Apple iPad Air 2022

Er is een nieuwe iPad Air 5 verschenen. Voor veel mensen is dit de ideale tablet. Hij is namelijk geavanceerder dan de ‘gewone’ iPad, maar veel minder duur dan de iPad Pro. Dit is wat je moet weten over de nieuwe iPad Air 2022 op één pagina.

Lees verder na de advertentie.

Alles over de iPad Air 2022

In 2021 vernieuwde Apple de complete iPad line-up, behalve de iPad Air. Die heeft in september 2020 voor het laatst een update gekregen. Destijds werd de Air flink vernieuwd. Hij kreeg het design van de iPad Pro, waarbij de thuisknop ontbreekt en de randen om het scherm erg smal zijn.

Verder stopte Apple er een krachtige A14-processor in en kreeg de tablet een usb-c-aansluiting. De versie uit 2020 is nog steeds een geweldige iPad, maar met deze iPad Air heb je nog betere iPad, voor (ongeveer) evenveel geld.

iPad Air 2022 release: hij is nu uit!

Terwijl de iPhone en Apple Watch ieder jaar een update krijgen, kan dat niet gezegd worden van de iPad Air. De eerste Air verscheen in november 2013 en kreeg daarna nog maar drie keer een update. Gelukkig hebben we nu de nieuwe iPad Air 2022..

iPad Air 2022

Vlak na zo’n aankondiging zijn de producten doorgaans te pre-orderen. Eén week later wordt de nieuwe iPad Air dan bij je bezorgd, of ligt de tablet in de winkels. Het is dus goed mogelijk dat je de nieuwe iPad Air al in maart in huis hebt, al moeten we het Apple-event van maart nog afwachten.

iPad Air 5: de vernieuwingen

De nieuwe iPad Air verandert niet zo spectaculair als in 2020. Toch krijgt de iPad een paar updates die de koop waard zijn. Hieronder bespreken we de vernieuwingen van de iPad Air 2022.

1. Ontwerp

De iPad Air 2022 ziet er precies uit zoals het huidige model, de iPad Air 2020. Dit betekent dat de Air wederom een 10,9-inch lcd-scherm heeft. Face ID is niet aanwezig: Apple gebruikt in plaats daarvan een vingerafdrukscanner (Touch ID) en die is geïntegreerd in de aan/uit-knop. Ook is de usb-c-aansluiting nog steeds aanwezig. Deze is wel wat sneller.

De iPad Air 2020 werd geleverd in het zilver, spacegrijs, roségoud, mintgroen en hemelsblauw en de iPad air 2022 is ook weer beschikbaar in deze vrolijke tinten.

2. 5G-ondersteuning

De iPad Pro 2021 en iPad mini 2021 kregen al 5G-ondersteuning; de Air heeft dit nog niet. De nieuwste generatie brengt daar verandering in. De modem kan net zoals de iPhone 12- en iPhone 13-modellen verbinding maken met sub-6GHz 5G-netwerken. Daarmee wordt mobiel internet sneller en stabieler.

3. Krachtigere processor

De iPad Air 2022 komt ook met een nieuwe processor. De iPad Air heeft nu de M1-chip, die ook zit in de iPad Pro 2021. De vorige iPad Air had nog een A14-chip. Dit maakt de iPad Air toch weer een stuk sneller en krachtiger dan het vorige model. Oorspronkelijk dachten we dat de iPad Air 2022 een A15-chip zou krijgen, net als in de iPhone 13. Nu weten we wel beter.

iPad Os

4. Nieuwe camera-functies

In 2021 gaf Apple de selfiecamera van de iPad veel aandacht. De ‘gewone’ iPad, iPad mini én iPad Pro kregen aan de voorkant een verbeterde 12-megapixelcamera, waardoor de tablet geschikter werd voor videobellen.

Apple heeft dit kunstje herhaald bij deze nieuwe de iPad Air. Dat betekent dat de Air waarschijnlijk ook over dezelfde nieuwe camera-functies beschikt, zoals Middelpunt (Center Stage). Hierbij zorgt Apple met behulp van software dat je tijdens het videobellen gecentreerd in beeld blijft – ook als je door de woonkamer loopt.

Ben je met meerdere personen, dan zoomt de camera automatisch uit om iedereen in beeld te houden. Naast FaceTime werkt Middelpunt ook met andere video-apps, zoals Zoom.

Wat zijn de iPad Air 2022 prijzen?

Omdat Apple geen grote veranderingen naar de iPad Air brengt, hanteert Apple dezelfde prijzen. Ook de opslagopties zijn hetzelfde. De Wi-Fi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf 698,50 euro en de Wi-Fi met Cellular-modellen zijn er vanaf 868,50 euro. De nieuwe iPad Air heeft een capaciteit van 64 GB of 256 GB.

Wil je op de hoogte blijven van de prijsontwikkelingen rondom de iPad Air 2022? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Apple iPad Air 2022 prijzen vergelijken

Bekijk product

Refurbished

€ 663,99

Bekijken

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPad Air 2022

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen