Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Tip: zo maak je een back-up van je iPhone

Lars Paijmans
15 juni 2021, 12:55
3 min leestijd

Je denkt er misschien niet vaak aan, maar back-ups maken van je iPhone is iets wat je regelmatig moet doen. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet al je foto’s, video’s en andere data kwijt bent als er iets met je telefoon gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone back-up maken: zo doe je dat

Het maken van een back-up van je iPhone is heel belangrijk. Als jouw toestel wordt gestolen of kapot gaat, ben je door een back-up niet gelijk al je gegevens kwijt. Ook is een back-up heel handig als je overstapt naar een nieuwe iPhone. In deze tip laten we twee manieren zien hoe je heel gemakkelijk een back-up maakt.

1. iPhone back-up maken met iCloud

Een handige manier om een reservekopie te maken is via Apples iCloud. Als je van deze optie gebruikmaakt, maak je steeds een iPhone back-up als het toestel verbinding maakt met wifi. Handig, want dan hoef je er nooit meer aan te denken.

Kies je voor iCloud, dan ga je op je iPhone naar ‘Instellingen > Apple ID > iCloud > iCloud-reservekopie’. Zet vervolgens het schuifje op groen bij ‘Maak een reservekopie van deze iPhone’ en kies voor ‘Maak nu reservekopie’. Let wel op dat je slechts 5GB aan opslagruimte gratis krijgt van Apple, daarna betaal je extra voor de ruimte die je meer nodig hebt. Voor 0,99 cent per maand heb je 50GB aan opslagruimte, waar je al een heel eind mee zult komen.

iPhone backup maken

2. iPhone back-up maken met Finder

Een andere manier van een iPhone back-up maken, is om dat met de Finder van macOS te doen. Heb je geen Mac? Niet getreurd. Ook met een windows pc kun je een iPhone back-up maken. Je koppelt je iPhone via een usb-kabel aan je pc of Mac. Open iTunes op Windows of Finder op de Mac en selecteer je iPhone in het menu. Deze vind je linksboven als icoontje in iTunes of in de linkerkolom van de Finder.

macOS Catalina iPhone synchroniseren

In het tabblad ‘Overzicht’ vink je onder Reservekopieën de knop ‘Maak automatisch reservekopieën op deze computer aan’. Elke keer als je de iPhone aan je computer aansluit, maakt iTunes of Finder vanzelf een reservekopie. Schrik niet als het de eerste keer lang duurt, de keren erna zal het sneller gaan, omdat dan alleen de verschillen met de laatste back-up worden bijgewerkt.

Wil je niet automatisch bijwerken, dan kun je in iTunes of Finder ook handmatig een back-up maken. Dit doe je als volgt:

  1. Open iTunes of de Finder en klik op je iPhone in de linkerbovenhoek/linker menu;
  2. Kies ‘Overzicht’;
  3. Onder ‘Reservekopieën’ kun je handmatig een reservekopie maken.

Meer iPhone-tips

Wil je meer handige iPhone-tips lezen? Op iPhoned geven we je regelmatig tips en tricks voor je iPhone en al je andere Apple-apparaten. Zo laten we zien wat je kunt als je iPhone vastloopt, of hoe je plaatjes in de Foto’s-app verbergt zonder ze te verwijderen. Ook leggen we uit hoe je een iPhone leegmaakt voor de verkoop en nog veel meer.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Tip: Zo maak je een back-up van je iPhone (Reservekopie)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu