Tip: zo zet je een stappenteller op het scherm van je Apple Watch

Erwin Vogelaar
5 augustus 2018, 13:10
3 min leestijd
Tip: zo zet je een stappenteller op het scherm van je Apple Watch

Je Apple Watch houdt een hoop dingen bij, zoals je stappen en hartslag. Maar hoe plaats die stappenteller nou op het scherm? Wij leggen het uit.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch stappenteller

De Apple Watch is een geavanceerd stuk technologie dat je activiteit goed in de gaten houdt. De smartwatch weet exact wat je hartslag de hele dag doet, hoeveel stappen je hebt gezet en zelfs of je wel vaak genoeg opstaat om even te bewegen. Gek genoeg is er geen standaard mogelijkheid om je aantal stappen direct op het scherm te tonen, zoals bijvoorbeeld op een Fitbit of andere fitnesstracker. Met een omweg krijg je dit toch voor elkaar.

Activiteit-ringen

Op je iPhone en Apple Watch ben je waarschijnlijk de Activiteit-ringen van Apple gewend. Deze laten zien of je genoeg bewogen hebt op een dag. Zijn alle ringen vol, dan heb je goed je best gedaan. Geen van deze ringen staat gek genoeg voor het aantal dagelijkse stappen. Dit terwijl er zoveel apps en apparaatjes zijn die exact bijhouden of je wel jouw stappendoel hebt gehaald.

De Activiteit-ringen staan voor het aantal calorieën dat je hebt verbrand met je activiteit, het aantal minuten dat je hebt getraind en het aantal uren dat je minimaal een minuut hebt gestaan. Voor zowel het tonen van het aantal verbrande calorieën als het aantal dagelijkse stappen is wat voor te zeggen, maar het is jammer dat je dit niet kan omwisselen.

apple watch stappenteller

Hoewel je in de Activiteit-app en in de Gezondheid-app op je iPhone wel direct je aantal stappen ziet, is er gek genoeg geen standaard mogelijkheid om deze op je Apple Watch te plaatsen. Je kunt de agenda, accu, herinneringen, maanstand enzovoort erop zetten, maar de stappen niet. Mogelijk maakt Apple deze keuze omdat het constante updaten van je aantal stappen best wat vraagt van de accu.

Omweg

Wel biedt Apple Watch de mogelijkheid op complicaties op je wijzerplaat te zetten. Dit betekent dat je apps van derde partijen een plekje op je scherm geeft. Ook apps die je stappen bijhouden behoren tot de mogelijkheid. Hier zijn verschillende apps voor te gebruiken, met verschillende resultaten. Als je een gratis optie wil, kun je Pedometer++ proberen. Het beste resultaat hadden wij echter met HealthDash (3,49 euro). Maar je bent natuurlijk vrij om een andere app te gebruiken met dezelfde functie

apple watch stappenteller

Zorg er in ieder geval voor dat die app zijn data haalt via de Gezondheid-app van je iPhone. De Gezondheid-app haalt zijn data namelijk van je Apple Watch en zo weet je dat de stappen goed worden geteld. Onderstaand leggen we uit hoe je HealthDash gebruikt om je stappen op het scherm te zetten.

Zo zet je een stappenteller op je Apple Watch met HealthDash

  1. Download HealthDash in de App Store;
  2. Na het openen van HealthDash moet je de app toegang geven tot de Gezondheid-app. Haal de schakelaar over als hierom wordt gevraagd en druk daarna op ‘ok’;
  3. Zoek op het ‘Mijn Watch’ scherm in de Watch-app op je iPhone naar HealthDash, tik op de app en haal de schakelaar over bij ‘Toon app op Apple Watch’;
  4. Tik onder ‘Mijn wijzerplaten’ op de wijzerplaat die je gebruikt;
  5. Kies bij ‘Complicaties’ voor ‘HealthDash’.

Vanaf nu worden je stappen getoond op je Apple Watch-scherm bij het gebruik van die specifieke wijzerplaat. De stappen worden elke tien minuten geüpdatet om zo de accu te besparen. Wil je sneller zien wat je actuele stappen zijn, dan tik je op het aantal stappen en worden deze geüpdatet. Op deze manier weet je direct of je jouw doel al hebt gehaald.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu