Tip: Een Apple Watch backup maken en terugzetten doe je zo
Michel van 't Klaphek

Stap je over naar een nieuwer model Apple Watch? Dan wil je al je instellingen en voorkeuren natuurlijk wel meenemen. Zo maak je een backup van je Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Watch backup maken

De Apple Watch is een verlengstuk van je iPhone en daarom speelt het toestel een grote rol bij het maken van een reservekopie. Sterker nog, wanneer je een backup via iCloud of iTunes maakt worden de gegevens van het slimme horloge automatisch opgeslagen. Het is daarom alleen mogelijk om een backup van je Apple Watch te maken door hem los te koppelen. Dit doe je zo:

  1. Ga op je iPhone naar de Watch-app en zorg dat het horloge via bluetooth verbonden is;
  2. Selecteer je horloge in het tabblad ‘Mijn Watch’;
  3. Tik op het ‘i’-icoon naast het horloge dat je wil verwijderen en kies ‘Koppel Apple Watch los’;
  4. Voer eventueel het wachtwoord van je Apple ID in om de keuze te bevestigen en wacht totdat het welkomstscherm verschijnt.

Apple Watch backup maken en terugzetten

Het slimme horloge is nu losgekoppeld van de telefoon en er is een reservekopie gemaakt. Op je iPhone kun je checken of het gelukt is. Ga naar de Instellingen-app, kies ‘Algemeen’, ‘iPhone-opslag’ en tik op ‘Watch’. Hier staat (als het gelukt is) de zojuist gemaakte backup.

Standaard slaat een backup alle relevante gegevens op, zoals appinstellingen, wijzerplaatvoorkeuren, instellingen voor meldingen, Siri-gegevens en meer. Alleen bluetooth-koppelingen en de toegangscode voor de Apple Watch worden niet meegenomen.

Apple Watch backup terugzetten

Wanneer je de Apple Watch in gebruik hebt is het niet nodig om handmatig backups te maken. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld je oude horloge verkoopt en overstapt naar een nieuwere versie. Een Apple Watch reservekopie terugzetten is heel makkelijk:

  1. Open de Watch-app op je iPhone en tik op ‘Start koppeling’;
  2. Tijdens het installeren wordt gevraagd of je met een frisse start wil beginnen, of een reservekopie wilt terugzetten. Kies de tweede optie;
  3. Selecteer vervolgens welke backup je wilt terugzetten en wacht eventjes.

Meer over de Apple Watch

Is jouw horloge steeds sneller leeg? Check dan hier hoe je de accuduur van je Apple Watch verlengt. Of is het klokje de laatste tijd niet meer zo snel? Lees dan ons artikel over hoe je een trage Apple Watch sneller maakt.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.