De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

CoronaMelder-app nu ook beschikbaar voor iPhone 5S en iPhone 6

Lars Paijmans
25 februari 2021, 8:42
1 min leestijd
CoronaMelder-app nu ook beschikbaar voor iPhone 5S en iPhone 6

De Nederlandse CoronaMelder-app werkt het beste als zoveel mogelijk mensen ‘m gebruiken. Vanaf nu kunnen eigenaren van een iPhone 5S of iPhone 6 de applicatie ook downloaden.

Lees verder na de advertentie.

CoronaMelder nu beschikbaar voor iPhone 5S en iPhone 6

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. De oorspronkelijke CoronaMelder-app werkte enkel op apparaten met iOS 13.5 en nieuwer, waardoor de iPhone 6 en ouder buiten de boot vielen. Dit komt omdat de app gebruikmaakt van de speciale software die Apple en Google samen ontwikkelden om corona-apps goed te laten werken.

In december werkte Apple deze software bij en bracht het een update voor iOS 12 uit, een versie van iOS die wel op oudere toestellen werkt. De CoronaMelder-app heeft deze software nu ook toegevoegd, waardoor mensen met een iPhone 5S en iPhone 6 de app nu ook kunnen downloaden en gebruiken.

Deze speciale software was nodig omdat apps normaal gesproken op de achtergrond geen data mogen verzamelen van omringende toestellen. Apple en Google sloegen daarom de handen ineen om dit op een privacyvriendelijke manier aan te pakken.

Zo werkt de Nederlandse corona-app

Wil je meer weten over hoe de CoronaMelder-app werkt en hoe de app ervoor zorgt dat jij anoniem blijft? Check dan onze uitlegvideo hieronder of lees onze CoronaMelder FAQ waarin we antwoord geven op de belangrijkste vragen.

CoronaMelder: Privacy, de werking en 5 andere vragen beantwoord

CoronaMelder

Rijksoverheid

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu