De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple Mac Pro

De Mac Pro is Apples desktop-PC voor professionele gebruikers. In 2019 bracht Apple een compleet vernieuwd werkstation met modulair design uit.

Mac Pro: Apples modulaire krachtpatser

De Mac Pro is Apples apparaat voor veeleisende desktopgebruikers zoals fotografen, videobewerkers en mensen met een thuisserver. Na de onthulling in 2013 heeft het bedrijf uit Cupertino het werkstation jarenlang links laten liggen, totdat hij in 2017 een upgrade kreeg. In 2019 werd de Mac Pro geheel vernieuwd met een modulair design.

Modulaire Mac Pro 2019

Het instapmodel van de Mac Pro heeft acht processorkernen, 32GB opslag, een SSD van 256GB en een Radeon Pro 580X grafische kaart. Uiteraard is het werkstation naar wens uit te breiden, waardoor je maximaal 28 processorkernen, 1.5TB opslagcapaciteit en een Radeon Pro Vega II-videokaart kunt plaatsen. De Mac Pro 2019 is verkrijgbaar vanaf 5999 dollar en is sinds de herfst van 2019 verkrijgbaar.

De Mac Pro 2019 heeft een modulair design. Hierdoor kun je gemakkelijk extra onderdelen plaatsen, zoals een extra geheugenkaart of een betere grafische kaart. Het design heeft iets weg van een rasp en dankzij de wieltjes aan de onderkant kun je het werkstation makkelijk door kantoor verplaatsen. Ook kun je het werkstation oppakken met het handvat aan de bovenkant.

De nieuwe Mac Pro is gericht op creatieve professionals. Het werkstation heeft daarom maar liefst drie Thunderbolt 3-poorten, twee usb-a-ingangen en is er ruimte voor je hoofdtelefoon. De Thunderbolt-slots kunnen per stuk twee externe schermen aan, waardoor je in totaal maar liefst zes displays met één Mac Pro kunt aansturen.

Verder brengt Apple specifieke modules op de markt met een speciaal doel in het achterhoofd. De Afterburner-kaart is bijvoorbeeld speciaal voor videomakers en fotografen bedoeld. Zij kunnen hiermee drie films in 8K-kwaliteit exporteren, of twaalf video’s in 4K-resolutie. Drie koelers zorgen ervoor dat de Mac Pro 2019 hierbij niet oververhit raakt. Deze frisse lucht is nodig, want de krachtige desktop heeft een voeding van maar liefst 1.4kW.

Pro Display XDR

De Mac Pro 2019 is alleen het werkstation en daarom bracht Apple in 2019 ook een speciaal bijbehorend scherm uit: de Pro Display XDR. Dit 32 inch-led-display heeft een 6K-resolutie (6016 x 3384 pixels) en beschikt in totaal over ruim 20 miljoen pixels. Het Pro Display is zo’n 40 procent groter dan het 5K-scherm van de Mac.

Dankzij een nieuw technologie kan de Pro Display XDR een schermhelderheid van 1600 nits tevoorschijn toveren. Dit zorgt in combinatie met hdr, high dynamic range, voor een ongeëvenaard beeldcontrast. Dit komt mooi uit voor beeldbewerkers, want foto’s zien er zo vrijwel hetzelfde uit op het scherm als in het echt. Je kunt het scherm ook in portretstand gebruiken.

Naast de standaard Pro Display XDR brengt Apple ook een betere versie met zogeheten nano-textuur uit. Hierbij loopt het scherm aan de rand van de behuizing een beetje door, waardoor je minder last van reflecties en schitteringen hebt. De normale Pro Display XDR kost 4999 dollar. Voor de versie met nano-textuur betaal je 1000 dollar meer.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Mac Pro

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Haal alles uit je Apple Mac Pro

De beste tips van de iPhoned-redactie.

De extra donkere modus van macOS 11 (Big Sur) inschakelen doe je zo
Michel van 't Klaphek

De extra donkere modus van macOS 11 (Big Sur) inschakelen doe je zo

Michel van 't Klaphek — 7 augustus 2020
Bellen met je Mac(Book): zo doe je dat
Dilara Isik

Bellen met je Mac(Book): zo doe je dat

Dilara Isik — 13 juli 2020
Startersgids: 8 basistips om je Mac te beveiligen
Michel van 't Klaphek

Startersgids: 8 basistips om je Mac te beveiligen

Michel van 't Klaphek — 28 december 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox? Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu