iOS 14.5: Zo gebruik je Face ID met een mondkapje

Lars Paijmans
26 april 2021, 19:30
2 min leestijd
YouTube video player

Vanaf iOS 14.5 is een mondkapje geen belemmering meer voor Face ID. Met een nieuwe functie kun je jouw toestel snel ontgrendelen, al heb je er wel een Apple Watch voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14.5: Face ID met mondkapjes gebruiken

Al ruim een jaar zijn mondkapjes een vast onderdeel van het straatbeeld, en dat zal nog wel even zo blijven. Irritant voor mensen met een iPhone met Face ID, die nu steeds hun pincode in moeten vullen omdat de camera het gezicht niet herkent.

Daarom is Face ID vanaf iOS 14.5 klaar om gezichten met mondkapjes te herkennen met behulp van een Apple Watch. Deze moet op watchOS 7.4 of nieuwer draaien voor dit om te werken. Ook moet er een cijfercode op je Apple Watch zijn ingesteld. Doorloop vervolgens onderstaande stappen om de functie te activeren:

In vijf stappen Face ID met een mondkapje instellen

Face ID met een mondkapje instellen en gebruiken: zo doe je dat

  1. Open de Instellingen-app;

  2. Ga naar ‘Face ID en toegangscode’;

  3. Voer je toegangscode in;

  4. Kies onder ‘Zet code uit’ en ‘Wijzig toegangscode’ voor ‘Ontgrendel met Apple Watch’;

  5. Zet de schakelaar achter jouw Apple Watch op groen.

Zo gebruik je Face ID met een mondkapje (iOS 14.5)

Zo werkt Face ID met een mondkapje

Na het doorlopen van de stappen hierboven, werkt Face ID als volgt. Zodra jij je iPhone pakt zal de camera je gezicht scannen. Als het toestel dan ziet dat je een mondkapje draagt wordt je Apple Watch geactiveerd. Heb je deze om en is deze ontgrendeld? Dan wordt de iPhone ontgrendeld alsof je Face ID gebruikt. Op het scherm van je Watch verschijnt een melding dat je iPhone geslaagd is geopend.

iOS 14.5 doet meer dan Face ID met een mondkapje mogelijk maken. Zo past de update tal van emoji aan en worden er meer toegevoegd, ondersteunt je iPhone de nieuwste gamecontrollers en zijn er meerdere vervelende bugs opgelost. Wil je meer weten over wat iOS 14.5 te bieden heeft? Check dan ons overzicht met alle functies en verbeteringen op een rijtje.

Corona-app landelijk

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen