watchOS 11

watchOS 11

In 2024 is watchOS 11 dé update voor de Apple Watch. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies? Deze functies zitten in watchOS 11!

watchOS 11

Op maandag 10 juni onthulde Apple watchOS 11, de update voor de Apple Watch in 2024. Het is dit jaar een kleinere update, maar er komen toch een paar leuke functies naar Apple’s smartwatch. Er is een nieuwe app Vitals en met Trainingsbelasting kun je jouw work-outs verbeteren. Ook zijn de activiteitsringen op je Apple Watch eindelijk te pauzeren en is de vertaal-app beschikbaar.

Nieuwe App: Vitals

Met de Apple Watch kun je tijdens je slaap belangrijke gezondheidswaarden meten: je hartslag, ademhalingsfrequentie, polstemperatuur, slaapduur en zuurstofsaturatie. De nieuwe app Vitals in watchOS 11 maakt een analyse van deze gegevens, waarmee je meer inzicht krijgt in je gezondheid en belangrijke meetwaarden. Ook zie je in een oogopslag of er afwijkingen zijn. Je kunt een melding krijgen wanneer twee of meer waarden buiten het gebruikelijke bereik vallen.

vitals watchos 11

Trainingsbelasting

Met trainingsbelasting kun je meten welke invloed je work-outs over een langere periode op je lichaam hebben. Je ziet hoe work-outs van de afgelopen 7 dagen je lichaam belasten vergeleken met de afgelopen 28 dagen. Handig als je bijvoorbeeld voor een wedstrijd aan het trainen bent.

Om de intensiteit te meten geef je na elke work-out aan hoeveel moeite die kostte, op een schaal van 1 tot 10. Populaire cardiowork-outs gebruiken een nieuw algoritme dat een geschatte inspanningsbeoordeling geeft.

cycle tracking watchos 11

Aan deze schatting kun je vervolgens handmatig andere factoren toevoegen, zoals stress of (spier)pijn. Voor work-outs zonder automatische schatting, zoals krachttraining, kun je na afloop een score toekennen.

Hiermee bepaalt de Apple Watch de trainingsbelasting voor 28 dagen. In de Activiteit-app kun je je trainingsbelasting van de afgelopen 7 dagen vergelijken met die van de afgelopen 28 dagen: is die veel lager, lager, stabiel, hoger of veel hoger? Dit is een goede indicatie of je je lichaam momenteel zwaarder, even zwaar of minder zwaar belast. Voor de beste resultaten kun je vervolgens je training aanpassen.

In de Conditie-app op je iPhone vind je meer informatie over de eventuele impact op je conditie als je op het huidige niveau blijft trainen, zoals mogelijke veranderingen in je conditie of het risico op blessures.

training load watchos 11

Omdat je algehele gezondheid vaak samenhangt met je vermogen om te trainen, kun je de trainingsbelasting naast informatie uit de Vitals-app weergeven in de Activiteit-app op je Apple Watch of de Conditie-app op je iPhone. Je vindt de trainingsbelasting ook terug in de app Vitals.

Nieuwe functies voor zwangerschap

Als je zwanger bent, bieden watchOS 11, iOS 18 en iPadOS 18 extra ondersteuning waarbij rekening wordt gehouden met wijzigingen in je fysieke en mentale gezondheid. Nadat je in de Gezondheid-app op je iPhone of iPad hebt opgegeven dat je zwanger bent, toont de app Cyclus bijhouden op je Apple Watch je draagtijd en kun je veelvoorkomende zwangerschapssymptomen vastleggen. Je wordt ook gevraagd zaken als de drempelwaarde voor hartslagmeldingen te controleren, aangezien je tijdens een zwangerschap meestal een hogere hartslag hebt.

Activiteitsringen: beter aanpasbaar

De activiteitsringen op je Apple Watch helpen je om meer te bewegen en trainen. Met watchOS 11 kun je de ringen meer aan jouw wensen aanpassen. Of je nu een rustdag inplant in je trainingsschema, last hebt van een blessure of gewoon even een dagje vrij wilt: vanaf nu kun je je ringen een dag, een week, een maand of langer pauzeren zonder dat dit invloed heeft op je medailledoelen. Verder kun je de doelen voor je activiteitsringen per dag van de week instellen, zodat ze je op het juiste moment de juiste motivatie bieden.

watchos 11 ringen pauzeren

Wijzerplaat Foto’s krijgt meer opties

De wijzerplaat Foto’s in watchOS 11 helpt je voortaan om de beste foto’s te kiezen met aanbevelingen op basis van de vormgeving, compositie en gelaatsuitdrukkingen. Daarna wordt automatisch de beste compositie ingesteld.

watchos 11

Je kunt de wijzerplaat verder personaliseren door de grootte en notatie van de tijd te wijzigen, een lettertype te kiezen, en meer. De wijzerplaat Foto’s heeft nu ook een optie waarmee elke keer een nieuwe afbeelding getoond wordt als je de pols optilt.

Meer updates in watchOS 11

Check-in is nu beschikbaar op je Apple Watch, ook tijdens work-outs. Zo weet een vriend of gezinslid wanneer je klaar bent met je sportsessie, en dat je richting huis gaat. Net als op je iPhone kun je ook vanuit Berichten een check-in starten.

Voor het eerst is ook de Vertaal-app beschikbaar op Apple Watch, zodat je vanaf je pols een vertaling kunt opzoeken in een van de twintig ondersteunde talen. Verder kun je voortaan met het Tik dubbel-gebaar door apps scrollen, bijvoorbeeld in Berichten, Agenda of Weer. Zo kun je Apple Watch nog makkelijker met één hand bedienen.

check-in apple watch

  • De Work-out-app bevat meer work-outs waarvoor je de afstand kunt bijhouden, zoals voetbal, American en Australian football, hockey, lacrosse, alpineskiën, langlaufen, snowboarden, golf en roeien. Bovendien kun je voor meer soorten work-outs je routekaart zien.

  • Aangepaste work-outs zijn nu ook beschikbaar als je binnen zwemt. Stel bijvoorbeeld een intervaltraining met werk- en herstelfasen in, plus voelbare signalen wanneer het tijd is voor het volgende interval.

  • Met Tap to Cash kun je Apple Cash verzenden en ontvangen door je Apple Watch simpelweg in de buurt van een andere Apple Watch of iPhone te houden.

Deze Apple Watches krijgen de update

Jammer genoeg komt watchOS 11 niet naar alle Apple Watches die nu op watchOS 10 draaien. De nieuwe update komt alleen naar de Apple Watch Series 6 of nieuwer. Wil je weten of jouw Apple Watch dit jaar de update krijgt? Naar deze generaties komt watchOS 11:

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch kopen

Heb je nog geen Apple Watch en wil je er nu toch wel eens een hebben? Of is de jouwe aan vervanging toe? Dan is de Apple Watch Ultra 2 op dit moment de allerbeste smartwatch van Apple die je kunt kopen. Wij hebben de beste prijs al voor je opgezocht!

Apple Watch Ultra 2 deals

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band S

Titanium

Met mobiel internet

€ 814,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Ultra 2 prijzen

Vind je die wat te duur? Dan is de Apple Watch Series 9 een goed alternatief. Dit is de meest recente reguliere Apple Watch. Hieronder vind je ook voor deze smartwatch de beste prijzen!

Apple Watch Series 9 deals

Apple Watch Series 9

45 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 391,18

4 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple Watch Series 9 prijzen

Release van watchOS 11

Apple kondigde watchOS 11 aan tijdens WWDC 2024 op maandag 10 juni om 19.00 uur. Die avond presenteerde het bedrijf ook updates voor iOS 18 en iPadOS 18.

watchos 11 overzicht

De officiële release van watchOS 11 is pas in september. Apple brengt dan iOS 18, iPadOS 18 en watchOS 11 uit, samen met de nieuwe iPhone. Wil je niet zo lang wachten op watchOS 11? Dan kun je een gratis ontwikkelaarsaccount aanmaken bij Apple.

Houd er wel rekening mee dat je een testversie van de nieuwe watchOS-update krijgt, waar dus nog fouten in kunnen zitten. Wil je dat liever niet? Dan raden we aan om te wachten tot de officiële release in september.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws. Meld je dan vooral aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu