prijs bij de lancering overneemt en dat de Apple Watch 8 dan in prijs daalt. De prijs van de Apple Watch is natuurlijk wel afhankelijk van de behuizing die je kiest.

Nieuws over de Apple Watch

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu