Dit zijn de 3 beste refurbished iPhone-aanbiedingen

3 mei 2024, 13:00
4 min leestijd
Dit zijn de 3 beste refurbished iPhone-aanbiedingen

Overweeg je om een nieuwe iPhone aan te schaffen, maar wil je graag een duurzamer alternatief? Kijk dan zeker eens naar een refurbished iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Refurbished in het kort

Refurbished betekent het volgende: het toestel heeft een vorige eigenaar gehad, maar is vervolgens opgeknapt, nagekeken en schoongemaakt. Daarna is het weer in de verkoop gedaan, zodat iemand anders er een tweede leven aan kan geven.

Wat is het verschil?

Het verschil met een tweedehandse smartphone is dat je met een refurbished toestel een ‘zo goed als nieuw’-ervaring hebt. Daarnaast krijg je ook nog eens garantie en een aankoopbon. Oude onderdelen zijn vervangen waar nodig, zodat je zeker weet dat je een goed werkend toestel hebt. En het grote voordeel: je betaalt veel minder voor een refurbished toestel. 

Refurbished condities

De condities geven de uiterlijke staat aan van het apparaat aan: zijn er gebruikerssporen op de behuizing zichtbaar? Zitten er krasjes op het scherm? Veel refurbished partijen hanteren de volgende refurbished condities:

  • Zo goed als nieuw: Bij een ‘zo goed als nieuw’-toestel is het praktisch niet van een nieuw exemplaar te onderscheiden.
  • Licht gebruikt: Bij een ‘licht gebruikt’-toestel zijn er weinig tot lichte gebruikerssporen aanwezig. Hierbij kun je denken aan kleine krasjes en/of lichte stootschade.
  • Zichtbaar geruikt: Zichtbaar gebruikte refurbished devices zijn het goedkoopst, maar bevatten wel duidelijke gebruikerssporen. 
refurbished

Refurbished iPhone 13: al vanaf 400 euro

De iPhone 13 blijft een prachtige smartphone. Hij heeft een 6,1-inch Super Retina Display met een verkleinde notch. Dankzij de nieuwe energiezuinige A15 Bionic-chip gaat de batterij gemiddeld 2,5 uur langer mee ten opzichte van de iPhone 12.

Het toestel is voorzien van een ultragroothoeklens, een frontcamera en Face ID voor het ontgrendelen van je iPhone. Naast ondersteuning voor 5G is er ook de optie om je iPhone draadloos op te laden met bijvoorbeeld een MagSafe-oplader.

Liever een keiner toestel? De iPhone 13 mini is de kleinste iPhone 13 met een 5,4-inch scherm, maar qua specificaties is het toestel gelijk aan de reguliere iPhone 13. Hij heeft dezelfde razendsnelle A15-chip en komt in de standaarduitvoering met 128GB opslag.

Bij de introductie van de iPhone 13 lag de adviesprijs voor de 128GB variant op 909 euro. De prijs van het toestel is echter flink gedaald, waardoor je refurbished heel voordelig een iPhone 13 kan kopen. De beste prijzen voor dit toestel kan je in de onderstaande prijsvergelijker terugvinden.

Apple iPhone 13 deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 13

128 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 434,50

1 dag

Bekijk bij Telefoongigant
Telefoongigant

Apple iPhone 13

128 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 445,50

3 dagen

Bekijk bij Swappie
Swappie

Apple iPhone 13

256 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 484,50

1 dag

Bekijk bij Telefoongigant
Telefoongigant
Vergelijk alle Apple iPhone 13 refurbished prijzen

Refurbished iPhone 12: al vanaf 280 euro

De iPhone 12 is hét instapmodel van de serie iPhones die in 2020 op de markt zijn gebracht. Ondanks de komst van zijn opvolgers, de iPhone 13 en iPhone 14, is deze iPhone ver van verouderd. Met de krachtige A14-chip behoort deze telefoon nog steeds tot een van de beste van het moment. De vlotte hardware, ondersteuning voor MagSafe-accessoires en het updatebeleid van Apple maakt de iPhone 12 toekomstbestendig.

De notch, waarin de selfiecamera zit, is iets smaller geworden en dat komt de schermverhouding ten goede. Ook fijn is de IP68-certificering, waardoor het toestel stof- en waterdicht is.

Bij de lancering van de iPhone 12 was de adviesprijs voor de 64GB versie 809 euro. Maar sindsdien is de prijs behoorlijk gezakt, waardoor je nu voor minder dan de helft al een refurbished iPhone 12 kunt bemachtigen. Bekijk de beste refurbished deals voor dit toestel in de prijsvergelijker hieronder.

Apple iPhone 12 deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 12

64 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 298,00

1 dag

Bekijk bij YourMacStore.nl
YourMacStore.nl

Apple iPhone 12

64 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 304,99

1 dag

Bekijk bij Telefoongigant
Telefoongigant

Apple iPhone 12

64 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 305,50

3 dagen

Bekijk bij Swappie
Swappie
Vergelijk alle Apple iPhone 12 refurbished prijzen

Refurbished iPhone 14 Pro: al vanaf 770 euro

De iPhone 14 Pro is een van Apple’s krachtigste iPhones. Het toestel is voorzien van een 6,1 inch always-on-display en het Dynamic Island. Dankzij de upgrade naar de A16 Bionic-chip kan je nu nog sneller multitasken op je iPhone dan bij voorgaande toestellen. Deze A16-chip is namelijk zo’n 10 tot 17 procent sneller dan die van de iPhone 13 en ook nog eens energiezuiniger. Zo geniet je nog langer van het kijken naar je favoriete Youtube-videos’s.

Een opmerkelijke verandering is dat Apple eindelijk heeft besloten afscheid te nemen van de notch. In plaats daarvan introduceerden ze het Dynamic Island. Op dit Dynamic Island kun je je favoriete apps bedienen en zie je binnenkomende berichten op je iPhone. Deze nieuwe balk kan zelfs van vorm veranderen op basis van wat je aan het doen bent.

De iPhone 14 Pro is verkrijgbaar in verschillende geheugenvarianten: 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. Daarnaast heb je de keuze uit de kleuren goud, dieppaars, zilver en spacegrijs. Bij de introductie van de iPhone 14 Pro bedroeg de adviesprijs voor de 128GB versie 1036 euro, je haalt hem nu echter een stuk goedkoper in huis. Bekijk de voordeligste refurbished aanbiedingen voor dit toestel in de prijsvergelijker hieronder.

Apple iPhone 14 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 14 Pro

128 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 775,50

3 dagen

Bekijk bij Swappie
Swappie

Apple iPhone 14 Pro

128 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 794,50

1 dag

Bekijk bij Telefoongigant
Telefoongigant

Apple iPhone 14 Pro

128 GB

5G

Zo goed als nieuw

€ 809,00

2 dagen

Bekijk bij Backmarket
Backmarket
Vergelijk alle Apple iPhone 14 Pro refurbished prijzen

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu