Downloaden: watchOS 7.4 en macOS 11.3 nu beschikbaar

Mike Peek
26 april 2021, 19:35
2 min leestijd
Downloaden: watchOS 7.4 en macOS 11.3 nu beschikbaar

Apple heeft software-updates voor de Apple Watch en de Mac uitgebracht. Met watchOS 7.4 kun je je iPhone ontgrendelen als je een mondkapje draagt. macOS 11.3 (Big Sur) voegt ondersteuning voor de AirTag toe. We leggen uit hoe je watchOS 7.4 kunt downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je watchOS 7.4 en macOS 11.3 downloaden

Tegelijk met iOS 14.5 heeft Apple ook software-updates uitgebracht voor de Apple Watch en de Mac: watchOS 7.4 en macOS 11.3 zijn vanaf nu te downloaden en bevatten een aantal toffe nieuwe functies.

De belangrijkste feature van watchOS 7.4 is dat je je Apple Watch nu kunt gebruiken om je iPhone te ontgrendelen. Face ID werkt vaak niet goed als je een mondkapje draagt. Wanneer je een ontgrendelde Apple Watch bij je toestel houdt, krijg je toch toegang. Als je Face ID wil gebruiken met een mondkapje moet je dit wel even instellen. Ook moet je iOS 14.5 draaien op je iPhone.

Corona-app landelijk

watchOS 7.4 downloaden doe je zo:

  1. Sluit je Apple Watch aan op de oplader en zorg dat de gekoppelde iPhone in de buurt is en blijft;

  2. Open de Watch-app op je iPhone;

  3. Tik op ‘Algemeen’ en ga naar ‘Software-update’;

  4. Wacht even tot de update in beeld verschijnt en volg de aanwijzingen op het scherm.

Het is verstandig om je Apple Watch tijdens het updaten aan de oplader te laten. Zorg er voor dat de accu voor minstens 50 procent vol zit op het moment dat je begint met updaten. Maak vooraf ook een back-up van je Apple Watch. Mocht het bijwerken onverhoopt misgaan, ben je zo in ieder geval geen persoonlijke gegevens kwijt. De update rolt uit voor de:

Ook een update voor de Mac

Naast watchOS 7.4 kun je ook macOS 11.3 downloaden. Deze update voegt onder meer ondersteuning toe voor de AirTag, Apples nieuwe bluetooth-tracker. Daarnaast zouden iPhone- en iPad-apps nu beter moeten functioneren op nieuwe Macs met een M1-chip. Meer weten? We hebben een overzicht van alle nieuwe functies in macOS 11.3 voor je gemaakt.

watchOS 7.4 downloaden

macOS 11.3 downloaden werkt zo:

  1. Open de Systeemvoorkeuren;
  2. Klik op de knop ‘Software-updates’;
  3. Wacht tot macOS Big Sur hier verschijnt en klik op ‘Bijwerken’;
  4. Wacht tot de download is voltooid en volg de stappen op het scherm.

Tijdens het installeren van de update zal je Mac opnieuw worden opgestart. Zorg er dus voor dat je al je bestanden hebt opgeslagen en programma’s hebt afgesloten. Zo weet je zeker dat je geen data verliest. macOS 11.3 rolt uit voor alle onderstaande Macs:

macOS 11 Big Sur: Deze 6 functies gaan je Mac vernieuwen

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu