Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

In FaceTime Animoji, Memoji en effecten gebruiken: zo doe je dat

Lars Paijmans
4 april 2019, 13:00
1 min leestijd
In FaceTime Animoji, Memoji en effecten gebruiken: zo doe je dat

Apple heeft FaceTime een flinke facelift gegeven met iOS 12. Voortaan kun je een videogesprek opleuken met allerlei grafische effecten, Animoji en Memoji. In deze tip zie je hoe het werkt.

FaceTime Animoji gebruiken: zo doe je dat

Apple heeft goed naar iMessage gekeken en een aantal van de vernieuwingen ook toegevoegd aan videobel-app FaceTime. Deze zitten allemaal verstopt onder een nieuwe knop met een ster-icoontje erop. Dit werkt als volgt.

Facetime Animoji
  1. Open de FaceTime-app;
  2. Bel iemand op voor een videogesprek;
  3. Tik op het ster-icoon naast de rode knop;
  4. Kies een app in de balk met app-iconen die in beeld verschijnt.

Zodra je op deze ster tikt, verschijnt er een rij met FaceTime-apps waar je van links naar rechts doorheen kunt scrollen. Met de apps kun je bijvoorbeeld een sticker op het scherm plakken, die vervolgens ook bij de persoon waarmee je belt op het scherm opduikt.

Zo voeg je meer apps toe aan FaceTime

Als je in iMessage een iMessage-app downloadt, verschijnen de apps met FaceTime-ondersteuning automatisch in de videobel-app. Naast de apps die je uit de App Store kunt downloaden, staan er ook een aantal standaard-apps van Apple in FaceTime. Zo kun je tekst toevoegen door op ‘Aa’ te tikken en plaats je geanimeerde stickers door op de rode lijn en het Activiteit-icoon te tikken.

Heb je een iPhone met een Face ID-camera? Dan kun je jouw gezicht veranderen in een Animoji of Memoji. Nadat je op het Animoji-hoofd getikt hebt kun je jouw gezicht in allerlei geanimeerde emoji veranderen. Wil je meer weten over het maken van een eigen Memoji en hoe iOS 12 Animoji verbetert? Check dan onze onderstaande gids.

Lees ook: Gids: Alles wat je moet weten over Animoji en Memoji in iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu