Tip: met dit icoontje in iOS 12.2 kun je in Safari sneller zoeken

Florence Peeters
5 april 2019, 19:19
2 min leestijd
Tip: met dit icoontje in iOS 12.2 kun je in Safari sneller zoeken

Het zoekveld in Safari is vanaf iOS 12.2 net iets anders. Met een pijl-icoontje krijg je voortaan slimme suggesties die je nog sneller in Safari laten zoeken. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

In Safari sneller zoeken dankzij suggestie-pijltje

Apples standaardbrowser Safari geeft al lange tijd zoeksuggesties om sneller te vinden wat je zoekt. Maar waar je voorheen meteen naar Google ging als je op een zoeksuggestie drukte, introduceert iOS 12.2 een nieuwe manier van zoeken.

Je kunt nu in Safari nog sneller zoeken dankzij blauwe pijltjes. Deze pijltjes laten je een zoekopdracht uitbreiden, zonder dat je daardoor naar Google gaat. In feite hoef je zo dus minder te typen om een zoekopdracht compleet te maken. De slimme suggesties gebruik je als volgt.

Safari sneller zoeken
  1. Open Safari en tik op de adresbalk bovenin;
  2. Vul je zoekopdracht in;
  3. Terwijl je typt verschijnen er vanzelf suggesties voor sneller zoeken. Selecteer er één als deze aansluit op jouw zoekopdracht;
  4. Vul deze aan door zelf te typen of op een nieuwe zoeksuggestie te tikken.

De pijltjes vullen je opdracht meteen aan, waardoor je meestal maar één woord zelf hoeft te typen. Door een paar keer op een zoeksuggestie te tikken, kun je zo razendsnel vrij specifieke dingen opzoeken. Het maakt hierbij niet uit welke standaard-zoekmachine je gebruikt in Safari.

Privévensters werken minder goed

Het klinkt als een hele kleine en simpele verbetering, maar het scheelt een hoop gedoe als je voorheen met zoeksuggesties vaak alsnog niet uitkwam bij waar je naar op zoek was. Doordat je zowel de sneller zoeken-suggesties kan aantikken als deze zelf aanvullen, zit je met één keer een zoekopdracht doen meteen goed.

Belangrijk om te weten is dat de functie het beste werkt als je Safari niet in privémodus hebt staan. Als je Safari wel op privé hebt staan, verschijnen er minder en minder vaak snelle zoeksuggesties. Meer handige tips & tricks vind je op onze uitgebreide tippagina.

Check meer handige tips voor je browser

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu