Apple iPhone 5

8
1/2

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Niet meer ondersteund
  • Achterhaalde functies
  • Slechte camera
Redactie Gepubliceerd: 26 maart 2012,
bijgewerkt: 27 maart 2024

Apple heeft met elke nieuwe iPhone het succes nog weten te vergroten door nieuwe, opvallende technieken aan het apparaat toe te voegen. Ook met de iPhone 5 zijn ze er weer in geslaagd om de telefoon nog beter te maken dan dat hij al was. De iPhone 5 is sinds september 2013 uit de officiële verkoop gegaan. In de Apple Store zul je hem daarom niet meer vinden.

Alles over de iPhone 5

De iPhone 5 is gemaakt van glas en aluminium en is beschikbaar in een witte en zwarte uitvoering. Hij is met een dikte van 7,6 mm 18 procent dunner dan de iPhone 4S en met 112 gram ruim 20 procent lichter. De zwarte iPhone 5 heeft een glanzende voor en matte achterzijde. De witte uitvoering heeft een zilverkleurige achterzijde.

Het scherm van de iPhone 5 is een 4 inch Retina Display. Het formaat is hiermee gewijzigd ten opzichte van eerdere iPhones: de iPhone 5 is langer geworden, maar niet breder. Daardoor past hij nog steeds goed in je hand en is er ruimte voor een extra rij apps. De iPhone 5 is verschenen in een 16GB, 32GB en 64GB uitvoering.

Lees verder na de advertentie.

Aangezien de iPhone 5 niet meer verkocht wordt in Nederland is het beste alternatief zijn opvolger, de iPhone SE. Check alle iPhone SE met abonnement aanbiedingen.

iPhone 5 refurbished

De iPhone 5 wordt niet meer nieuw verkocht in Nederland, maar is wel als refurbished iPhone verkrijgbaar. Dat betekent dat je een iPhone koopt die eigenlijk al gebruikt is, maar dan volledig is nagelopen om hem weer als nieuw te krijgen. Een refurbished iPhone 5 is bovendien een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar. Om je te helpen heeft iPhoned de refurbished koopgids geschreven, waar je alles terugvindt over refurbished aanbieders in Nederland en waar je op moet letten bij aanschaf.

Bekijk hier de koopgids over refurbished iPhones en ontdek alles wat je moet weten

Het laatste iPhone 5 nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten over het toestel.

Apple A6 processor

De Apple A6 chip zorgt vooral voor betere prestaties. De processor is 2 twee sneller – ook op grafisch vlak – en 22 procent kleiner vergeleken met de eerdere A5 chipset.

Verbeterde 8 megapixel iSight camera

iphone-5-camera

De iPhone 5 heeft een camera met 8 megapixels die foto’s schiet met een resolutie van 3264×2448 pixels. De camera is 40 procent sneller bij het maken van foto’s dan zijn voorgangers. Er is daarnaast een ingebouwde functie voor het maken van panoramafoto’s geïntroduceerd. Tevens kunnen er tijdens het filmen foto’s worden gemaakt en is de stabiliteit van de camera verbeterd.

De iPhone 5 heeft ook een extra microfoon net onder de camera. Hierdoor zal de geluidskwaliteit van een opname beter zijn dan we tot op heden gewend zijn. De Facetime camera aan de voorzijde van de iPhone 5 biedt bovendien HD ondersteuning en heeft een 1,2 megapixel camera. Het is met FaceTime mogelijk om te bellen over het mobiele netwerk.

Batterijduur gelijk gebleven

Ondanks de verhoogde prestaties van de iPhone 5 is de batterijcapaciteit gelijk gebleven aan die van de iPhone 4S. De spreektijd is hiermee tot 8 uur (met 3G ontvangst), de standbytijd is 225 uur, internetgebruik tot 8 uur via 3G en tot 10 uur via wifi.

Flexibele Earpods hoofdtelefoon

earpods-iphone-5

De iPhone 5 kreeg een voor Apple nieuwe hoofdtelefoon meegeleverd, met de naam Earpods. Deze oortjes zijn geschikt voor iedereen en passen in elk oor. Een microfoon en bedieningsknop zitten in het snoer verwerkt, zodat je ook kan bellen met de Earpods.

Er zijn overigens drie microfoons ingebouwd: aan de onderzijde, voorzijde en achterzijde. Tevens is het design van de speaker verbeterd. Deze is 20 procent kleiner geworden. Er is bovendien ruisonderdrukking ingebouwd in het oorstuk.

Nieuwe Lightning connector

Een nieuwe connector met de naam Lightning is geïntroduceerd met de iPhone 5. Deze heeft nog maar 8 pins en is 80 procent kleiner dan zijn voorganger. Deze nieuwe connector vervangt de traditionele 30 pins connector. De nieuwe connector is volgens Apple duurzamer dan de traditionele 30 pins connector.

iphone-5-films-weergave

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 5

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu