De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple TV Plus: alles over de tv-dienst van Apple

Lars Paijmans
3 min leestijd
Apple TV Plus

Apple gaat de strijd aan met Netflix met Apple TV Plus, een eigen tv-dienst met exclusieve films en series die ook in Nederland beschikbaar is. Dit is alles wat je moet weten over Apple TV Plus.

Apple TV Plus: Apples antwoord op Netflix

Apple TV Plus (voorheen bekend als Apple Shows) is na Apple Music en Apple Pay het grote nieuwe platform dat het bedrijf uit Cupertino lanceert. De dienst bestaat – net als Netflix – uit een mix van films, series en documentaires, die je op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV en AirPlay-ondersteunde tv kunt kijken.

Apple TV Plus

Lees verder na de advertentie.

De dienst werd op 25 maart 2019 gelijktijdig met Apple Arcade en Apple News onthuld. Tijdens de speciale keynote van september – waar de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max gepresenteerd werden – hoorden we meer over de verschijningsdatum en prijs.

Apple TV Plus is sinds 1 november 2019 in Nederland verkrijgbaar voor een vast maandelijks bedrag van 4,99 euro. Je kunt de dienst 7 dagen gratis op proef nemen om te kijken of het bevalt.

Films voor het hele gezin

Apple TV Plus is gevuld met exclusieve films, series en documentaires. Het bedrijf uit Cupertino belooft dit aanbod maandelijks uit te breiden met nieuwe Apple Originals. Het aanbod is divers en voor het hele gezin. Van een nieuwe Snoopy-kinderserie tot aan een spannende actiefilm met Jason Momoa: het komt allemaal voorbij.

Dankzij Gezinsdeling kun je met maximaal zes gezinsleden naar Apple TV Plus kijken. Bovendien worden alle films in 4k-kwaliteit aangeboden. Ook Dolby Atmos-ondersteuning is aanwezig. Tot slot zijn alle films, series en docu’s gemakkelijk te downloaden, zodat je zonder internetverbinding gewoon kunt kijken. Apple TV Plus is onderdeel van de TV-app, die in iOS 13 en iPadOS een flinke update kreeg.

Apple TV Plus officieel

Welke exclusieve shows komen naar Apples tv-dienst?

De afgelopen jaren heeft Apple stilletjes gewerkt aan het opbouwen van een indrukwekkende lijst aan exclusieve series en films die je enkel op dit platform kunt bekijken. Het complete aanbod hier opsommen is onbegonnen werk, maar met onderstaande top vijf krijg je wel een goed beeld van welke grote namen achter de dienst staan.

  1. Een sciencefiction-dramaserie van regisseur J.J. Abrams, bekend van de nieuwe Star Wars-films;
  2. Sesamstraat gaat een speciale kinderserie maken voor Apple Shows;
  3. Steve Carell (The Office) in een dramaserie met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon;
  4. Sciencefiction-serie van Ronald D. Moore, bekend van de Battlestar Galactica-remake;
  5. Een animatieserie van de makers van Bob’s Burgers.

Op zoek naar meer shows die al zijn aangekondigd? Check dan even het overzicht. Zoals gezegd is het de bedoeling dat het aanbod van Apple TV Plus in de loop der tijd wordt uitgebreid met nieuwe, exclusieve titels.

Apple TV Plus 2

Waarom gaat Apple de strijd aan met Netflix?

Het is geen toeval dat Apple juist nu zo zwaar inzet op het lanceren van diensten. De verkoop van iPhone en andere hardware loopt namelijk langzaam maar zeker terug. Daarom moet het bedrijf zichzelf voorbereiden op nieuwe verdienmodellen, waarbij diensten de belangrijkste lijken te zijn.

Door de jaren heeft Apple zich al bewezen op dit gebied. De App Store is de meest succesvolle app-winkel ter wereld, Apple Music is in relatief korte tijd een doorn in het oog van marktleider Spotify geworden. Ook Apple Pay timmert aan de weg om een steeds algemener betaalmiddel te worden. Naast Apple TV Plus heeft Apple nu ook een Blendle-achtige nieuwsdienst en met Apple Arcade een eigen gamingdienst om je op te abonneren.

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Heeft dit artikel je geholpen?

Apple TV Plus archief

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu