iOS 16: wifi-wachtwoord bekijken en delen met je vrienden

Piet-Jan Lentjes
27 september 2022, 11:20
3 min leestijd
iOS 16: wifi-wachtwoord bekijken en delen met je vrienden

Apple heeft met iOS 16 veel nieuwe functies geïntroduceerd en krijgen sommige bestaande onderdelen een flinke update. Ook het delen van je wifi-wachtwoord is sinds iOS 16 makkelijker en je kunt zelfs je wachtwoord bekijken. iPhoned vertelt hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Wifi-wachtwoord delen en bekijken op iPhone

Je iPhone heeft een handige manier om je wifi-wachtwoord te delen met je vrienden. Tenminste … je vrienden moeten wel in je contacten staan, ze moeten een iPhone hebben en jouw telefoon moet met wifi verbonden zijn. Oh ja, je moet ook bluetooth aan hebben staan. Hieronder lees je hoe dat precies in zijn werk gaat.

Lees meer: supersnel je wifi-wachtwoord delen met een iPhone

Als jouw contacten jouw wifi-wachtwoord vragen, hoeven ze alleen maar op het netwerk te klikken en jij krijgt automatisch een melding met de vraag of jij hun iPhone toegang wilt geven. Tik je op ja? Dan zijn ze automatisch verbonden.

Opdrachten iPhone

Heeft een van je vrienden een Android-toestel? Dan wordt het een tikkeltje lastiger. Je moet dan het wachtwoord terugzoeken en handmatig even doorgeven. Nu hebben we daar al een keer een handig trucje voor beschreven in onze iPhone-tips.

Lees meer: deze 3 opdrachten voegen functies toe die je iPhone niet heeft

Wifi-wachtwoord delen in iOS 16

In iOS 16 heeft Apple het nog wat makkelijker gemaakt om het wifi-wachtwoord terug te vinden (en daarna te delen). Ook je vrienden zonder iPhone hebben hier baat bij. Want je kunt er dan voor kiezen om het wachtwoord te laten zien. Dit is bijvoorbeeld handig voor hun laptops.

Het is overigens ook fijn voor jou, want je hoeft de tekenreeks niet eerst terug te zoeken als je het wachtwoord niet meer weet. Hieronder lees je hoe je het wifi-wachtwoord kunt delen (en bekijken) in iOS 16.

Wifi-wachtwoord bekijken en delen in iOS 16 op iPhone

  1. Ga naar je Instellingen-app en tik op ‘Wifi’;

  2. Zoek je wifi-netwerk in de lijst en tik op het informatie-icoontje (de ‘i’) erachter;

  3. Tik op ‘Wachtwoord’ en log in (of gebruik Touch ID / Face ID);

  4. Het wachtwoord verschijnt, druk op ‘Kopieer’ om het wachtwoord te delen.

wifi delen

Het wachtwoord staat nu in je klembord. Je kunt het wachtwoord nu in een berichtje plakken (bijvoorbeeld op WhatsApp of Telegram). Ook is het mogelijk om deze gekopieerde tekst naar bijvoorbeeld naar je MacBook te plakken via Handoff.

Meer weten over iOS 16?

We hebben een tijdje op iOS 16 moeten wachten. Tijdens de WWDC 2022 op maandag 6 juni introduceerde Apple het langverwachte iOS 16. Net als voorgaande versies, bevat iOS 16 veel toffe vernieuwingen. Wil je meer weten wat er allemaal nieuw is in iOS 16? In het artikel hieronder vind je de belangrijkste features op een rijtje.

Lees meer: Apple kondigt iOS 16 officieel aan

ios 16 overview

Inmiddels is iOS 16 op veel iPhone’s te downloaden en installeren. Check deze 4 handige iPhone-tips voordat je iOS 16 gaat installeren. Helaas is iOS 16 niet helemaal vrij van problemen. Zo raakt de batterij snel leeg bij sommige iPhone’s na de update.

Ben je nog niet zeker of je de overstap moet maken? Check dan ons artikel waarin we uitleggen of je nu moet updaten of dat je nog even moet wachten. Wellicht trekken deze iPhone-functies je wel over de streep.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu