Tip: Supersnel je wifi-wachtwoord delen met een iPhone (video)

Redactie
4 april 2023, 16:22
2 min leestijd

Snel je wifi-wachtwoord delen is heel gemakkelijk als je een iPhone hebt. Met deze handige functie hoef je je wifi-wachtwoord niet op te zoeken om iemand op je netwerk toe te laten. In deze tip laten we je zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je je wifi-wachtwoord delen

Iedereen kent de situatie wel: je hebt vrienden of familie over de vloer die gebruik willen maken van je wifi-netwerk. Je weet je wachtwoord niet uit je hoofd en hebt geen zin om te zoeken. Of je wilt het wachtwoord liever niet prijsgeven, maar je vindt het niet erg als je vrienden gebruikmaken van je internetaansluiting.

Lees ook: Zo gebruik je een iPhone als persoonlijke hotspot

Deze situatie kun je gelukkig eenvoudig oplossen met je iPhone. Vanaf iOS 11 kun je namelijk een functie gebruiken om makkelijk je wifi-wachtwoord te delen via je iPhone. Hiervoor moet je je vrienden wel als contactpersoon in je iPhone hebben staan (in de Contacten-app) en zelf ook verbonden zijn met je wifi. Volg onderstaande stappen om je vrienden te laten verbinden zonder wachtwoord.

  1. Laat je vriend verbinding maken met je wifi zodat het wachtwoordscherm in beeld komt;

  2. Ontgrendel vervolgens je iPhone (of Mac) en kies in het scherm dat verschijnt voor ‘Wachtwoord delen’;

  3. Tik hierna op ‘Gereed’. De iPhone van je vriend(in) verbindt vervolgens met je wifi-netwerk.

wifi wachtwoord delen iPhone

Wat goed is om te onthouden, is dat bovenstaande stappen ook met een Mac werken. Hiervoor moet je wel je contactpersonen met iCloud gesynchroniseerd hebben, zodat je Mac deze ook aan boord heeft. Daarnaast moet je computer op macOS High Sierra of hoger draaien. Zo kan je dus ook gemakkelijk met je Mac het wifi-wachtwoord delen.

Nadat je je wifi-wachtwoord via je iPhone of Mac op deze manier hebt verstuurd, hoef je je geen zorgen te maken. Iemand die zo je wifi-wachtwoord ontvangt, kan dit namelijk niet op zijn of haar iPhone terugzien. Zelfs via de iCloud Sleutelhanger wordt je wachtwoord zo niet zichtbaar, als je kiest voor de optie om wachtwoorden zichtbaar te maken.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje! 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu