Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 wordt de opvolger van de Series 6. Apple kondigt het slimme horloge hoogstwaarschijnlijk later dit jaar aan en op deze pagina praten we je bij over de meest recente geruchten. Dit is alles wat je moet weten over de Apple Watch 7.

Apple Watch Series 7, de belangrijkste geruchten:

  • Twee formaten: 40 en 44mm
  • Nieuw iPhone 12-achtig design op komst
  • Krijgt de nieuwe Apple Watch een glucosemeter?
  • Vingerafdrukscanner (Touch ID) ontgrendelt Apple Watch
  • Verwachte Apple Watch 7 prijs van 428,50 euro
  • Aankondiging in september 2021
Apple Watch Series 7

Nieuwe gezondheidsfuncties

Het is niet zozeer de vraag of de nieuwe Apple Watch er gezondheidsfuncties bij krijgt, maar welke(n). In de wandelgangen horen we vooral dat Apple een glucosemeter gaat toevoegen.

Deze optische sensor kan je bloedsuikerspiegel meten, zonder bloed te hoeven prikken. In plaats daarvan scant de sensor continu hoe het met je suikerwaarden zit. Valt de uitslag te laag of hoog uit, dan krijg je hiervan een melding op het schermpje van je horloge.

Onder meer ETNews claimt dat de Apple Watch 7 een glucosemeter krijgt. De Koreaanse website beroept zich hierbij op patenten. Dat Apple met een suikermeter bezig is staat dus zo goed als vast, maar het is nog de vraag of het bedrijf de innovatie op tijd door alle keuringen krijgt.

Het is nog maar de vraag of de Series 7 daadwerkelijk een glucosemeter krijgt. De ene bron claimt dat dit wél het geval is, maar anderen zijn minder zeker. Zo beweert Mark Gurman, die meestal goed ingelicht is, dat de Series 7 geen glucosemeter krijgt. Deze zou pas in 2022 klaar zijn voor gebruik en misschien op de Apple Watch Series 8 aanwezig zijn.

Lees verder: ‘Apple Watch Series 7 heeft groter scherm, maar geen glucosemeter’

Apple Watch Series 7: 7 verwachtingen voor Apples 2021 smartwatch!

Fris design voor de Apple Watch Series 7

Verder zou men de opvolger van de Apple Watch Series 6 in een nieuw jasje willen stoppen. Onder meer Ming-Chi Kuo, die binnen de Apple-gemeenschap bekend staat als een heel erg betrouwbare bron, voorspelt dat het nieuwe horloge een ander uiterlijk krijgt.

We verwachten dat de Apple Watch qua design meer naar de kant van de iPhone 12 beweegt. Maak je dus klaar voor een hoekige horlogekast met rechtopstaande randen en een scherm dat ‘plat’ op de behuizing ligt.

Echte Apple-fans herkennen dit industriële ontwerp niet alleen van de iPhone 12, maar ook van de nieuwe iMac. Apples desktopcomputer heeft ook zo’n ‘retrodesign’ met harde randen en veel hoeken. Apple brengt vaker meerdere productgroepen in één stijl uit, dus het kan maar zo dat de nieuwe Apple Watch dit design krijgt.

Touch ID

Dat de Apple Watch Series 7 een nieuw design krijgt, lijkt zo goed als zeker. Dat geldt niet voor het volgende gerucht. De Israëlische website The Verifier claimt dat het nieuwe Apple-horloge Touch ID in de Digitale Kroon krijgt.

Mocht dit kloppen, dan kun je de Apple Watch van 2021 dus ontgrendelen door je vinger op het wieltje aan de zijkant te leggen. Zodra het horloge je herkent wordt het scherm vrijgegeven.

Het is nog volstrekt onduidelijk of Apple deze mogelijkheid daadwerkelijk gaat toevoegen. Men heeft namelijk nog nooit een Apple Watch met Touch ID op de markt gebracht. Bovendien komen we Touch ID überhaupt de laatste jaren nog maar sporadisch tegen op producten. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone SE, iPad 2020 en iPad Air 2020.

Geen opvolger voor Apple Watch SE?

Gelijktijdig met de Apple Watch Series 6 werd in 2020 ook de Apple Watch SE onthuld. Dit betaalbare horloge is een alternatief voor mensen die de Series 6 te duur vinden, net zoals de iPhone SE er is voor die de iPhone 12 mini te duur vinden.

Het lijkt vooralsnog echter om een eenmalige introductie te gaan, want niets wijst erop dat Apple aan een Watch SE 2 sleutelt. In alle geruchten wordt eigenlijk alleen maar gesproken over een directe opvolger voor de Series 6. Waarschijnlijk blijft de eerste (en enige) Apple Watch SE dus nog wel een tijdje in het assortiment.

Apple Watch SE

Release en prijs van Apple Watch Series 7

Dat brengt ons bij de verwachte prijs van de Apple Watch Series 7. Omdat men op ongeveer hetzelfde publiek mikt als de Series 6 en de veranderingen fijn, maar niet revolutionair blijken te worden denken we dat de adviesprijs ongeveer hetzelfde blijft. Concreet betekent dit het volgende voor de verwachte prijs van de Apple Watch Series 7:

  • 428,25 euro voor het 40mm-model
  • 458,25 euro voor het 44mm-model

Ook wat betreft releasedatum hebben we geen reden om te twijfelen aan de gebruikelijke gang van zaken. Apple kondigt nieuwe horloges doorgaans halverwege september aan, gelijktijdig met de nieuwe iPhone.

Nu was 2020 daarin een opmerkelijk jaar, omdat de iPhone 12-familie pas in oktober werd onthuld, maar laten we hopen dat 2021 vertrouwder wordt. We verwachten dus dat de nieuwe Apple Watch rond 20 september 2021 wordt gepresenteerd, gelijktijdig met de iPhone 13 (ook wel iPhone 2021 genoemd).

Apple Watch 7 FAQ: Antwoord op veelgestelde vragen

Wanneer is de Apple Watch 7 release?

De nieuwe Apple Watch wordt waarschijnlijk eind dit jaar aangekondigd. Normaal gesproken presenteert Apple nieuwe producten altijd in september, al werd dit in 2020 verschoven naar oktober. De Apple Watch 7 wordt dus vrijwel honderd procent zeker in september of oktober van dit jaar officieel onthuld.

Wat is de prijs van de Apple Watch 7?

Dat is nog niet bekend! We verwachten echter dat hij ongeveer net zo duur wordt als zijn voorganger. In dat geval betaal 428 euro voor het instapmodel met 40mm-kastformaat. Het grotere model met 44mm-kastgrootte gaat dan voor 458 euro over de toonbank.

Welke specs heeft de Apple Watch Series 7?

Er gaan veel geruchten over de Apple Watch 7 rond. Het nieuwe Apple-horloge zou onder meer een betere processor en glucosemeter krijgen. Dat laatste is vooral goed nieuws voor diabetici, want zij hoeven hierdoor niet meer continu bloed te prikken. In plaats daarvan scant de Apple Watch op de achtergrond continu je bloedwaarden.

Wat is het design van de Apple Watch 7?

Dat is nog niet bekend. Op basis van geruchten denken we echter dat de nieuwe Apple Watch meer op de iPhone gaat lijken. Maak je dus klaar voor een hoekige horlogekast met harde, rechtopstaande randen en een scherm dat plat op de behuizing ligt.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen over de Apple Watch Series 7? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief of download de gratis iPhone-app. Onze redactie zit bovenop het Apple-nieuws en praat je doorlopend bij over nieuwe geruchten, de aankondiging en uiteindelijke release.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple Watch Series 7 prijzen. Bekijk alle Apple Watches met prijzen.

Vergelijk alle Apple Watches
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's