De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Apple iPad Pro 2022

Bijna ieder jaar krijgt de iPad een update – en dat is in 2022 niet anders. Het gaat om de 6e generatie iPad Pro, die volgens geruchten een nieuw ontwerp krijgt en draadloos kan opladen. Dit weten we over de iPad Pro 2022.

Lees verder na de advertentie.

Alles over de iPad Pro 2022

Vorig jaar veranderde de iPad Pro spectaculair. De vijfde generatie iPad Pro kreeg met de M1 een processor van desktop-klasse. Ook introduceerde Apple het verbluffende mini-led-scherm en kreeg de professionele tablet als eerste iPad 5G-ondersteuning.

We vragen ons bijna af wat Apple nog meer kan verbeteren aan zijn professionele tablet. Maar ook voor 2022 heeft Apple weer een interessante upgrade in petto. In dit artikel praten we je bij over de verwachte vernieuwingen van de iPad Pro, de mogelijke releasedatum en meer.

iPad Pro 2022 release: wanneer komt hij uit?

In tegenstelling tot de iPhone en Apple Watch lanceert Apple de iPad Pro niet op vaste momenten. Dit maakt het lastig om in te schatten wanneer de zesde generatie iPad Pro verschijnt. Dit waren bij de vorige modellen de releasedatums:

  • 4e generatie iPad Pro: november 2018
  • 5e generatie iPad Pro: maart 2020
  • 6e generatie iPad Pro: mei 2021

De afgelopen twee modellen verschenen dus in het voorjaar. Als Apple dat voorzet zou je de iPad Pro in de eerste helft van 2022 mogen verwachten. Geruchten wijzen er echter op dat een release langer duurt.

iPad Pro

Volgens de betrouwbare analist Mark Gurman van Bloomberg organiseert Apple een maart-event dat in het teken staat van de iPhone SE en iPad Air. Over een iPad Pro heeft de analist het niet. Dit duidt erop dat de lancering langer op zich laat wachten. Overigens heeft Gurman wel gezegd dat de iPad Pro in 2022 verschijnt, maar een specifieke datum noemt hij nog niet.

Op dit moment lijkt een release in de herfst het meest aannemelijk. In het voorjaar ligt de focus op de iPad Air, in september zijn de ogen gericht op de iPhone 14 en Apple Watch Series 8 en in oktober organiseert Apple vaak een nieuw event. We denken dat dit evenement in het teken staat van nieuwe Macs en de iPad Pro 2022.

Ontwerp iPad Pro 2022

Geruchten over een nieuw iPad Pro-ontwerp waren er al in juni 2021. Volgens Apple-insider Mark Gurman heeft de iPad Pro 2022 een glazen achterkant om draadloos opladen mogelijk te maken.

Dit opladen gebeurt waarschijnlijk met MagSafe, de magnetische oplaadtechniek van Apple. De iPhone 12 en iPhone 13 ondersteunen ook MagSafe. Hierbij zorgt een magnetische ring aan de binnenkant van de iPhone dat de draadloze oplader als het ware vastklikt.

nieuwe ipad pro imac apple tv bestellen

Het is echter onzeker of de glazen achterkant er komt. Uit testen blijkt dat de iPad Pro hierdoor veel sneller beschadigt. Apple zou nu overwegen om alleen het Apple-logo aan de achterkant van glas te maken. Het opladen met MagSafe gebeurt dan via het glazen logo. Dit logo is groter dan nu en heeft sterkere magneten dan bij de iPhone. Ook ondersteunt de iPad Pro hogere draadloze oplaadsnelheden dan MagSafe voor de iPhone.

iPad Pro 2022: processor

Vorig jaar verraste Apple iedereen door de iPad Pro 2021 een M1-chip te geven. Dit was tot dat moment nog puur een desktop-processor: hij was te vinden in de MacBook Pro, Mac mini en 24-inch iMac.

De M1 maakt de iPad Pro ongelooflijk krachtig en dit jaar zal de 6e generatie iPad Pro een verbeterde versie krijgen. Het is nog niet duidelijk om welke chip het gaat. Het kan gaan om de M1 Pro of M1 Max, die we al kennen van de nieuwste MacBook Pro 2021. Een andere optie is de M2, die we vermoedelijk ook terugzien bij de nieuw ontworpen MacBook Air 2022.

Mini-led bij 11-inch iPad Pro (of toch niet)

Vorig jaar kreeg de iPad Pro voor het eerst een mini-led-scherm, maar dat gold alleen voor het grotere 12,9-inch model. De kleinere versie moest het nog steeds doen met het traditionele lcd-scherm.

Volgens de eerste geruchten van Ming-Chi Kuo zou daar dit jaar verandering in komen, maar daar zijn ze later toch weer van afgestapt. Zowel Ming-Chi Kuo als Ross Young zeggen dan de kleinere iPad Pro nog steeds een lcd-scherm krijgt om de kosten te drukken.

Grotere batterij

De iPad Pro is de koning van de tablets, maar waar hij minder in uitblinkt is de batterijduur. Zeker als je hem gebruikt met een Magic Keyboard loopt de batterij snel leeg, zelfs wanneer de tablet niet in gebruik is.

Bij de iPad Pro 2022 gaat de batterijduur er vermoedelijk op vooruit. Volgens nieuwssite 9to5Mac wordt het apparaat uitgerust met een grotere batterij. Ook is het zoals je eerder in dit artikel kon lezen mogelijk om de iPad Pro draadloos op te laden met een MagSafe-oplader. Dit opladen werkt sneller dan bij de iPhone.

iPad Pro 2022 prijzen

Het afgelopen jaar werd de 12,9-inch iPad Pro honderd euro duurder vanwege het mini-led-scherm. Dit jaar lijkt de kleinere 11-inch-versie dit schermtype nog niet te krijgen, dus de prijs zal waarschijnlijk bij beide versies hetzelfde blijven. Dit zijn de prijzen die we verwachten.

11-inch iPad Pro:

  • 11-inch iPad Pro 2022 (128 GB, wifi): 899 euro
  • 11-inch iPad Pro 2022 (128 GB, wifi + 5G): 1069 euro

12,9 inch iPad Pro:

  • 12,9-inch iPad Pro 2022 (128 GB, wifi): 1219 euro
  • 12,9-inch iPad Pro 2022 (128 GB, wifi + 5G): 1389 euro

Ben je benieuwd naar welke iPad je moet kopen? Voor een totaaloverzicht van de laagste iPad prijs per model, check dan onze iPad kopen-pagina

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPad Pro 2022

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu