De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Watch Series 6

8
1/20

Pluspunten

 • Wordt nog jaren ondersteund
 • Razendsnel
 • Saturatiemeter
 • Relatief weinig grote vernieuwingen

Minpunten

 • Veel foutmeldingen bij saturatiemeting
 • Veel duurder dan uitstekende Apple Watch SE

Prijzen vergelijken

De Apple Watch Series 6 is de opvolger van de Series 5. De Apple-smartwatch zit boordevol unieke gezondheidsfuncties, waaronder een saturatiemeter om de zuurstofwaarde in je bloed te meten. Op deze pagina vertellen we alles dat je moet weten over de Apple Watch 6.

Apple Watch Series 6: in het kort

 • Grotendeels hetzelfde design als de Series 5
 • Meer gezondheidsfuncties, zoals een saturatiemeter
 • Draait uit de doos op watchOS 7
 • Verkrijgbaar vanaf 18 september 2020
 • Instapprijs van € 227,- voor 40mm-model, 44mm-model is iets duurder

De Apple Watch Series 6 is de opvolger van de Apple Watch Series 5, die Apple dan ook direct uit het assortiment heeft gehaald. De smartwatch werd samen met de Apple Watch SE geïntroduceerd, een compleet nieuw instapmodel.

Apple Watch Series 6 review: minimaal verbeterd, nog steeds de beste!

Apple Watch Series 6 review conclusie

Omdat de Saturatie-app van de Series 6 wat ons betreft niet zoveel toevoegt en dat tegelijk de grote verbetering is van dit jaar, valt er opvallend weinig te melden over de Series 6. Daarom is ons advies makkelijker dan ooit: heb je een Series 4 of Series 5, dan is er simpelweg te weinig om een upgrade te rechtvaardigen. 

Heb je een Series 3 of ouder, dan vormt de Series 6 (en ook de SE) een mooie optelsom van verbeteringen die de Watch de afgelopen jaren heeft gekregen. Aan het einde van het verhaal is de Apple Watch daarmee nog steeds met afstand de allerbeste smartwatch die je als iPhone-gebruiker kunt kopen.

→ Lees onze volledige Apple Watch Series 6 review

Apple Watch Series 6 prijs en release

De Apple Watch Series 6 lijkt in veel opzichten op zijn voorganger en is op dezelfde doelgroep gericht. Net als ieder jaar is het nieuwe model weer iets beter, zijn er enkele toffe gezondheidsfuncties aanwezig en verschijnt het horloge in twee formaten. De nieuwe smartwatch is een paar tientjes goedkoper dan zijn voorganger:

Wil je de Apple Watch Series 6 kopen? Hij ligt vanaf 24 september 2020 in de winkels. Gebruik onze Apple Watch Series 6 prijsvergelijker om de beste deal te scoren

Alle Apple Watch Series 6 functies

De Series 6 bouwt waarschijnlijk voort op het fundament van de Watch 5. Verwacht dus een voorkantvullend scherm dat altijd aanstaat, meerdere functies voor tijdens het sporten en nieuwe manieren om je gezondheid te monitoren en verbeteren.

1. Saturatiemeter

Apple ziet de Watch vooral als gezondheidsapparaat en de Series 6 bouwt op dit fundament voort. Het horloge heeft namelijk een saturatiemeter aan boord. Deze is in staat om de zuurstofwaardes in je bloed te lezen. Deze informatie is nuttig voor allerlei toepassingen en wordt dan ook opgeslagen in de Gezondheid-app zodat je je gezondheid op de langere termijn in de gaten kunt houden. Het duurt slechts een paar seconden om zo’n ‘zuurstofscan’ van je bloed te maken. Voor het uitvoeren van deze meting is de Apple Watch Series 6 uitgerust met een speciale meter die aan de hand van infraroodsignalen de specifieke waardes kan uitlezen. Ook tijdens je slaap kan de saturatiemeter zijn werk doen.

2. Sneller en lange accuduur

De Apple Watch 6 is zo’n 20 procent sneller dan zijn voorganger. Die snelheidsboost heeft het horloge te danken aan de nieuwe S6-processor. Deze is grotendeels gebouwd op dezelfde techniek als de A13 Bionic-chip. Deze kennen we van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max: Apples drie toptelefoons uit 2019.

Volgens Apple gaat de Watch Series 6 zo’n 18 uur mee op een volle accu. Dit is ongeveer net zo’n lange gebruikersduur als de Apple Watch 5. Wel heeft het bedrijf op de achtergrond bepaalde accu-optimalisatie doorgevoerd. Het bijhouden van work-outs kost de Apple Watch Series 6 bijvoorbeeld minder stroom dan zijn voorgangers.

Apple Watch Series 6 review

3. Beter afleesbaar scherm en spullen terugvinden

Aan het design van de nieuwe Apple Watch is weinig gesleuteld. Onder de oppervlakte heeft Apple wél verbeteringen doorgevoerd. Het Always-On-Display (Retina) jan namelijk een stuk feller dan bij vorige modellen. Dat is fijn, want zo is het schermpje zelfs in fel zonlicht nog goed afleesbaar.

Ook tof: de Apple Watch Series 6 heeft een U1-chip en Ultra Wideband-antennes aan boord. Dit zegt je misschien weinig ,maar het zorgt ervoor dat de Series 6 op korte afstand signalen kan uitzenden naar andere apparaten. Op die manier kun je in de toekomst bijvoorbeeld je auto ontgrendelen door simpelweg even je horloge tegen het portier te houden.

4. watchOS 7 aan boord

De Apple Watch 6 draait uit de doos op watchOS 7, de software-update die eveneens naar de Apple Watch 3, Apple Watch 4 en Apple Watch 5 komt. De nieuwe versie introduceert onder meer een Fitness-app met nieuwe oefeningen, slaaptracker die bijhoudt hoe goed je nachtrust is en laat je meerdere complicaties maken.

Ook kun je eindelijk wijzerplaten met elkaar delen en beschikt watchOS 7 over een functie die je helpt om goed en grondig je handen te wassen. Check onderstaande video voor een overzicht van alle nieuwe watchOS 7-functies.

WatchOS 7: de 6 belangrijkste functies en verbeteringen

Alternatief: Apple Watch SE

Vind je de Apple Watch Series 6 te prijzig? Neem dan eens een kijkje bij de Apple Watch SE. Deze is bijna de helft goedkoper en ‘leent’ een hoop functies van de Series 6. Dit familievriendelijke horloge kan bijvoorbeeld tegen water, heeft een ingebouwde valdetectiemodus en lijkt qua design als twee druppels water op de Series 6.

Gebruik onze Apple Watch SE prijsvergelijker om de beste deal te scoren

Apple Watch Series 6 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 6

40 mm

Sportband

Aluminium

€ 227,00

3 dagen

Bekijk bij Media Markt
Media Markt

Apple Watch Series 6

44 mm

Sportband

Aluminium

€ 394,95

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Apple Watch Series 6

40 mm

Sportband

Aluminium

€ 399,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Apple Watch Series 6

44 mm

Sportband

Aluminium

€ 429,00

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple Watch Series 6

40 mm

Sportband

Aluminium

€ 454,99

8 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple Watch Series 6 prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Watch Series 6

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Haal alles uit je Apple Watch Series 6

De beste tips van de iPhoned-redactie.

Activeer deze Apple Watch-functie voor je volgende vliegreis
Yannick Chalkiopoulos

Activeer deze Apple Watch-functie voor je volgende vliegreis

Yannick Chalkiopoulos — 4 september 2023
Siri uitzetten op je Apple Watch: dat doe je zo
Piet-Jan Lentjes

Siri uitzetten op je Apple Watch: dat doe je zo

Piet-Jan Lentjes — 2 juni 2023
Apple Watch tips: zo doe je een stuk langer met je batterij
Piet-Jan Lentjes

Apple Watch tips: zo doe je een stuk langer met je batterij

Piet-Jan Lentjes — 26 mei 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox? Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu