iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max: alle geruchten over de grootste iPhone van 2021

De iPhone 13 Pro Max wordt de opvolger van de iPhone 12 Pro Max en verschijnt in het najaar van 2021. De grootste iPhone van dit jaar krijgt volgens geruchten een beter scherm en camera. Op deze pagina praten we je bij over de grootste nieuwe iPhone van 2021.

Verwachte kenmerken van de iPhone 13 Pro Max

  • Grootste nieuwe iPhone krijgt 6,7 inch-oled-scherm
  • Always-on-scherm om meldingen en appjes te tonen
  • Scherm heeft 120Hz-ververssnelheid, twee keer zoveel als de 12 Pro Max
  • Wederom vier camera’s, waaronder een verbeterde ultragroothoeklens
  • iPhone 13 Pro Max release in september 2021
  • Nieuwe kleur: matzwart
  • Verwachte prijs van iPhone 13 Pro Max: 1259 euro
iPhone 13 geruchten: dit verwachten we van de nieuwe iPhones!

Veel schermverbeteringen

2020 was een tussenjaar op iPhone-schermgebied, maar dat gaat dit jaar veranderen. Volgens geruchten voert Apple namelijk meerdere grote verbeteringen toe aan het display.

1. ‘Vloeiend’ scherm

Ten eerste zou de ververssnelheid omhooggaan van 60Hz naar 120Hz. Hierdoor verversen alle pixels in het scherm maar liefst 120 keer per seconde, en daardoor ogen animaties en games heel vloeiend. Apple heeft al ervaring met zogeheten ProMotion-schermen: de iPad Pro heeft er al een.

YouTube-kanaal UnboxTherapy wist zijn handen te leggen op een dummymodel van de iPhone 13 Pro Max. Deze dummy laat precies zien hoe de grootste iPhone van dit jaar er (waarschijnlijk) uit komt te zien. Het resultaat zie je in onderstaande video:

iPhone 12 Pro Max

Lees verder na de advertentie.

2. Scherm blijft altijd aanstaan

Verder zou de iPhone 13 Pro Max een always-on-display krijgen. Zoals je aan de naam kunt aflezen gaat zo’n display nooit helemaal uit, maar blijft hij altijd op een minimale manier aanstaan.

Dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld de tijd, weersverwachtingen en binnenkomende e-mails aflezen zonder je iPhone te ontgrendelen. De Apple Watch Series 5 en Series 6 hebben al een always-on-display.

3. Kleinere notch voor iPhone 13 Pro Max

Daarnaast zou 2021 eindelijk het jaar zijn waarin Apple de door velen gehate notch aanpakt. Deze scherminkeping, waarin bijvoorbeeld de sensoren voor gezichtsontgrendeling zitten, is al jaren nagenoeg identiek. Met de iPhone 13-serie zou Apple echter een manier hebben gevonden om deze sensoren kleiner te maken.

Dat is goed nieuws, want hierdoor krimpt de notch en heb je dus meer scherm tot je beschikking. De medaille heeft ook een andere zijde, want dankzij deze kleinere iPhone-notch wordt het toestel mogelijk iets dikker.

4. Touch ID onder het scherm

Tot slot gaat het gerucht dat Apple Touch ID nieuw leven inblaast, maar dan net even anders. De vingerafdrukscanner zou namelijk onder het scherm verwerkt worden. Je ontgrendelt de iPhone 13 Pro Max dus door je vinger op een specifiek gedeelte van het display te leggen.

Maar, wij raden aan om deze claim met een korreltje zout te nemen. We hebben de afgelopen jaren vaker gehoord dat Apple Touch ID in het iPhone-scherm zou verwerken, maar tot nog toe tevergeefs. Heel uniek is deze techniek overigens niet: concurrerende Android-telefoons hebben al langer vingerafdrukscanners onder het scherm.

5. Energiezuinig display

Volgens website DigiTimes krijgen de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max een extra energiezuinig ltpo-scherm. Zo’n display drukt minder zwaar op de accuduur waardoor je langer met je toestel kunt doen voor hij weer aan de oplader moet.

Volgens DigiTimes verbruikt het scherm van de iPhone 13 Pro (Max) zo’n vijftien tot twintig procent minder stroom dan de instapmodellen van dit jaar, de iPhone 13 en 13 mini.

→ Lees ook: ‘iPhone 13 Pro (Max) krijgt energiezuinig scherm’

Camera zet puntjes op de i

Qua iPhone-camera zijn de verwachtingen minder hoog gespannen. Volgens geruchten verbetert Apple de camera van de iPhone 13 Pro Max vooral op subtiele wijze. Het camera-eiland van de 12 Pro Max blijft daarom grotendeels hetzelfde. Wel zouden de lenzen minder uitsteken ten opzichte van de behuizing. Hiermee voorkom je krassen wanneer je je toestel (zonder beschermhoes) bijvoorbeeld op tafel legt.

We verwachten dus dat de grootste iPhone van 2021 vier camera’s heeft: drie achterop en een selfiecamera. Ook aanwezig: een LiDAR-dieptesensor. Deze sensor is heel goed in het meten van dieptes en krikt de kwaliteit van portretfoto’s omhoog.

OnderdeeliPhone 13 Pro Max
Camera 112 megapixel-hoofdcamera
Camera 212 megapixel-zoomlens met 3X optische zoom
Camera 312 megapixel-ultragroothoeklens met grotere diafragma
Camera 412 megapixel-selfiecamera
Extra’sLiDAR-scanner, sensor-shift voor alle camera’s

Apple lijkt dus wederom voor vier camera’s te kiezen. Met name de ultragroothoeklens zou verbeterd worden. Deze lens gebruik je bijvoorbeeld voor landschapsfoto’s en volgens geruchten krijgt deze camera een grotere diafragma. Daardoor laat de lens meer licht binnen. Dat levert betere kiekjes op, ook wanneer je bij weinig licht fotografeert.

We horen ook geluiden dat deze ultragroothoeklens autofocus krijgt. Dat is vooral goed nieuws voor mensen zonder vaste hand, want hierdoor stabiliseert het beeld sneller en dat levert minder bewogen foto’s en video’s op.

Verder zou Apple sensor-shift aan alle camera’s van de iPhone 13 Pro Max toevoegen. Deze technologie zit momenteel alleen in de iPhone 12 Pro Max en zorgt ervoor dat de sensor in de camera stabiliseert door deze te laten zweven. Tijdens het fotograferen en filmen heb je hierdoor minder last van schokkerige of onscherpe beelden omdat de sensor continu wordt ‘rechtgetrokken’.

Vertrouwd design, nieuwe kleur

Aan het schermformaat wordt waarschijnlijk niet gesleuteld. De grootste nieuwe iPhone van 2021 zou dus een 6,7 inch-oled-scherm krijgen, net als de iPhone 12 Pro Max. Ook een IP68-certificatie, waardoor het toestel waterdicht is, en de beschermlaag van keramisch glas gaan waarschijnlijk nergens heen.

iphone 13 pro max camera gerucht

Over design gesproken, het ligt niet in de lijn der verwachting dat de iPhone 13 Pro Max een nieuw ontwerp krijgt. Apple voerde met de iPhone 12-serie namelijk al een compleet nieuw design door.

Waarschijnlijk ziet de iPhone 13 Pro Max er dus grotendeels uit als zijn voorganger. Wel verwachten we enkele nieuwe kleuropties. Volgens Max Weinbach, doorgaans een betrouwbare bron, verschijnt de Pro-iPhone van 2021 namelijk in het matzwart. Deze kleur zou gebaseerd zijn op spacegrijs, een geliefde kleur onder Apple-fans.

→ Ook interessant: ‘iPhone 13 Pro: in deze 5 kleuren kun je de beste iPhone straks kopen’

Hardware: nieuwe chip en meer opslag

Waar Apple mee op de proppen komt is altijd even afwachten, maar het is zo goed als zeker dat de gehele iPhone 13-serie een A15 Bionic-chip krijgt. De voorgangers worden namelijk aangestuurd door een A14-variant en Apple brengt jaarlijks een nieuwe versie uit.

Waarschijnlijk is de A15 Bionic niet alleen krachtiger dan zijn voorganger, maar ook energiezuiniger. Verder gaat het gerucht dat Apple de opslagcapaciteit van de iPhone gaat verruimen van maximaal 512GB, naar 1TB.

Ook wanneer je niet zoveel nodig hebt is dit waarschijnlijk goed nieuws. Apple heeft in het verleden namelijk vaker de kleinste opslagcapaciteit geschrapt op het moment dat er een nieuwe optie bij kwam.

Verder staat het vast dat de iPhone 13 Pro Max 5G heeft. Hopelijk kan de grootste nieuwe iPhone van 2021 ook overweg met de snelste variant van dit nieuwe netwerk, in tegenstelling tot zijn voorganger. De Nederlandse versie van de iPhone 12 Pro Max kan namelijk alleen overweg met de lage en midden frequenties van 5G. Hij haalt hierdoor niet de maximale snelheidswinst.

Verwachte iPhone 13 Pro Max prijs en release

Volgens geruchten vindt de presentatie van de iPhone 13 ‘gewoon’ in september plaats. 2020 was daarin een uitzondering op de regel, want de iPhone 12 werd pas in oktober onthuld.

2021 belooft weer een vertrouwd Apple-jaar te worden. Volgens geruchten worden de nieuwe telefoons op 14 september 2021 onthuld. Tijdens de jaarlijkse keynote doet Apple al haar nieuwe telefoons tijdens deze presentatie uit de doeken.

Vervolgens zou je de iPhone 13 Pro Max vanaf 17 september kunnen vooruitbestellen, dat is dus de vrijdag na de presentatie (zoals gewoonlijk). Op 24 september zouden de nieuwe iPhones overal in de winkels liggen en dus in de verkoop gaan. Tenminste, als je er eentje kunt bemachtigen. Meestal heb je te maken met flinke levertijden.

Er zijn nog geen concrete geruchten over de prijs van de iPhone 13 Pro Max verschenen. Omdat Apple doorgaans ongeveer aan dezelfde adviesprijzen vasthoudt denken we dat deze niet teveel gaat schommelen. Concreet verwachten we daarom dat dit de prijs van de iPhone 13 Pro Max wordt:

  • 256GB voor 1259 euro
  • 512GB voor 1379 euro
  • 1TB voor 1609 euro
iPhone 13 geruchten: dit verwachten we van de nieuwe iPhones!

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen van alle geruchten? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze app. Beide opties zijn gratis! Onze redactie volgt al het Apple-nieuws op de voet en praat jou graag bij over alle iPhone 13 Pro Max geruchten. Te zijner tijd gaan we het toestel natuurlijk ook uitgebreid testen.

Lees meer over de andere verwachte nieuwe iPhones van 2021:

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple iPhone 13 Pro Max prijzen. Bekijk alle iPhones met prijzen.

Vergelijk alle iPhones
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's