De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple iPod Touch

8

De iPod touch werd in 2007 geïntroduceerd door Apple. Inmiddels is de muziekspeler toe aan de zesde generatie, die in 2015 werd geïntroduceerd. Door de jaren heen heeft de iPod touch diverse updates gekregen, waaronder een (betere) camera, een betere accu en ondersteuning voor de nieuwe versies van iOS. Ook werd het toestel bij elke introductie lichter in gewicht.

De zesde generatie iPod touch heeft een Apple A8-chip, die bijvoorbeeld ook in de iPhone 6 te vinden is. Het is daarmee mogelijk om naast muziek ook apps te draaien op de iPod. Qua design lijkt de iPod touch nog het meest op een iPhone 5C, al kun je er uiteraard niet mee bellen.

Alles wat je moet weten over de iPod touch

De iPod touch is een van de mp3-spelers die Apple momenteel nog op de markt heeft. Hij is inmiddels toe aan de zesde generatie. Hieronder vind je de belangrijkste features van de iPod touch op een rijtje:

Lees verder na de advertentie.

  • Scherp 4-inch Retina-display met 1136 bij 640 pixels
  • Een dunne, stevige behuizing die vingerafdrukbestendig is en vet afstoot
  • Snelle A8-chip met 1,1GHz dualcore-processor
  • 16, 32, 64 of 128GB aan opslagruimte voor je favoriete muziek en apps
  • Twee camera’s met 8 en 1,2 megapixels
  • Prima 1043 mAh-accu waarmee je tot 40 uur aan muziek kan afspelen
  • Zesde generatie verkrijgbaar sinds juli 2015

Het laatste iPod touch nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPod touch.

Conclusie iPod touch (6e generatie) review

De nieuwe iPod touch doet weinig nieuws, maar kent enkele fijne vernieuwingen. De nieuwe processor maakt het apparaat nét wat sneller in gebruik en met de 8 megapixel-camera worden mooiere foto’s geschoten. Ook is de touch nog steeds een uitstekende muziekspeler, waarbij Apple Music een waardevolle toevoeging is. Voor 229 euro krijg je een compleet en veelzijdig apparaat dat tot veel in staat is. De iPod touch is echter geen vervanger van de iPhone, en daarom vooral geschikt voor wie relatief goedkoop toegang tot iOS en de App Store wilt hebben.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de iPod touch review.

Meer over de iPod touch

ipod touch

De huidige iPod touch is de beste muziekspeler die Apple tot nu toe maakte. Hij is met 6,1 millimeter lekker dun en met 88 gram erg licht. De muziekspeler is qua uiterlijk vergelijkbaar met de iPhone 5C (maar je kan er niet mee bellen). Zo is ook de iPod touch voorzien van een dunne behuizing, die in verschillende kleuren beschikbaar is: spacegrijs, goud, zilver, blauw, geel, roze en rood.

De iPod touch is lekker klein gehouden in formaat, zodat je hem gemakkelijk met één hand kan bedienen. De muziekspeler ondersteunt de volgende formaten: aac, protected aac (van iTunes Store), he-aac, mp3, mp3 vbr, audible, Apple Lossless, aiff en wav. Naast muziek luisteren kun je op deze iPod ook apps installeren en filmpjes bekijken. Daarnaast zijn er een gyroscoop (die beweging registreert) en een versnellingsmeter aan boord.

iPod touch review

Medio juli 2015 werd de iPod touch door Apple van een nieuwe lik verf voorzien. Dat was nodig, want het apparaat hadden al sinds 2012 geen update meer ontvangen. De iPod touch is vooral een stuk toekomstbestendiger gemaakt. Zo is de muziekspeler nu voorzien van een 8 megapixel-camera, waar de vijfde generatie iPod touch het met een 5 megapixel-camera doet.

Daarnaast nieuw in de 64 bit A8-processor, die ook te vinden is in de iPhone 6. De nieuwe processor is een stuk sneller en geoptimaliseerd voor iOS 9, het aanstaande besturingssysteem van Apple. Met de motion-co-processor is de iPod touch in staat om nauwkeurig je stappen en andere activiteiten te meten. Dit wordt vervolgens bijhouden in de Gezondheid-app van iOS. Ook is de iPod touch voorzien van Apple Music, de nieuwe muziekdienst van Apple.

Bekijk de aankondiging van de nieuwste iPod touch

De iPod touch (vijfde generatie) werd tijdens een evenement in 2012 geïntroduceerd tijdens een Apple-event. Hieronder kun je de aankondiging van de muziekspeler bekijken. In 2015 kreeg de muziekspeler een upgrade, maar daar werd door Apple niet uitgebreid bij stilgestaan.

Apple Special Event 2012- iPod Touch 5th Generation Introduction

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPod Touch

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu