Refurbished Apple Watch kopen: vergelijk prijzen en aanbieders

Op zoek naar een Apple Watch voor minder dan de adviesprijs maar wil je geen risico lopen met een tweedehands product? Kies dan voor een refurbished Apple Watch. Dit is niet alleen een duurzame koop maar ook een verstandige. Je hebt namelijk een Apple Watch met vernieuwde onderdelen, maar ook twee jaar garantie. Bovendien weet je dankzij het Refurbished-keurmerk dat je kwaliteit krijgt. Bekijk de verschillende refurbished Apple Watches hieronder, de goedkoopste prijs staat erbij. Als je op de serie van jouw keuze klikt, zie je alle verschillende prijzen voor dat model Apple Watch.

9 toestellen

Refurbished Apple Watch kopen: alles wat je moet weten

Op zoek naar een Apple Watch voor een betere prijs? Dan is een refurbished Apple Watch misschien wel iets voor jou. Je betaalt al snel 20% minder ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan een duurzame samenleving. De aanbieders van een refurbished Apple Watch in onze vergelijkers dragen zorg voor een getest, gecontroleerd en schoongemaakt model met de nodige onderdelen vervangen.

Welke voordelen heeft een refurbished Apple Watch?

Een Apple Watch refurbished aanschaffen heeft verschillende voordelen. Het horloge is al eerder gebruikt, maar het is niet tweedehands. Het voordeel van refurbished is dat deze helemaal is schoongemaakt, gerepareerd en kapotte onderdelen zijn vervangen. Daardoor heb je een goed functionerend apparaat dat goedkoper is en tevens van garantie is voorzien. Daarbovenop zorg je ook nog voor minder verspilling (en dus een beter milieu) als je je Apple Watch refurbished koopt.

Het is echter geen tweedehands exemplaar van bijvoorbeeld Marktplaats. Een refurbished Apple Watch is hierdoor wel duurder dan een tweedehands exemplaar, maar goedkoper dan een nieuwe. Hoef je niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel een degelijk apparaat? Dan is een refurbished Apple Watch kopen vaak de beste deal.

Er zijn helaas ook enkele nadelen van je Apple Watch refurbished kopen. Hij kan lichte beschadigingen hebben of onofficiële onderdelen bevatten. De accu kan verslechterd zijn. Soms mis je een oplader of kabel. Daarnaast zijn de nieuwste modellen vaak nog niet leverbaar als refurbished model.

Apple Watch SE 1

Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished Apple Watch?

Refurbished kopen van de Apple Watch wordt steeds populairder. Hierdoor neemt het aanbod ook toe. Dat is goed nieuws voor jou. Er komt steeds meer keuze bij! Bovendien komen er steeds meer refurbished aanbieders die met elkaar gaan concurreren. Dit levert gunstigere refurbished prijzen van de Apple Watch op. Let bij het vergelijken altijd op de conditie, de garantieperiode en de verzendkosten van de Apple Watch. Deze kunnen per Apple Watch refurbished-aanbieder nogal verschillen.

Een Apple Watch refurbished kopen kan in allerlei gradaties. Voor de modellen die zichtbaar gebruikt zijn, zijn de Apple Watch prijzen uiteraard het laagst. Producten die zo goed als nieuw ogen zijn het duurst. Let daarom goed op de conditie van de refurbished Apple Watch die je op het oog hebt. De gradaties waar je op moet letten bij het kopen van je Apple Watch zijn: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

  • Zo goed als nieuw Apple Watch is praktisch niet van nieuw te onderscheiden. Krasjes, deukjes of andere beschadigingen kom je dus niet tegen.
  • Licht gebruikte Apple Watch heeft wat lichte cosmetische gebruikerssporen. Denk aan kleine krasjes, maar geen deukjes of zwaardere schade.
  • Zichtbaar gebruikte Deze Apple Watch is het goedkoopst, maar heeft de meest duidelijke gebruikerssporen. Denk aan kleine krasjes op het scherm, of een deukje in de zijkant.

Welke refurbished Apple Watch heb je nodig?

De eerste Apple Watch verscheen in 2014. De opvolger verscheen in 2016 en sindsdien is er ieder jaar een nieuw model verschenen van het horloge. Hierdoor heb je een aantal keuzes, en kan het lastig zijn te bepalen welk model je nodig hebt. We zetten de refurbished Apple Watches die nu nog relevant zijn en ondersteund worden op een rijtje. Alle oudere Watches raden we niet meer aan, omdat deze niet meer door Apple worden verkocht en apps langzaam maar zeker niet meer zullen werken.

Apple Watch series 5

De refurbished Apple Watch series 5 is fijn in gebruik en de eerste Apple Watch met een always on display. De smartwatch wordt inmiddels niet meer door Apple zelf verkocht maar is nog wel steeds refurbished te krijgen. Hij verschilt op wat kleine dingen na niet eens heel veel van de series 6. Hij gaat dus nog prima een paar jaartjes mee. En voor de zachte prijs haal je een fijn apparaatje in huis.

Apple Watch Series 5 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 5

44 mm

Nike sportband

Aluminium

Zichtbaar gebruikt

€ 193,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Apple Watch Series 5

44 mm

Sportband

Aluminium

Zichtbaar gebruikt

€ 199,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy
Bekijk alle deals

Apple Watch series 6

De refurbished Apple Watch 6 is een uitstekende smartwatch die voor het eerst beschikt over een bloedzuurstofsaturatiemeter. Deze voegt niet bijzonder veel toe, maar is wel de grootste update ten opzichte van de series 5.

Wel is er een snellere chip ingebouwd, waarmee hij zo’n 20% sneller is dan zijn voorganger. Omdat hij nieuwer is (2020), ontvangt hij wel langer updates van Apple. Hij is daarom ook nu nog relevant en nog zeker het overwegen waard.

Apple Watch Series 6 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 6

44 mm

Sportband

Aluminium

Zichtbaar gebruikt

€ 226,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Apple Watch Series 6

40 mm

Sportband

Aluminium

Zichtbaar gebruikt

€ 252,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy
Bekijk alle deals

Apple Watch series 7

De refurbished Apple Watch 7 heeft een groter scherm dan zijn voorganger en laadt sneller op. Verder beschikt hij uiteraard over alle zelfde functies als de series 6. Al met al is hij dus weinig vernieuwend. Mocht je nu al beschikken over een Apple Watch 4 t/m 6, dan is overstappen niet echt noodzakelijk.

Apple Watch Series 7 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 7

41 mm

Nike sportband

Aluminium

Zichtbaar gebruikt

€ 256,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Apple Watch Series 7

41 mm

Sportband

Aluminium

Zichtbaar gebruikt

€ 297,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy
Bekijk alle deals

Hoe controleer ik een refurbished Apple Watch?

De herkomst van refurbished Apple Watches is divers. Het is mogelijk om een zo goed als nieuw exemplaar te kopen dat bijvoorbeeld is gebruikt als demomodel. Aan de andere kant kom je ook horloges tegen die jarenlang intensief gebruik achter de rug hebben. We raden daarom altijd aan om een refurbished toestel te controleren als je hem uit de doos haalt.

Na ontvangst controleer je bijvoorbeeld of de behuizing overeenkomt met je verwachtingen. Belangrijk is om vooral op eventuele diepe krassen in het beeldscherm te letten: deze kunnen na verloop van tijd grover worden, waardoor er stof in je Apple Watch kan komen. Dit kan uiteindelijk de werking belemmeren.

Controleer na ontvangst of de behuizing overeenkomt met je verwachtingen. Let vooral op eventuele diepe krassen in het beeldscherm: deze kunnen na verloop van tijd grover worden, waardoor er stof in je Apple Watch kan komen. Dit kan uiteindelijk de werking belemmeren.

Zo controleer je de binnenkant van een refurbished Apple Watch

Wanneer je een refurbished iPhone of iPad koopt is het wat gemakkelijker om deze te controleren door een diagnostische app te gebruiken. Dit vind je niet voor de Apple Watch en deze is ook wat lastiger te controleren van binnen.

Het is aan te raden om in ieder geval te controleren of de basisfuncties goed werken. Check of het touchscreen goed werkt en de microfoon goed werkt door iemand ermee te bellen of Siri te activeren. Kijk daarnaast of de zijknop en Digitale Kroon naar behoren werken.

watchOS 5 review

Retourneren en garantie

Je hebt altijd het recht tot retourneren en garantie wanneer je een refurbished Apple Watch aanschaft. Let echter wel op de termijn: de garantie varieert doorgaans tussen de 12 en 36 maanden garantie. De bedenktijd is tenminste 14 dagen en kan oplopen tot 40 dagen. Bij sommige aanbieders is het retourneren gratis, al moet je bij anderen zelf de verzendkosten betalen. Als je niet tevreden bent, heb je twee keuzes:

  1. Je maakt aanspraak op het recht van retour. Je stuurt de refurbished Apple Watch terug naar de verkopende partij. Als consument heb je recht op ontbinding van de koopovereenkomst binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen;
  2. Je maakt aanspraak op de garantie – de garantievoorwaarden en duur verschilt per aanbieder, zorg dat je goed ingelezen bent waarop de garantie precies betrekking heeft.

Toch op zoek naar een ander refurbished Apple-product?

Refurbished iPhone

Refurbished iPad

Refurbished MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu