De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Speedtest bewijst: iPhone 14 Pro Max heeft het snelste internet

Yannick Chalkiopoulos
19 januari 2023, 14:46
2 min leestijd
Speedtest bewijst: iPhone 14 Pro Max heeft het snelste internet

Welke telefoon heeft de hoogste internetsnelheid? Uit een speedtest blijkt dat de iPhone 14 Pro Max het snelste internet heeft van allemaal.

Lees verder na de advertentie.

Speedtest om internetsnelheid te testen

Het blijft een eindeloze discussie: welke telefoon heeft het snelste internet? Netwerkspecialist Ookla maakt nu een einde aan dit dispuut, het bedrijf heeft namelijk met een speedtest de internetsnelheid van een aantal telefoons getest. Verschillende toestellen van Apple, Samsung en Xiaomi zijn meegenomen in de test.

Lees ook: Veilig internetten op je iPhone: met deze 6 tips surf je safe

De speedtest is gedaan gedurende het laatste kwartaal van 2022. In de test zijn 44 verschillende markten meegenomen, verspreid over Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië. Met de test zijn zowel de download- als de uploadsnelheid van de telefoon gemeten, om zo te bepalen welke telefoon de beste internetsnelheid heeft.

speedtest iPhone

Speedtest: iPhone 14 Pro Max heeft het snelste internet

Uit de speedtest komt Apple als de grote winnaar uit de bus. De top vijf van smartphones met de hoogste internetsnelheid bestaat volledig uit iPhones. De iPhone 14 Pro Max heeft volgens de speedtest het snelste internet. De telefoon haalde een downloadsnelheid van 129,45 Mbps, het snelste van alle smartphones die aan de test meededen.

Op de tweede vinden we de iPhone 14 Pro met 128,66 Mbps gevolgd door de iPhone 14 met 108,04 Mbps op plek drie. De iPhone 13 Pro Max (102,03 Mbps) en de iPhone 13 Pro (97,80 Mbps) maken de top vijf af. De smartphones met het snelste internet zijn dus allemaal van Apple.

vakantiegids maandthema

iPhone 14 Pro Max ook in andere landen de grote winnaar

De speedtest wordt in meer landen uitgevoerd en ook daar bleek Apple de grote winnaar te zijn. In Oostenrijk en Zwitserland wordt de top vijf eveneens door iPhones gedomineerd. Uitzondering hier is een vijfde plek voor de Samsung Galaxy S21 Ultra G5 in Oostenrijk. In beide landen staat de iPhone 14 Pro Max bovenaan de lijst, gevolgd door andere nieuwere modellen iPhones.

Lees ook: Roaming, internet en 4G uitzetten op je iPhone: zo doe je dat

Wil je dus een telefoon met enorm snel internet? Dan is de iPhone 14 Pro Max de beste keuze voor jou. Vind je de smartphone wat aan de dure kant? Check dan de iPhone 14 of de iPhone 13 Pro. De beste prijzen vind je in onze prijsvergelijker:

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 65,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.219,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 13 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 72,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.115,-

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacWelt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro Max
Apple iPhone 14 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu