Tip: Zo kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen

Guus Timmermans
15 november 2022, 14:36
3 min leestijd
Tip: Zo kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen

Per ongeluk een belangrijk appje verwijderd? Geen zorgen. Verwijderde WhatsApp-berichten kun je namelijk ‘gewoon’ terughalen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Verwijderde WhatsApp-berichten terughalen op je iPhone

WhatsApp is waarschijnlijk je meest gebruikte iPhone-app. En terecht ook, want het is een ideale manier om contact te onderhouden met familie, je partner en vrienden. Maar WhatsApp eet stiekem wel een hoop opslagruimte op.

Helemaal wanneer je chats uitbundig uitdost met video’s en gif-animaties zit je iPhone-opslag sneller vol dan verwacht. De oplossing: zo nu en dan je WhatsApp-berichten verwijderen. Wat als dit nu niet de bedoeling was? Maak je geen zorgen, want het is vrij simpel om verwijderde WhatsApp-berichten terug te halen. Je moet er snel bij zijn, maar oude WhatsApp-berichten lezen is ‘gewoon’ mogelijk. Zo werkt het:

  1. Open de WhatsApp-app op je iPhone;

  2. Tik rechtsonder in het scherm op het tabblad ‘Instellingen’;

  3. Tik vervolgens op ‘Chats’ en kies ‘Reservekopie chats’;

  4. Controleer wanneer de laatste back-up is gemaakt;

    Valt dit binnen de tijd dat je verwijderde WhatsApp-berichten zijn verzonden? Dan kun je de berichten terughalen.

  5. Sluit WhatsApp af en verwijder de app van je iPhone;

  6. Download WhatsApp opnieuw uit de App Store;

  7. Kies er bij het installeren voor om de laatste back-up te herstellen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Kijk bij het herstellen van de back-up goed of de datum en het tijdstip kloppen, want je wil niet de verkeerde reservekopie terugzetten. Als alles oké is, kun je nu je verwijderde WhatsApp-chats, -foto’s, -video’s en meer terugzetten.

Afhankelijk van de grootte van deze bestanden kan dit proces een paar minuten, tot ruim een kwartier duren. Houd er wel rekening mee dat alle berichten die je na deze datum en tijd hebt ontvangen kwijt bent zodra je de back-up terugzet. Zodra het terugzetten is afgerond, kun je de oude WhatsApp-berichten weer lezen.

Oude WhatsApp berichten lezen

Lukt het niet?

Lukt het terughalen van de verwijderde WhatsApp-berichten niet? Grote kans dat de chats definitief verwijderd zijn. Het is onmogelijk om deze gesprekken (op een legale manier) tevoorschijn te toveren, dus kun je dit in de toekomst het best proberen te voorkomen.

Dat doe je door een automatische WhatsApp back-up in te stellen. Zet deze op ‘Dagelijks’ om elke dag een reservekopie van al je berichten, foto’s, video’s en meer te maken. Dit gebeurt in de nachtelijke uren, zodat jij er verder geen last van hebt.

Meer WhatsApp-tips

Meer weten? Op iPhoned staan veel meer handige tips om alles uit de chat-app te halen. Zo leggen we uit hoe je makkelijk foto’s, gifjes en video’s opruimt. Ook laten we zien hoe je per chat een unieke achtergrond instelt, en geven we tips hoe je WhatsApp zo goed mogelijk beveiligt. Bovendien houden we al het nieuws op het gebied van WhatsApp goed in de gaten.

6 handige WhatsApp-functies die je (vast) nog niet kende

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het WhatsApp-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Lees hier het laatste nieuws over WhatsApp:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu