De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Music: alles wat je moet weten

Rutger Otto
3 min leestijd
Apple Music

Apple Music is de eerste muziekstreamingsdienst van Apple die werd aangekondigd tijdens de WWDC-conferentie in 2015. De dienst gaat de strijd aangaan met gevestigde namen als Spotify, Deezer en Tidal en is sinds 30 juni 2015 beschikbaar in honderd landen waaronder Nederland.

De app wordt meegeleverd met alle iOS-versies en is drie maanden gratis te proberen. Daarna betaal je tien euro per maand of 15 euro voor een gezin (tot maximaal zes personen) per maand.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws over Apple Music

Nieuwe Apple Music app

Apple Music staat standaard op je iOS-device vanaf iOS 8.4 en nieuwer. De app oogt geheel in lijn met de bestaande Muziek-app en iTunes Store-app. Dat betekent dat er veel ruimte is voor plaatjes die in strakke blokken worden getoond, met onderin een navigatiebalk waarmee je door de verschillende secties uit de app bladert.

Eén van die vensters heet My Music. Daar komt alle muziek samen die jij in iTunes hebt aangeschaft, alsmede je samengestelde afspeellijsten. Bij New staat de nieuwste muziek in het algemeen, gesorteerd op populariteit. Ook staan hier soms afspeellijsten tussen die door curatoren zijn geselecteerd. Verder is er een For You-scherm waar je aanraders op basis van jouw muzieksmaak ziet staan. Zo ontdek je nieuwe muziek.

apple music

Beats 1 en Apple Music Connect

apple music

Apple zet met Apple Music een complete radiozender op. Deze zender heet Beats 1 en draait 24/7 live muziek vanuit drie steden: Londen, New York en Los Angeles. Dit betreft muziek die door dj’s wordt geselecteerd en gedraaid. Beats 1 is één van de redenen dat Apple de populaire BBC-dj Zane Lowe aantrok. Hij stond aan de wieg van de bekendheid van artiesten als Adele en Arctic Monkeys.

Apple Music is de plek waar alles van bands en artiesten op harmonieuze wijze samenkomt. Artiesten hebben eigen pagina’s waarop zij berichten, foto’s, video’s en audio kunnen delen met fans, die zich op deze pagina’s kunnen abonneren. Ook alles wat een artiest of band op sociale media deelt, komt in Apple Music Connect terecht. Apple brengt op deze manier de gefragmenteerde muziekwereld bijeen.

Samenwerking met Siri

Wil je een nummer opzetten via Apple Music, dan kun je dat voortaan gewoon aan Siri vragen. De app opent vervolgens direct waarna het nummer begint te spelen. Je kunt ook op een andere manier om muziek vragen, bijvoorbeeld door ‘het populairste nummer van 2006’ aan te vragen. Daarnaast weet Siri wat je bedoelt als je vraagt om ‘het nummer van de film Selma’.

Conclusie Apple Music review

Apple moest wel met een streamingdienst komen om de concurrentie bij te kunnen houden. De eerste stap is met Apple Music gezet, maar het bedrijf is er nog lang niet. Zeker wat betreft gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden schiet de dienst momenteel gewoonweg tekort. In principe heeft Apple nog drie maanden om updates door te voeren, want dan loopt bij veel mensen de gratis proefperiode af. Het is dan maar de vraag of Apple Music genoeg mensen heeft weten te overtuigen. Wij zien voorlopig vooral ruimte voor verbetering. Wat ons betreft hoeft Spotify nog niet écht zorgen te maken.

→ Lees onze uitgebreide Apple Music review en alles wat je moet weten.

Heeft dit artikel je geholpen?

Apple Music archief

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu