De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iOS 10.3.3 dicht beveiligingslek dat iPhone volledig overneemt

Lars Paijmans
20 juli 2017, 15:18
1 min leestijd
iOS 10.3.3 dicht beveiligingslek dat iPhone volledig overneemt

Zodra Apple een iOS-update uitbrengt, kun je deze het best zo snel mogelijk installeren. Ook met iOS 10.3.3 wordt weer duidelijk waarom we dit niet vaak genoeg kunnen herhalen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 veiligheid verbeterd met iOS 10.3.3

Naast een update brengt het bedrijf uit Cupertino ook altijd een lijst uit met alle bugs en beveiligingslekken die gedicht zijn. Vooral dat laatste is belangrijk, want nog steeds worden er regelmatig gaten in de beveiliging van iOS ontdekt.

Een lek is bijzonder gevaarlijk, omdat een buitenstaander er de volledige controle mee kan krijgen over je toestel. De fout zit in de Broadcom BCM43xx wifi-chip en staat iemand toe om op wifi-afstand de controle over te nemen.

ios 10 veiligheid

Zodra een iPhone zoekt naar een wifi-netwerk, kan een hacker in de omgeving via de chip je telefoon laten vastlopen. Hiervoor is niet eens je inlogcode nodig.

Vanaf de iPhone 5 kwetsbaar

Omdat deze chip vanaf de iPhone 5 in iedere iPhone en iPad verwerkt zit, kan de bug in veel gevallen worden misbruikt. Ook zit de chip in tal van andere smartphones verwerkt, onder meer van Samsung, LG en HTC. Ook Google bracht daarom een patch uit voor Android om dit lek te dichten. Gelukkig werd de fout door Nitay Artenstein van Exodus Intelligence tijdig ontdekt en doorgegeven, zodat Apple het met iOS 10.3.3 kon verhelpen.

Dat dit beveiligingslek door een externe partij aan het licht komt, laat wederom zien hoe afhankelijk Apple is van deze bedrijven. Toch kwam onlangs nog aan het licht dat Apple relatief lage beloningen uitlooft aan deze onderzoekers. Zo weinig zelfs, dat het meer oplevert om dergelijke fouten aan partijen te verkopen die er misbruik van willen maken.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu