Opvallend: Apple brengt na vijf jaar nog steeds iOS 12-update uit

Yannick Chalkiopoulos
26 januari 2023, 16:48
2 min leestijd
Opvallend: Apple brengt na vijf jaar nog steeds iOS 12-update uit

iOS 16.3 is pas net verschenen, maar dit is niet de enige iOS-versie waar Apple een update voor uitbrengt. Er is nu zelfs een update voor iOS 12 verschenen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 verscheen bijna vijf jaar geleden

Apple bracht in 2018 de eerste versie van iOS 12 uit. Dit is inmiddels vijf jaar geleden, maar Apple heeft deze week nog een update uitgebracht voor het oude besturingssysteem. Dit is niks nieuws: iOS 12 heeft de afgelopen jaren steeds updates gekregen. Wat is er nieuw in iOS 12.5.7?

WWDC keynote

iOS 12-update: gericht op beveiliging

De iOS 12 update is voornamelijk gericht op de beveiliging van het systeem. Met de systeemupdate zijn bepaalde bugs verholpen en lekken in het systeem gedicht. Dit is niet anders dan de eerdere systeemupdates voor iOS 12: de afgelopen paar jaar zijn dit telkens beveiligingsupdates geweest.

Het is vrijwel zeker dat de updates hierbij blijven, er komen geen grote nieuwe versies meer uit voor iOS 12. Voor de nieuwste software is iOS 16 te downloaden. Het is daarom opmerkelijk dat Apple wel een iOS 12 update vrijgeeft. Waarom doet Apple dit?

Veel telefoons draaien nog op iOS 12

Apple stopt na een bepaalde tijd met het beschikbaar stellen van updates voor oudere toestellen. Zo is de iPhone 6 blijven steken op iOS 12 update. De iPhone 6 was echter een ontzettend populaire – zo niet de populairste – iPhone, waardoor behoorlijk wat mensen het toestel nog steeds gebruiken. Deze devices hebben iOS 12 als laatste iOS update gehad:

Door de populariteit van de apparaten is het goed mogelijk dat ze ook anno 2023 nog veel gebruikt worden. Een beveiligingslek zou daardoor ook nu nog veel mensen kunnen raken, waardoor het van belang is dat de oude devices nog geüpdatet worden als de beveiliging daar om vraagt. Twijfelde je of je iOS 12 update wel moet downloaden? Het is zeker aan te raden met het oog op cyberveiligheid.

corona-apps

iPhone 14 kopen? Bekijk de beste prijzen hier

Heb jij nog een iPhone 6 en vind je het ook met deze iOS 12 update tijd voor een nieuwe iPhone? De iPhone 14 is inmiddels al een paar maanden uit en overal verkrijgbaar. Wil je de iets uitgebreidere versie? Goed nieuws: de voorraad van de iPhone 14 Pro is ook weer bijna helemaal aangevuld. Check de beste deals in onze prijsvergelijker:

Apple iPhone 14 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 43,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 859,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 54,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.109,-

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen: Apple, iCreate
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu