Mijlpaal voor Apple: miljardste iPhone verkocht

28 juli 2016, 8:51
2 min leestijd
Mijlpaal voor Apple: miljardste iPhone verkocht

De voorspellingen bleken juist: in juli 2016 is de miljardste iPhone verkocht. Dat is een belangrijk moment voor Apple.

Lees verder na de advertentie.

Miljard iPhones verkocht

Het bedrijf van Tim Cook greep de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers niet aan om te vertellen dat de miljardste iPhone inmiddels is verkocht. Dat was echter wel het geval, zo zei Cook woensdag tijdens een bijeenkomst met medewerkers.

De eerste iPhone verscheen in 2007, het heeft dus negen jaar geduurd voordat Apple er een miljard wist te verkopen. Onduidelijk is aan wie het toestel werd verkocht of waar ter wereld dat was. Ook onbekend is of het een iPhone 6S, iPhone SE of een andere iPhone was die werd verkocht.

In april werd door analisten al voorspeld dat Apple zijn miljardste toestel zou gaan verkopen. Eind 2015 stond de teller van het aantal verkochte iPhones in totaal op 896 miljoen verkochte exemplaren, de verwachting was dat de verkoopdatum van de miljardste iPhone op 20 juli zou zijn. Of de analisten daarmee precies gelijk hadden, is onbekend, maar ze zaten in elk geval erg dichtbij.

iPhone-SE-tweede-indruk05

Statement van Cook

Apple-ceo Tim Cook noemt de iPhone één van de meest belangrijke, wereldveranderende en succesvolle producten in de geschiedenis. “Het is meer geworden dan een constante metgezel”, zegt hij in een statement. “De iPhone is echt een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven en stelt ons in staat vrijwel alles te doen.”

“We hebben vorige week weer een grote mijlpaal bereikt toen we de miljardste iPhone verkochten”, zegt Cook. “We blijven altijd focussen om de beste producten te ontwerpen die een verschil kunnen maken. Bedankt voor iedereen bij Apple om de wereld elke dag te veranderen.”

Volgens jaar iets speciaals

De iPhone is al lange tijd het belangrijkste product van Apple. De afgelopen kwartalen haalt de telefoon geen recordomzet binnen, maar de iPhone is nog steeds van enorm belang voor het bedrijf. Volgend jaar komt de tiende generatie van de iPhone uit en daarmee zou volgens de geruchten uitgepakt gaan worden.

Zo zou de iPhone van 2017 voorzien zijn van een volledig nieuw ontwerp, terwijl het nieuwe toestel van dit jaar op de iPhone 6S zou lijken. De iPhone die volgend jaar komt zou een volledig glazen behuizing krijgen met een display die doorloopt tot de randen. Ook zou de vingerafdrukscanner en de camera in het glas verwerkt zijn. Verder gaan er verhalen over draadloos opladen, een snellere A11-chip en biometrische toevoegingen, zoals een irisscanner.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu