Zo maak je een back-up van je iPhone
Rutger Otto

Je denkt er misschien niet vaak aan, maar backups maken van je iPhone is iets wat je regelmatig moet doen. Dat zorgt er namelijk voor dat je niet al je foto’s, video’s en andere data kwijt bent als er iets met je telefoon gebeurt. Een iPhone backup maken kan op twee manieren.

iPhone backup maken met iTunes

Eén manier van een iPhone backup maken, is om dat met iTunes te doen. Je koppelt simpelweg een usb-kabel aan je pc of Mac. Je opent iTunes en selecteert je iPhone in het menu. Deze vind je linksboven in iTunes.

iPhone backup maken

In het tabblad Overzicht vink je onder Reservekopieën de knop Maak automatisch reservekopieën op deze computer aan. Elke keer als je de iPhone aan je computer aansluit, zal iTunes vanzelf een reservekopie maken. Schrik niet als het de eerste keer lang duurt, de keren erna zal het sneller gaan, omdat dan alleen de verschillen met de laatste backup worden bijgewerkt.

Wil je niet automatisch bijwerken, dan kun je in iTunes ook handmatig een backup maken. Dit doe je als volgt:

  1. Open iTunes en klik op je iPhone in de linkerbovenhoek
  2. Kies Overzicht
  3. Onder Reservekopieën kun je handmatig een reservekopie maken./li>

iPhone backup maken

iPhone backup maken met iCloud

Een andere manier om een reservekopie te maken is via Apples iCloud. Als je van deze optie gebruik maakt, maak je steeds een iPhone backup als het toestel verbinding maakt met wifi. Handig, want dan vergeet je het niet meer.

Kies je voor iCloud, dan ga je naar Instellingen → iCloud → iCloud-reservekopie. Je zet vervolgens het schuifje op groen en je kiest voor ‘Maak nu reservekopie’. Let wel op dat je 5 GB aan opslagruimte gratis krijgt van Apple, daarna betaal je extra voor de ruimte die je meer nodig hebt. Wat je niet op kunt slaan met iCloud zijn apps, die zul je opnieuw moeten downloaden als je een iPhone moet herstellen.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.