De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apps doorsturen tussen iPhone, iPad en Mac: zo werkt Apple Handoff

Michel van 't Klaphek
29 juli 2021, 12:56
3 min leestijd
Apps doorsturen tussen iPhone, iPad en Mac: zo werkt Apple Handoff

Handoff zorgt ervoor dat al je Apple-apparaten als één team samenwerken. Zo kun je op de Mac bijvoorbeeld met iets beginnen en dit taakje onderweg afmaken op de iPhone. Dit is alles wat je moet weten over Apple Handoff.

Lees verder na de advertentie.

Alles over Apple Handoff

Handoff is al jarenlang een ontzettend handige functie voor Apple-apparaten. De functie zorgt ervoor dat je op het ene apparaat ergens aan kunt beginnen en er vervolgens op een ander apparaat mee verder kunt gaan.

Handoff is werkt onder met de apps Mail, Safari, Kaarten, Berichten, Agenda en Contacten. Je kunt het gebruiken op alle nagenoeg alle Apple-apparaten: iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en zelfs de HomePod (mini).

Activeren en instellen

In principe hoef je Handoff niet handmatig in te stellen. Apple zorgt ervoor dat de functie automatisch werkt op alle apparaten. Zorg er wel voor dat je op al deze iDevices met hetzelfde Apple ID-account bent ingelogd. Ook moeten bluetooth en wifi zijn ingeschakeld.

Je hoeft Apple Handoff dus niet apart te activeren, maar misschien heb je de functie ooit (per ongeluk) een keertje uitgezet. In dat geval herstel je de fout door onderstaande stappen te volgen:

  1. Kies op je Mac(Book) het Apple-menu en klik op ‘Systeemvoorkeuren’;
  2. Selecteer ‘Algemeen’ en selecteer de optie ‘Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe’.

Op een iPhone kun je Handoff ook inschakelen. Ga daarvoor naar de Instellingen-app, kies ‘Algemeen’ en druk op ‘AirPlay en Handoff’. Hier kun je de optie inschakelen. Zelfs op de Apple Watch kun je de functie handmatig activeren. Hiervoor ga je naar ‘Algemeen’ en kies je ‘Schakel Handoff in’.

Apps doorsturen

Dankzij Handoff kun je dus apps onderling doorsturen van en naar Apple-apparaten. Alle mogelijkheden opnoemen is onbegonnen werk, maar je kunt bijvoorbeeld op je MacBook aan een document beginnen om deze in de trein op je iPad af te maken.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld afbeeldingen, foto’s, tekst en video’s tussen Apple-door te geven. Bovendien kun je bestanden van de ene naar de andere Mac kopiëren.

Apps doorgeven kan op twee manieren. Het verschil zit hem hierbij in volgorde:

  • Van Mac naar iPad of iPhone: Tik op het Handoff-symbool van de app die je op de Mac gebruikt. Je vindt dit icoon in de Dock-balk onderin.
  • Van iPad of iPhone naar Mac: Klik op het Handoff-symbool van de app die je op je iPad of iPhone (of Apple Watch) gebruikt. Dit icoon staat onder in de appkiezer.

Handoff voor HomePod instellen

Heb je een HomePod (of HomePod min) in huis? Dan kun je muziek, podcasts en telefoongesprekken van je iPhone doorzetten naar je speaker, zonder verlies van gegevens. Om Handoff op de HomePod te gebruiken moet je de functie wel eerst aanzetten. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone;
  2. Kies ‘Algemeen’ en tik op ‘AirPlay en Handoff’;
  3. Verschuif de schakelaar bij ‘Zet over naar HomePod’ zodat het vakje groen kleurt.

Vervolgens kun je gesprekken, liedjes en podcast-afleveringen moeiteloos overzetten van iPhone naar HomePod. Je hoeft hiervoor niet op een symbool op je telefoon te tikken. Houd de iPhone simpelweg in de buurt bij de HomePod en je merkt dat de speaker verder gaat waar je iPhone gebleven was.

Werkt Handoff niet?

Krijg je Handoff niet aan de praat? Probeer dan eens om uit en weer opnieuw in te loggen bij iCloud. Bij veel mensen zijn de problemen hierna op miraculeuze wijze verdwenen. Je doet dit via het instellingenmenu op je iPhone, iPad of Mac.

Meer handige tips

Op iPhoned helpen we je graag om alles uit je Apple-producten te halen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze Mac-beveiligingsgids. Hier staan vast en zeker tips in om je Apple-computer nog veiliger te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu