iPad mini 2021

Apple iPad mini 2021

De iPad mini 2021 is nog niet aangekondigd, maar het heeft er alle schijn van dat Apple dit jaar een nieuwe compacte tablet uitbrengt. Van geruchten, adviesprijs tot aan de release: op deze pagina zetten we alle verwachtingen voor de nieuwe iPad mini op een rij.

Dit verwachten we van de iPad mini 2021:

  • Compacte iPad krijgt 8,4 inch-scherm
  • Schermranden worden kleiner
  • Vertrouwd ontwerp, Touch ID-vingerafdrukscanner blijft
  • Release in maart
  • Onbekende adviesprijs
iPad mini scherm

Zelfde ontwerp voor kleinste iPad

De iPad mini wordt in 2021 minder ‘mini’. Tenminste, als de bronnen van MacOtakara het bij het juiste eind hebben. De Japanse website, die in het verleden regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-apparaten deelde, claimt namelijk dat de compacte iPad een 8,4 inch-scherm krijgt. Dat is een slagje groter dan de vijfde generatie iPad mini. Deze heeft een 7,9 inch-beeldscherm.

Wat voor soort scherm de nieuwe iPad mini heeft, ligt nog even in het midden. Sommige bronnen claimen namelijk dat Apple de tablet een mini-led-scherm gaat geven. Deze schermtechniek duikt al jaren op in allerlei geruchten en heeft meerdere voordelen ten opzichte van lcd, het schermtype van de huidige mini-tablet.

→ Lees ook: Gerucht: nieuwe iPad mini met 8,4-inch scherm verschijnt in maart

iPad mini 2019 review

Touch ID blijft

Verder vermoedt de Japanse geruchtensite dat het ontwerp grotendeels hetzelfde blijft. Wel zou Apple de schermranden (bezels) iets kleiner willen maken. Dat is in principe goed nieuws, want daardoor neemt het relatieve schermoppervlak toe en heb je dus meer ruimte voor apps, foto’s en films.

MacOtakara denkt dat de iPad mini van 2021 veel overeenkomsten gaat vertonen met de iPad Air 3, die in 2016 uitkwam. Dit is vooral goed nieuws voor liefhebbers van Touch ID, want dit zou betekenen dat de vingerafdrukscanner ‘gewoon’ blijft. Dit gerucht is overigens redelijk geloofwaardig, want ook de in 2020 verschenen iPad en iPad Air hebben een Touch ID-scanner.

Verder ligt het niet in de lijn der verwachting dat Apple de nieuwe iPad mini fors gaat upgraden. Nieuwe snufjes komen doorgaans eerst naar de duurdere iPad Pro, voordat ze op de relatief betaalbare compacte instapper verschijnen. We verwachten daarom dat de iPad mini geen Face ID heeft.

Specificaties van iPad mini 2021

Wel zou het Apple sieren om de hardware bijtijds te maken. De huidige iPad mini draait op de A8-chip, terwijl we inmiddels al bij de A14-variant zijn aanbeland. Deze chip zit onder meer in de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini. Een overstap naar de A13-chip van de iPhone 11-telefoons sluiten we overigens ook niet uit.

Hoe het met de camera’s van de iPad mini 2021 zit, is nog onbekend. Er zijn nog geen geruchten naar buiten gekomen. Aangezien zijn voorganger uit 2019 een 8 megapixel-hoofdcamera en 7 megapixel-selfiecamera heeft verwachten we dat het nieuwe model deze specificaties minstens gaat evenaren.

Verwachte iPad mini 2021 release en prijs

Naar verwachting brengt Apple de volgende iPad mini in maart 2021 uit. Tegen welke adviesprijs dit gebeurt, is nog niet duidelijk. Zijn voorganger startte bij 459 euro. Wil je op de hoogte blijven van alle geruchten, de aankondiging en onze review van de iPad mini 2021? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Apple iPad mini 2021

Apple iPad mini 2021 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple iPad mini 2021 prijzen. Bekijk alle iPads met prijzen.

Vergelijk alle iPads
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's