Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple iPad Mini

1/4

Minpunten

 • Geen Touch ID
 • Niet meer ondersteund
 • Achterhaalde functies
 • Erg traag
Lars Paijmans
Lars Paijmans Gepubliceerd: 7 oktober 2015,
bijgewerkt: 5 juli 2021

De iPad mini is de kleinste tablet van Apple en werd op 23 oktober 2012 voor het eerst aangekondigd tijdens een speciaal Apple-evenement. Het was de eerste iPad die afweek van het standaardformaat van 9,7-inch. De iPad mini is met een schermgrootte van 7,9-inch een stukje kleiner. De tablet is dankzij deze afmeting wat handzamer dan zijn grotere broers.

Sinds maart 2019 is er een vernieuwde, vijfde generatie van de kleine tablet te koop: de iPad mini 2019. Deze iPad mini draait op iOS 12 en is voorzien van een Apple A12-chip, wat een van de snelste chips van dit moment is.

Alles wat je moet weten over de iPad mini

De iPad mini is de kleinste maat tablet van Apple. Hieronder vind je de belangrijkste features van de iPad mini uit 2012 op een rij:

 • 7,9 inch-scherm met 1080 bij 720 pixels
 • Dunne maar stevige behuizing
 • Langzame Apple A5-chip
 • 16, 32 of 64GB aan opslagruimte voor je favoriete apps, games en multimedia
 • Twee camera’s met 5 megapixel achterop en slechts 1,2 megapixel voorop
 • 4490 mAh-accu met lange standby-tijd
 • Verkrijgbaar sinds november 2012, de oudste iPad mini

Meer over de iPad mini

De iPad mini is ideaal voor gebruik met één hand en gemakkelijker mee te nemen dan een reguliere iPad. De iPad mini is een volwaardige tablet van Apple, dat kun je zien aan de afwerking en het design van het apparaat.

Waar de hardware bij de huidige iPad mini even goed is als de eveneens betaalbare iPad, blijft de hardware bij de eerste iPad mini wel iets achter op de andere tablets uit die tijd.

iPad mini 2019 review

De iPad mini werd voor het eerst in 2012 aangekondigd door Apples Phil Schiller. Tot en met 2015 is er vervolgens ieder jaar een nieuwe, verbeterde generatie van de iPad mini verschenen. Daarna is het jarenlang stil gebleven rondom de kleinste tablet van Apple, totdat er in 2019 plots nieuw leven in deze iPad is geblazen. De iPad mini is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en wit.

Bekijk de videoreview van de iPad mini 2019

De iPad mini 2019 verrast op verschillende vlakken en in de videoreview praten we je helemaal bij over het kleine apparaatje. Lees ook onze uitgebreide geschreven iPad mini 2019 review.

iPad Mini 2019 review: kleine krachtpatser is groots in handigheid

Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor meer videoreviews!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPad Mini

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu