iOS 12-tip: zet automatische updates aan op je iPhone of iPad
Wouter Nijsen

Naast de grote vernieuwingen bespreken we op iPhoned natuurlijk ook de kleinere features van iOS 12. Eentje daarvan (maar een hele belangrijk) is de optie om updates automatisch te installeren. En dat is voor veel gebruikers een uitkomst.

iOS 12 automatische updates

Het updaten van je iOS-apparaat is enorm belangrijk, maar veel mensen vergeten dit te doen, of weten bijvoorbeeld niet altijd dat er een update beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker up-to-date blijft, heeft het nieuwe iOS 12 een optie om updates automatisch te installeren.

ios 12 automatische updates

Hierdoor hoef je in principe niet meer aan het updaten te denken; dit gebeurt gewoon vanzelf. En dat is belangrijk, want nieuwe iOS-versies bevatten nieuwe features, oplossingen voor bugs en bescherming tegen beveiligingslekken in het mobiele besturingssysteem. Volg de stappen hieronder om iOS-updates automatisch te laten installeren.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Algemeen’ en daarna ‘Software-update’;
  3. Vervolgens zie je de optie ‘Automatische updates’. Tik hierop en zorg ervoor dat het schakelaartje op groen staat. In hetzelfde scherm zie je of de meest recente iOS-versie is geïnstalleerd.

Vergeet je vaak je iPhone of iPad te updaten, dan is het slim om deze functie in te schakelen. Onduidelijk is wanneer updates precies geïnstalleerd worden; dat kan direct wanneer de nieuwe versie beschikbaar is, of ‘s nachts als je het apparaat niet gebruikt en aan de oplader ligt. Bij het downloaden en installeren van iOS-updates dien je in ieder geval verbonden te zijn met een wifi-netwerk, en moet de accu voor minstens 50 procent vol zitten.

Voorbereiden op iOS 12

Bètatesters hebben de optie al een tijdje kunnen gebruiken, maar morgen kan iedereen ermee aan de slag. Op maandag 17 september brengt Apple namelijk de definitieve versie van iOS 12 voor het grote publiek uit. De update is morgenavond om 19:00 uur te downloaden. Wil je alvast weten wat er allemaal nieuw is? Check dan de uitgebreide iOS 12 preview. In het onderstaande artikel geven we je een aantal tips om je iPhone of iPad voor te bereiden op de update.

In 5 stappen je iPhone of iPad voorbereiden op iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.