De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 16: wifi-wachtwoord bekijken en delen met je vrienden

Piet-Jan Lentjes
27 juni 2022, 15:39
2 min leestijd
iOS 16: wifi-wachtwoord bekijken en delen met je vrienden

In iOS 16 introduceert Apple veel nieuwe functies en krijgen sommige bestaande onderdelen een flinke update. Ook het delen van je wifi-wachtwoord wordt in iOS 16 makkelijker en je kunt zelfs je wachtwoord bekijken. iPhoned vertelt hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Wifi-wachtwoord delen en bekijken op iPhone

Je iPhone heeft een handige manier om je wifi-wachtwoord te delen met je vrienden. Tenminste … je vrienden moeten wel in je contacten staan, ze moeten een iPhone hebben en jouw telefoon moet met wifi verbonden zijn. Oh ja, je moet ook bluetooth aan hebben staan. Hieronder lees je hoe dat precies in zijn werk gaat.

Lees meer: supersnel je wifi-wachtwoord delen met een iPhone

Opdrachten iPhone

Heeft een van je besties een Android-toestel? Dan wordt het een tikkeltje lastiger. Je moet dan het wachtwoord terugzoeken en handmatig even doorgeven. Nu hebben we daar al een keer een handig trucje voor beschreven in onze iPhone-tips.

Lees meer: deze 3 opdrachten voegen functies toe die je iPhone niet heeft

Wifi-wachtwoord delen in iOS 16

In iOS 16 gaat Apple het nog wat makkelijker maken om het wifi-wachtwoord terug te vinden (en daarna te delen). Ook je vrienden zonder iPhone hebben hier baat bij. Want je kunt er dan voor kiezen om het wachtwoord te laten zien.

Het is overigens ook fijn voor jou, want je hoeft de tekenreeks niet eerst terug te zoeken als je het wachtwoord niet meer weet. Hieronder lees je hoe je het wifi-wachtwoord kunt delen (en bekijken) in iOS 16.

Wifi-wachtwoord bekijken en delen in iOS 16 op iPhone

  1. Tik op ‘Instellingen > Wifi’;

  2. Zoek je wifi-netwerk in de lijst en tik op het informatie-icoontje (de ‘i’) erachter;

  3. Tik op ‘Wachtwoord’ en vul je toegangscode in (of gebruik Touch ID / Face ID);

  4. Het wachtwoord verschijnt, druk op ‘Kopieer’ om het wachtwoord te delen.

ios 16 wifi delen

Het wachtwoord staat nu in je klembord. Je kunt het wachtwoord nu in een berichtje plakken (bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram).

Meer weten over iOS 16?

We hebben een tijdje op iOS 16 moeten wachten, maar tijdens de WWDC 2022 was het dan zover. Op maandag 6 juni introduceerde Apple het langverwachte iOS 16. Net als voorgaande versies, bevat iOS 16 veel toffe vernieuwingen. Wil je meer weten wat er allemaal nieuw is in iOS 16? In het artikel hieronder vind je de belangrijkste features op een rijtje.

Lees meer: Apple kondigt iOS 16 officieel aan

ios 16 overview

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen