Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 komt eraan. Van de prijs en release tot aan alle verwachte nieuwe functies: op deze pagina verzamelen we alle geruchten over de Apple-smartwatch van 2022.

De nieuwste Apple Watch in het kort:

  • Verwachte vanafprijs: 429 euro
  • Release waarschijnlijk in september 2022
  • Krijgt mogelijk een vernieuwd ontwerp
  • Nieuwe gezondheidsfuncties
  • Komt mogelijk in drie formaten
Apple Watch Series 8 concept plaatje

Design gaat iPhone achterna

In 2016 verscheen de eerste Apple Watch en sindsdien is er relatief weinig aan het design gesleuteld. Wel voerde Apple kleine veranderingen door. De Apple Watch Series 7, die in 2021 uitkwam, had bijvoorbeeld een groter scherm dan de Series 6 door de randen kleiner te maken.

Over het design van de nieuwe Apple Watch is nog maar weinig bekend. Wel bracht Jon Prosser, die regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten verspreidt, in aanloop naar de release van de Series 7 plaatjes van een Apple Watch met een vernieuwd design naar buiten. Dit horloge had een hoekige kast met vlakke, rechtopstaande randen.

Apple Watch Series 8 wordt misschien platter

Omdat de Series 7 geen nieuw ontwerp kreeg, is dit platter design misschien voor zijn opvolger bedoeld. In een van zijn recente video’s gaat hij wat dieper in op het design van de Apple Watch Series 8 en haalt daarbij een tweet van ShrimpApplePro aan.

Hierin staat dat het scherm van de Apple Watch Series 8 dit keer platter gaat worden. ShrimpApplePro heeft al vaker geruchten op Twitter bekend gemaakt, onder andere over de twee gaatjes die (in plaats van de notch) bij de iPhone 14 Pro gaan komen.

Apple Watch Series 8 concept zijkant shot

Suikerspiegel meten

Met iedere generatie voegt Apple nieuwe gezondheidsfuncties aan de Watch toe, dus met de Series 8 gaat dit waarschijnlijk niet anders zijn. In de wandelgangen horen we vooral dat men een bloedsuikersensor gaat toevoegen.

Deze (infrarood)sensoren moeten in staat zijn om de bloedsuikerspiegel van de drager te meten en komt dus bijvoorbeeld van pas voor mensen met suikerziekte.

Houd overigens wel een slag om de arm, want het is bij lange na niet de eerste keer dat we dit gerucht voorbij horen komen. Sterker nog: deze geruchten doen al jaren de ronde.

Ook interessant: ‘Apple Watch Series 8 meet je bloedsuiker met nieuwe sensoren’

Thermometer om je pols en overal internet

Verder gaan er geruchten dat de Apple Watch Series 8 een sensor voor het meten van de lichaamstemperatuur krijgt. Op die manier draag je dus eigenlijk continu een thermometer om je pols en kun je ziektes in een vroeg stadium detecteren. Een hoge lichaamstemperatuur is het symptoom van meerdere klachten, zoals koorts.

De Apple Watch Series 7 zorgde voor een doorbraak in Nederland. Niet omdat het horloge zoveel beter was dan zijn voorganger, maar omdat dit het eerste Apple-horloge is dat in ons land met 4G overweg kan. Dankzij mobiel internet kun je vaker je iPhone thuislaten. We verwachten dat ook de nieuwe Apple Watch 4G heeft.

Lees ook: Apple Watch met 4G: zo krijg je internet op je smartwatch

Groter formaat en software

Tot nog toe kun je de Apple Watch altijd in twee formaten kopen. Bij de Series 7 bestaat de keuze uit 41 en 45mm. Volgens analist Ross Young, die bronnen in de productieketen van Apple heeft, komt daar bij de Series 8 een derde kastgrootte bij. Details laat Young in het midden, maar hij geeft aan dat de nieuwste Apple Watch misschien in drie formaten komt.

Het staat vast dat de Apple Watch Series 8 op watchOS 9 draait. Iedere nieuwe Apple Watch-generatie krijgt namelijk zijn eigen softwareversie. Aangezien de Apple Watch Series 7 op watchOS 8 draait is het geen geheim dat we volgend jaar met versie 9 aan de slag kunnen. Er is inhoudelijk nog niks over watchOS 9 bekend.

Apple Watch Series 8 zwart

Meer Apple Watches in 2022

Volgens geruchten brengt Apple in 2022 nog twee andere Apple Watches uit. Ten eerste zou er een opvolger voor de Apple Watch SE verschijnen. Deze kwam gelijktijdig met de Apple Watch Series 6 uit en staat vooral bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het horloge ‘leent’ veel functies van de Series 6, maar dan voor veel minder geld.

Verder zou Apple in 2022 ook een Apple Watch voor sporters maken. Er is nog weinig bekend over dit horloge, maar volgens de eerste geruchten wordt onder meer de behuizing een stuk robuuster gemaakt. Hierdoor moet je ‘Apple Watch Sports’-editie ook tijdens het skiën, surfen of voetballen kunnen dragen.

Verder lezen: ‘Drie keer nieuw in 2022: Apple Watch Series 8, SE en meer

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple Watch Series 8 prijzen. Bekijk alle Apple Watches met prijzen.

Vergelijk alle Apple Watches

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Watch Series 8

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen