iOS 10 op 13 september voor iedereen beschikbaar

Wouter Nijsen
7 september 2016, 20:20
3 min leestijd
iOS 10 op 13 september voor iedereen beschikbaar

iOS 10 is vanaf 13 september te downloaden, zo heeft Apple zojuist bekendgemaakt. Het besturingssysteem werd de afgelopen maanden uitvoerig getest en is volgende week voor iedereen beschikbaar.

iOS 10 release

De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus draaien standaard op iOS 10, maar ook andere iOS-apparaten kunnen uiteraard met de nieuwe iOS-versie aan de slag. Vanaf dinsdag 13 september is iOS 10 officieel voor iedereen te downloaden. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke modellen de update krijgen.

Wanneer iOS 10 beschikbaar is, dien je naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Je kunt dan de instructies op het scherm volgen om de update te installeren. Het is goed om vooraf een back-up van je iPhone te maken, zodat je niets kwijt raakt mocht er tijdens het installatieproces iets verkeerd gaan.

ios 10 apparaten

Dit is nieuw in iOS 10

In de afgelopen maanden bracht Apple al verschillende testversies van iOS 10 uit voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Bij iOS 10 was het namelijk relatief simpel om de nieuwste iOS-versie te testen, door je aan te melden voor het bètaprogramma van Apple en je apparaat te selecteren.

iOS 10 staat in het teken van een aantal belangrijke vernieuwingen. Misschien wel de grootste verbetering is dat Siri wordt opengesteld voor ontwikkelaars, wat betekent dat je de spraakassistent straks ook in andere apps kunt gebruiken, en niet alleen in die van Apple zelf. Hierdoor wordt het straks misschien mogelijk om Spotify, Twitter en Instagram met je stem te bedienen.

imessage ios 10 item

Nieuw is Raise to Wake, een functie die ervoor zorgt dat je notificaties en andere berichten kunt lezen zonder dat je het scherm van je iPhone hoeft aan te raken. Pak simpelweg je telefoon op en de meldingen verschijnen automatisch in beeld.

Met iOS 10 zet Apple ook groots in op iMessage, de berichten-app van het bedrijf uit Cupertino. De zogeheten rich links zijn toegevoegd, waarmee gedeelde linkjes er fraaier uit zien en meer informatie tonen. Ook kunnen emoji groter worden gemaakt, waarbij iMessage ook gaat raden welke emoji je wil gebruiken.

whatsapp alternatief

Ook nieuw zijn de ‘bubble effects’, waarmee berichten een eigen uiterlijk krijgen in een bubbel, terwijl ontwikkelaars aan de slag kunnen met iMessage Apps. Dit zijn extensies voor iMessage, waar gebruiker apps kunnen openen om zo meer functionaliteit toe te voegen aan de berichten-app.

Apple Music vernieuwd en iOS 10 review

Verder brengt iOS 10 een vernieuwd Apple Music, dat een overzichtelijkere interface en een nieuw zwart-wit thema heeft. Laatstgenoemde past het uiterlijk van de Muziek-app aan en laat het geheel rustiger ogen. In onze Apple Music review lees je hier meer over.

Tot slot wordt de Foto’s-app flink verbeterd, introduceert iOS 10 een HomeKit-app en kun je standaard-apps verwijderen. Een boel vernieuwingen dus, waarmee je vanaf volgende week mee aan de slag kan. Houd iPhoned morgen in de gaten voor de uitgebreide review van iOS 10, waarin we alle nieuwe features bespreken.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's