De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Tip: zet automatische updates aan op je iPhone of iPad

Wouter Nijsen
8 juli 2019, 13:11
2 min leestijd
Tip: zet automatische updates aan op je iPhone of iPad

Later dit jaar verschijnt iOS 13, maar natuurlijk blijven we ook de verbeteringen van de huidige iOS-versie bespreken. Een handige (en hele belangrijk) feature van iOS 12 is de optie om updates automatisch te installeren. En dat is voor veel gebruikers een uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

Automatische iOS-updates

Het updaten van je iOS-apparaat is enorm belangrijk, maar veel mensen vergeten dit te doen, of weten bijvoorbeeld niet altijd dat er een update beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker up-to-date blijft, heeft iOS 12 een optie om updates automatisch te installeren.

ios automatische updates

Hierdoor hoef je in principe niet meer aan het updaten te denken; dit gebeurt gewoon vanzelf. En dat is belangrijk, want nieuwe iOS-versies bevatten nieuwe features, oplossingen voor bugs en bescherming tegen beveiligingslekken in het mobiele besturingssysteem. Volg de stappen hieronder om iOS-updates automatisch te laten installeren.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Algemeen’ en daarna ‘Software-update’;
  3. Vervolgens zie je de optie ‘Automatische updates’. Tik hierop en zorg ervoor dat het schakelaartje op groen staat. In hetzelfde scherm zie je of de meest recente iOS-versie is geïnstalleerd.

Vergeet je vaak je iPhone of iPad te updaten, dan is het slim om deze functie in te schakelen. Updates worden ‘s nachts, terwijl je je iOS-apparaat niet gebruikt, automatisch na het downloaden geïnstalleerd. Bij het downloaden en installeren van updates dien je in ieder geval verbonden te zijn met een wifi-netwerk. Ook moet je iPhone of iPad aan de oplader liggen, zodat je toestel niet tussentijds leeg gaat.

Voorbereiden op iOS 13

Later dit jaar, hoogstwaarschijnlijk in september, verschijnt de nieuwe versie van iOS: iOS 13. Het is mogelijk om de publieke bèta van iOS 13 te installeren, zodat je alle nieuwe functies alvast kunt testen. Ook van iPadOS, het besturingssysteem dat specifiek voor de tablet is gemaakt, is een publieke testversie beschikbaar.

Wil je alvast weten wat er allemaal nieuw is? Check dan de uitgebreide iOS 13 preview. In onze preview van iPadOS lees je alles over de grote vernieuwingen voor de iPad.

In 3 stappen je iPhone of iPad voorbereiden op iOS 13 en iPadOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu