Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de opvolger van de Series 6. De nieuwe Watch heeft onder andere een groter scherm, verbeterde functies en kan sneller opladen. Meer weten? Op deze pagina praten we je helemaal bij! Dit is alles wat je moet weten over de Apple Watch 7.

Apple Watch Series 7, de belangrijkste feiten:

  • Twee grotere formaten: 41 en 45 millimeter
  • Nieuw scherm: steviger dan ooit met dunnere rand
  • Vrijwel hetzelfde uiterlijk als vorige Apple Watch Series 6
  • Apple Watch 7 prijs begint bij 429 euro (41mm-model), 459 euro (45mm-model)
  • Apple Watch Series 7 kleuren: middernacht (zwart), starlight (grijs), groen, blauw, (PRODUCT)RED
  • Accuduur: 18 uur, aangevuld met 33% sneller opladen
  • Release date: 15 oktober

Bekend design voor de Apple Watch Series 7

Volgens vele geruchten zou de opvolger van de Apple Watch Series 6 een nieuw jasje krijgen. De nieuwe telg in Apples smartwatchfamilie heeft echter een vergelijkbaar uiterlijk gekregen. De kast van de nieuwe Apple Watch is wat ronder, maar heeft verder de bekende look.

Nieuw scherm: steviger dan ooit met minder rand

Het scherm van de Apple Watch Series 7 is vernieuwd. Het schermoppervlak is groter (bijna 20% groter dan Series 6), heeft smallere randen en het glas is 50% dikker. Daarnaast is het scherm helderder, sterker en heeft het een IP6X-certificering. Even lekker zwemmen of tijdens een stormachtige dag over het strand lopen is daarom geen probleem.

Met het grotere scherm heeft Apple ook een volledig schermtoetsenbord toegevoegd. Hiermee typ je makkelijker door met je vinger over de letters op het scherm te vegen.

Nieuwe wijzerplaten

De Apple Watch Series 7 krijgt een aantal nieuwe wijzerplaten die het grotere scherm gebruiken. Een van de wijzerplaten toont bijvoorbeeld de wereldkaart met alle 24 tijdzones, maar er is bijvoorbeeld ook een verbeterde variant van modulaire wijzerplaat.

Apple Watch Series 7 nieuwe formaten: 41 mm en 45 mm

Verder heeft Apple de maten van de kast vergroot naar 41 en 45 millimeter (mm). Dit is een tikkeltje groter dan de vorige generatie. De Apple Watch Series 6 was beschikbaar in de maten 40 mm en 44 mm. Wel netjes: je oude bandjes zijn gewoon te gebruiken op de nieuwe Watch.

Apple Watch Series 7 bandjes

Apple Watch Series 7 kleuren: het oog wil ook wat

De nieuwe Watch is wederom verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze keer heeft Apple voor vijf nieuwe kleuren gekozen, waaronder middernacht (zwart), starlight (grijs), groen, blauw en (PRODUCT)RED. Daarnaast is er ook weer een Nike- en Hermès-variant van de Apple Watch Series 7 beschikbaar.

Apple Watch Series 7  kleuren

Updates voor fietsers, work-outs en valdetectie

De nieuwe watchOS 8 (release op 20 september) bevat nieuwe features voor fietsers (en e-bikes!). De Apple Watch Series 7 kan bijvoorbeeld detecteren wanneer je aan een fietsrit begint. Je krijgt dan ook de vraag of je een workout wil beginnen. De workouts pauzeren ook automatisch wanneer je eventjes even wil uitrusten.

Sinds 2018 heeft Apple al valdetectie op Apple Watch. Valdetectie is in watchOS 8 geüpdatet en geoptimaliseerd voor valpartijen bij trainingen, inclusief fietsen.

Zelfde accuduur met sneller opladen

De Apple Watch Series 7 heeft nu ondersteuning voor snelladen. Hierdoor is je Watch sneller klaar voor gebruik. Volgens Apple is je smartwatch 33% sneller opgeladen. Met een volledig opgeladen accu doe je zo’n achttien uur.

Apple Watch Series 7 roze band

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch Series 7

Doorgaans zijn de aangekondigde producten de vrijdag na het Apple-event te bestellen. Op de Apple Watch Series 7 moesten we iets langer wachten, maar de nieuwe Apple Watch is 15 oktober beschikbaar. De prijzen beginnen bij 429 euro (voor het 41 mm-model). Het 45mm-model kost 459 euro. De prijzen van de Apple Watch Series 7 Cellular is nog niet bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen over de Apple Watch Series 7 of diens opvolger? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief of download de gratis iPhone-app. Onze redactie zit bovenop het Apple-nieuws en praat je doorlopend bij over nieuwe geruchten, de aankondigingen en nieuwe releases.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 428,95

Vergelijk

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen