Bereid je iPhone en iPad voor op de iOS 12-bèta in 3 stappen

21 juni 2018, 16:41
3 min leestijd
Bereid je iPhone en iPad voor op de iOS 12-bèta in 3 stappen

Nu iOS 12 officieel onthuld is, kunnen veel iPhone-gebruikers niet wachten om de update te installeren. Gelukkig kan de publieke bèta ieder moment verschijnen. Door alvast de stappen in deze tip te doorlopen, begin je straks direct (en veilig) met installeren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12-bèta voorbereidingen: dit kun je nu al doen

Als Apple straks de publieke bèta van iOS 12 beschikbaar maakt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met alle nieuwe functies. Wees dus verstandig en doorloop nu alvast de onderstaande drie stappen, zodat je straks als eerste de testversie kunt opstarten.

iOS 12 bèta

1. Check of jouw iPhone of iPad iOS 12 ondersteunt

Voordat je jezelf gaat voorbereiden op deze bèta, is het slim om even te controleren of je iPhone of iPad iOS 12 wel ondersteunt. Om de update te kunnen draaien is dit uiteraard verplicht. Als je vorig jaar ook iOS 11 op deze manier getest hebt hebben we goed nieuws: alle apparaten die op iOS 11 draaien, werken ook met iOS 12.

Dat betekent dat je met de volgende iPhones, iPads en iPod touch aan de slag kunt met de testversie:

iPhone

iPad

iPod touch

2. Maak alvast een bèta-account aan

Om de testversie te kunnen gebruiken, heb je een speciale bèta-account nodig. Deze kun je nu al aanmaken, wat in een paar minuten is gebeurd. Het werkt als volgt.

  1. Ga naar de bèta-website van Apple;
  2. Log in met je Apple ID en wachtwoord;
  3. Klik op ‘iOS’;
  4. Kies het apparaat waar je de bèta op wil installeren.
iOS 12 bèta

3. Maak een reservekopie van je apparaat

Het aller belangrijkste is dat je nu alvast een back-up maakt van je apparaat. Hoewel de iOS 12-bèta een leuke manier is om maanden voor de release al met alle nieuwe functies aan de slag te gaan, is het op de eerste plaats een testversie. Dat betekent dat je meer vastlopers krijgt, de batterijduur erop achteruit gaat en je iPhone ook kan crashen.

Apple benadrukt daarom altijd dat je een bèta beter niet kunt installeren op je primaire apparaat. Naast serieuze crashbugs zijn er ook kleinere foutjes die ervoor zorgen dat sommige apps het niet meer of niet goed meer doen. Houd daar rekening mee als je de bèta installeert op de iPhone die je iedere dag intensief gebruikt.

Maak daarom altijd eerst een back-up, zodat je straks zonder problemen je gegevens weer terug kunt zetten en weer teruggaat naar iOS 11. Je leest alles over het maken van een iPhone-reservekopie in onze onderstaande gids.

Lees verder: Zo maak je een back-up van je iPhone of iPad

Wanneer verschijnt de publiek bèta van iOS 12?

Een exacte datum is onbekend, maar tijdens WWDC beloofde Apple dat de eerste publieke bèta in juni zou verschijnen. Dat zou betekenen dat de testversie op ieder moment kan verschijnen. Als we naar voorgaande jaren kijken, brengt Apple deze updates bijna altijd rond 19:00 uur Nederlandse tijd uit.

Houd iPhoned dus in de gaten om als eerste te weten wanneer de bèta te downloaden is. Dat kan via onze website, maar ook met de gratis iPhoned-app.

Lees het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu