Apple MacBook Pro 2022

1/2

Pluspunten

  • Snelle M2-chip
  • Goedkoopste professionele MacBook
  • Touch Bar is handig voor creatieve apps

Minpunten

  • Ouderwets design uit 2016
  • Minder krachtig dan de 14-inch MacBook Pro
Piet-Jan Lentjes
Piet-Jan Lentjes Gepubliceerd: 18 januari 2023,
bijgewerkt: 27 maart 2024

De MacBook Pro 2022 is een van de nieuwste laptops van Apple die is uitgerust met de M2-chip. Deze chip is ontworpen om de prestaties van de laptop aanzienlijk te verbeteren. Hieronder zullen we de belangrijkste kenmerken van de MacBook Pro 2022 met M2-chip bespreken, waaronder het display, de processor en de Touch Bar.

MacBook Pro 2022 in het kort

De MacBook Pro 2022 13-inch is een laptop van Apple die beschikt over de nieuwe Apple M2-processor. Dit maakt deze MacBook Pro sneller en krachtiger dan zijn voorganger. De belangrijkste features van deze MacBook Pro zijn onder andere:

  • Snellere CPU en GPU voor zware taken zoals video-editing en 3D-rendering
  • Touch Bar en Touch ID voor snelle en veilige toegang tot je Mac en functies
  • Thunderbolt-poorten voor snelle data-overdracht en het aansluiten van externe apparaten
  • Efficiëntere chip zorgt voor betere prestaties van de batterij

M2-processor

De MacBook Pro 2022 is uitgerust met de M2-chip, die de prestaties van de laptop aanzienlijk verbetert. De M2-chip is een systeem-op-chip (SoC) die processor, geheugen, opslag en andere componenten in één enkel chipje bevat. De chip is krachtiger dan de vorige generatie, de M1, en biedt meer rekenkracht en snellere gegevensoverdracht. Dit maakt deze MacBook Pro geschikt voor zware taken zoals video-editing, 3D-modellering en programmeren.

Mac mini m2

Retina-display van de MacBook Pro 2022

Het display van de MacBook Pro 2022 is een Retina-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit betekent dat beelden en tekst er helder en scherp uitzien. Het display heeft ook brede kijkhoeken, zodat je het scherm vanuit verschillende posities goed ziet. Bovendien is het display voorzien van True Tone-technologie, waardoor de kleuren automatisch aangepast worden aan het omgevingslicht. Dit zorgt voor een natuurlijkere en comfortabelere weergave van beelden.

MacBook Pro

Lees verder na de advertentie.

Touch Bar: wat kan je ermee?

De MacBook Pro 2022 heeft ook een Touch Bar, een strip van aanraakgevoelige knoppen boven het toetsenbord. De Touch Bar biedt snelkoppelingen naar vaak gebruikte functies, zoals het verhogen en verlagen van het volume, het regelen van de helderheid of functies in creatieve apps in iMovie of Photoshop. De Touch Bar is ook aanpasbaar, zodat je de knoppen kunt configureren naar je eigen voorkeur.

wifi-lek

In vergelijking met de 14-inch MacBook Pro

De 14-inch MacBook Pro 2021, met zijn nieuwe Apple M1 Pro-processor, is nog wel aanzienlijk sneller dan deze 13-inch MacBook Pro – ook al heeft die de nieuwere Apple M2-processor. De M1 Pro-processor heeft een snellere CPU en GPU, waardoor de 2021-versie van de MacBook Pro beter geschikt is voor zware taken zoals video-editing en 3D-rendering.

Ook biedt de 2021-versie van de MacBook Pro standaard meer opslagcapaciteit en een groter scherm met hogere resolutie. Dat laatste maakt het werken met meerdere vensters gemakkelijker. Echter, de prijs van de MacBook Pro 2021 is ook een stuk hoger dan die van de 2022-versie. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften, kan de 2021-versie de hogere prijs waard zijn.

Eindoordeel

Al met al is de MacBook Pro 2022 met M2-chip is een krachtige en veelzijdige laptop met een scherp Retina-display, een snelle en efficiënte processor, en een handige Touch Bar. Deze combinatie van functies maakt deze MacBook Pro geschikt voor zowel professionele als thuisgebruikers die veel van hun laptop verwachten.

MacBook Pro 2022 release en prijzen

De MacBook Pro 2022 werd in de zomer van 2022 gepresenteerd, samen met de MacBook Air 2022. De adviesprijs van de goedkoopste versie van deze MacBook Pro is Niet meer leverbaar. Hiervoor krijg je een 8‑core CPU, 10‑core GPU, 8 GB centraal geheugen en 256 GB SSD‑opslag. De duurdere variant kost Niet meer leverbaar en heeft dubbel zo veel SSD-opslag, dus 512 GB.

Wil je niets missen over de nieuwe MacBook Air en onze uitgebreide review lezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple MacBook Pro 2022

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu